Снегът нямало да изненада Фандъкова

Обработват рисковите участъци и през нощта, и сутринта
11
Снегът нямало да изненада Фандъкова
Снимка: Булфото, архив

Снегопочистващите фирми в столицата имат готовност за очаквания сняг, увери кметът Йорданка Фандъкова,след като откри нова ледена пързалка в спортния комплекс на "Спортна София" в парк "Възраждане" в столичния квартал "Зона Б-5".

Още по темата

Зам.-кметът Мария Бояджийска пък днес и утре подсеща снегопочистващите фирми, за да са в готовност за новогодишните празници, за които се очаква слаб снеговалеж.

Фандъкова призова шофьорите да са внимателни, защото е възможно да има и заледяване на пътната настилка.

"В по-рисковите места се обработва и рано сутрин, и през нощта там, където има заледявания. Остава фирмите да си свършат работата, защото в противен случай санкциите са сериозни", заяви тя, цитирана от "Фокус".

Както всяка година и тази в новогодишната нощ метрото и наземният транспорт ще работят, за да може да се осигури придвижването на хората, които ще посетят концерта на пл. "Александър Батемберг", където отново ще пеят известни български изпълнители.

"Очакваме и сериозна охрана от страна на СДВР. Ще има 4 КПП-та, които ще проверяват хората и няма да допускат такива във видимо нетрезво състояние или с твърди метални предмети", обясни кметът.

"Специално в навечерието на празниците направихме координация със СДВР и с "Пътна полиция" по отношение на входно-изходните артерии на София, но и за движението в града. Продължавам да настоявам по отношение на скоростта да се контролират водачите, защото с пътно-транспортните произшествия непрекъснато се нарушават мантинелите, както и тръбно-решетъчните огради и това бърка в джоба на данъкоплатеца", каза още Фандъкова.

Заради ниските температури тази нощ 145 души са нощували в общинските кризистни центрове за временно настаняване в София.

"Всички бездомни хора, които намираме по улиците или за които получаваме сигнали от гражданите се прибират в кризистните центрове", посочи Фандъкова.

Кметът апелира към гражданите, които видят хора, които няма къде да нощуват да се обаждат на тел. 112 и веднага ще се изпрати екип, който да ги прибере.

"Ние не можем да достигнем до всяко едно място на София, затова разчитам на гражданите, ако видят такъв човек да се обадят веднага, за да можем да го приберем", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Изненада... преди 8 години
Снегът пак ни изненада. Не дойде :-)А иначе София за съжаление не само, че се пренасели но е изключително неуреден, пренаселен, мръсен и задушаващ грозен град. Причините са много. Една от тях са столичаните в повече !Тези с номера на автомобилите PK,PB,EH,CO,KH,PA и пр... сори селяни. Не се обиждайте!
7
1
 
1
 
! Отговори
ИТАР ТАСС преди 8 години
За наше щастие, фъндъкова е болна и няма да "иляди"........
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая година снегът няма да изненада никойпри това глобално затопляне искам да съм снегопичистваща фирма
5
2
 
8
 
! Отговори
селянин до zeus преди 8 години
Факт, само къде кореняк софеанците и същевременно панелни аристократи не виждат по - далеч от носа си и смятат, че от софето по - големи и по - хубаво нЕма. Има, къде е софия, къде е Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Вашингтон, Амстердам, Париж, Мадрид. София е мъглива дупка.
4
2
 
7
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 4Очевидно никога не си излизал от България и не си виждал как изглеждат истинските европейски столици ;)
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотиите и тъпните на червения *** са просто за тоалетната . Никога София не е била толкова красива и удобна за живот на хората. Няма значение кой къде е роден важното е да живее добре. Червените каскети да умират от злоба няма кой да ги ЖАЛИ.
2
1
 
13
 
! Отговори
zeus преди 8 години
А Свинетка Павлова какво каза, ще лови ли снежинките във въздуха или просто ще излезе на магистралата и ще я заслони с мощната си снага?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Играли сме го тоя филм с "няма тоя път да ни изненада". Ще ни изненада не, ами ше ни хване за двете топки и ще ги дърпа с все сила!