Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата

61% от читателите на Dnes.bg против скока на еднократното пътуване в София
Обновена: 12 апр 2016 20:26 | 12 апр 2016 17:00, Красимир Ангелов
69
Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата
Снимка: Dnes.bg

Столичани и гостите на София скоро вероятно ще плащат по 1,60 лв. за билетче в градския транспорт от юни. Стойността на талона с 10 билета също се вдига - вече ще се плащат 12 лв. вместо досегашните 8 лв.

Още по темата

Ако пък решат, че ще се возят гратис, пътниците трябва да знаят, че глобата няма да е 20 лв., както сега, ами 40 лв. Комисията по транспорт в Столичния общински съвет качи двойно и акта за нередовните пътници, които откажат да си платят глобата на място. Сега актът е 100 лв., а от юни става 200 лв.

Дали тези цени ще станат окончателно факт ще стане ясно този четвъртък, като последното решение е в ръцете на съветниците в Столичния общински съвет. На този етап от Общината отчитат, че цените на картите ще останат същите и това е целта – повече хора да ползват карти за градския транспорт.

Одобрявате ли скока на цената на билетчето в София? С този въпрос се обърна Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха над 2400 души.

Болшинството от запитаните – цели 61%, са категорично против скока на билетчето, като според тях тази мярка е чиста наглост при тези сравнително ниски цени на горивата в последните месеци.

За други 12% пък крайният ефект от мярката ще бъде това, че хората отново масово ще се качат по колите си, защото така ще им излиза доста по-евтино.

Близо всеки шести от анкетираните (17%), все пак подкрепят новата цена за билетчето, защото то стои на 1 лев с години, а за това време транспортът в столицата се е подобрил значително с метрото и новите автобуси и трамваи.

3% пък допълват, че не притесняват особено от скока на билетчето, защото пътуват с карта и така за тях цените ще останат същите.

7% от анкетираните пък признават, че пътуват без билет в градския транспорт и ще продължават да го правят, без значение колко ще е цената на еднократното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Legia преди 8 години
Що им трябваше да копуват нови автобуси и мотриси. Със старите си беше баш харно и нямаше да вдигат цената на услугата. То ще ги потрошат бърже, бърже па ище ги изрисуват и седалките ще избушат... Готино е да се *** на метено...
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберастите земаха 24-25 милиарда заеми, опразниха хазната, ошушкаха общините и сега по живо, по здраво ще си ходят, ни лук яли, ни лук мерисали!И този номер политическата върхушка ни го върти вече за трети или четвърти път!Не ги е срам тези наглярии, все едно на оня свят ще им трябват!
53
1
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ Изедници преди 8 години
МЕТЛА за тия НАГЛЕЦИ
52
0
 
6
 
! Отговори
четете преди 8 години
7-8% от бюджета на гр. транспорт в София отиват за течно гориво! Защо пишете глупости!? Има официални данни, четете!
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Упс!!!Колегата анонимен предлага билетчето за НЕсофианци 2лв.Абе, я най добре пребиваването у София да е Визово!!!Например визи само за "посетители" с доход от над 100 000? годишно!Всички Несофиянци да напуснат Сф в рамките на 24 часа.Е, разбира се останалите градове и общини също ще имат право да въведат Визи, а доходите им остават за тях.Например Варна и Бургас спират да внасят доходите от туризма в Сф-та хазна!Шъ бъде весело....
50
1
 
8
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Няма страшно!!! Санирането ще БЕЗПЛАТНО .........................хааааааааа, ама вчера. Вервайте им на тез избранници, те мислят за народа!!!!!! ХАААААААААААААА
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам за софиянци да се намали на 0.80лв ,а за гостите на столицата да е 2лв.
48
3
 
5
 
! Отговори
Американ преди 8 години
"7% от анкетираните пък признават, че пътуват без билет в градския транспорт и ще продължават да го правят" - заради тези андрешковци останалите ще плащат с 60% отгоре.
47
1
 
13
 
! Отговори
апост. на тъпотата преди 8 години
ГЕРБерска работа...А бежанците, спрените потоци и централи, спрените евро пари,20 и кусор милиарда, няма полиция, граници, държава, лекари, енергетика, топлофикация, крадът ти колата и куките ти се смеят, будните пазители на границата в ареста... аз незнам какво е както трябва...хората затъпяха тотално, че за нищо не им пука, само да хапнат и пийнат по 3 пъти на ден....найстина идва тежка зима...
46
0
 
20
 
! Отговори
цък преди 8 години
А-а-а...., оставете вий цената на горивата!Я вижте кво пишат у Днес.бг - нашето ДупЕтати били най-бедните у ЕС!!!!Срам и позор!Затуй - таз година билетчето 1.60 лв., а догодина 2.00 левчета!Да спасим родните ДуПетати от сиромашия и беднотияяя!!!!! -))))))
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно с оригинала....кога има парламентарни или президенстки избори почти всички в София прибират по 300 лв на калпак и с цялото си нахалство се оплакват от цената на билета ...кога бяха платените протести срещу кабинета Орешарски всеки ден след работа също се даваше на калпак по 50 лв само и само Софиянците да са на жълтите павета и да реват като диви животни.....алоооооо така наречените шопи сиренето си е с парииии
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно май ГЕРБ няма да съберат гласовете и да мине скъпият билет. ДАНО
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата си лаят, кервана си върви.Онея горе така са се залисали по мегакражбите, че хич не им дреме за раята.Разберете, това е по-гнусно и долно от турското робство.Подхвърлят ни псевдо ценности от запада, напудрени реклами вървят по всички медии за да отвличат вниманието от реалните проблеми.На народа подхвърлят трохички, колкото да не умре, за да продължават да го скубят, и да оправдават кражбите инна евросредства, и на мега колосалните заеми, с които заГРОБиха България.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова в момента е най вредната КАЛИНКААААА на терористичната банда ГЕРБЕООД Комерс...,сега ли я разбрахте...но умните и интелигентните от катуна София са най продажници по всичко,кога има избори си прибират парата и си траят...ще траете си и сега господа и госпожи продажни софиянци
41
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 8 години
Безкрайна е наглостта герберска.
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искат тия измислените Софиянци..не стигат че смучат кръвта на нацията,взимат високи европейски заплати,бедната и н звената провинция им плаща и тока и парното,ами и билетчето не искат да си платят....ходете тогава на село да копате бе тарикати,нещастници....кога има политически протести Софиянците винаги са готови да си продадат *** си за шепа пари.......билетчето за градския транспорт в София трябва да е 2 лева а не 1 или 1.60
39
0
 
16
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Стига бе хора, какво му плащате. Рейсовете хубави, трамваите нови, тролеите нови, контрольорите кротки и добри като агнета то ващо си е каприз. Забравяте, че онези от общинския съвет трябва да си вдигнат хонорарите, еми това е най простия и добър начин. Нямате право да се сърдите, мислете за общинарите като за огън, който трябва да полеем със студена вода и да го удавим. Това е решението, след това всеки нов хрантутеник ще се замисли дали да прави такива простотии.
38
0
 
22
 
! Отговори
И СА КВОООО... преди 8 години
НЯМА ВАРИАНТ ЗА ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ. А ГИ ВДИГНАХА, ТРЯСЪКЪТ ЩЕ Е ТОЛКОВА ОГЛУШИТЕЛЕН, ЧЕ ЩЕ ИМА ПОСЛЕ ОЛЕ ЛЕ, МАЛЕ ЛЕ И БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. ПРИ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ ЗАЕМИ И ДА НЕ ИМ СТИГАТ ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕ...??? МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ РАЗМЕРЪТ НА КРАЖБИТЕ.ДА НЕ СИ ПРАВЯТ НИКАКВИ ИЛЮЗИИ ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ...СТИГА ТОЛКОВА !
37
0
 
37
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ЧЕСТИТО И ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАФИЯТА ГЕРБ !!!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като има глоба ще има Бой ! :) друго решение няма това е