Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София

Непочистените автомобили крият огромен риск за водачите
Обновена: 6 яну 2017 09:27 | 6 яну 2017 09:07, Екип на Dnes.bg
69
Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София
Кадър: Dnes.bg

Десетки непочистени от снега коли щурмуваха сутрешно София. Това крие огромен риск за останалите шофьори, тъй като пластовете сняг могат да се откъснат в движение и най-малкото да затруднят останалите водачи.

При по-екстремни ситуации тази снежна маса може да потроши предното стъкло на автомобила, който се движи зад "иглуто".

Инак основните улици и булеварди в София са почистени, видяха репортери на Dnes.bg. Камиони с химикали разпръскват луга и пясък по настилките, а снегорините чакат заповед, за да пуснат греблата.

Прогнозите на синоптиците са за продължаване на лошото време. С усилване на вятъра днес от североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни.

В Североизточна България и в планините ще има снегонавявания и преспи. До началото на следващата седмица пътуванията ще бъдат опасни и ако не са наложителни, добре е да бъдат отложени, съветват от КАТ и АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По този повод съм сложил малко малки но тежки предмети в колата и видя ли такъв му троша предния джам! Най яко е джигита като слезне да се бие и му прегазиш краката на -10 и видиш 150кила мъж да циври като девойка ;)
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спирам всеки такъв по светофарите им им правя забележки,че са обществено опасни.виждал съм катастрофа със смъртни случаи само заради сняг хвръкнал от един покрив на задна кола на предното стъкло.водача се стряска от загубената видимост и навива волана на ляво и директно в автобус челно двама си отидоха от тогава всеки такъв мързел нещастен гнусен мазен отвратителен го спирам и се почва едно и също.ХОРА ПОЧИСТЕТЕ СИ КОЛИТЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ ЗАБАВИТЕ ОЩЕ ДВЕ МИНУТИ В ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НЕ СТАНЕТЕ УБИЕЦ!!!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ник, ще дойда, да. Ако ще и 200 кила да си пред калашника всички сте ми равни. Много бързо ще отслабнеш със 7-8 литра и 21 грама. 40-те разбойници също.
52
2
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Българинът от"съвети"не отбир! Той е мъдър за 10 бухала и инат за 5 магарета. На него му трябва заповед и камшик ! Иначе винаги ще има "големи" шофьори, които ще поемат на път в двуметровите преспи ! И това не е лошо. Лошото е, че имат после наглостта да мрънкат --- не са ги извадили от пряспата, не са им донесли гориво, вода, хляб и пресен салам!!!!! Какъв снежен ад - какъв ужас ?
51
8
 
0
 
! Отговори
ник преди 7 години
И какво? Идваш ли? Ние сме 40 души. Идвай. Аз съм 129 кила. Кифла такава.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че пусна тоя видеоклип, та ти видях колата. Вече знам и къде точно бачкаш. Знаеш си какво те чака, нали! Сега ще разбереш как се трият коментари и как е истинското име на ромите.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gorkite ku4eta ot ulizite milite schte samrasnat sa horata ne mi e jal sa kivotnite v bg mi e jal gorlite
48
0
 
6
 
! Отговори
До 49 c преди 7 години
Май не схващаш. Пиша го как е по принцип, а не за сега. Обикновено в София не вали сняг, а в селата над София вали, защото са на доста по-високо. Е, ясно че колите от селата ще са с сняг, а софийските без сняг. Ти какво се стягаш?
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки, че днес няма да се придвижвам с колата, още в към 8.30 ч. съм я почистил от снега. Изринах стълбището и пред гаражите за спорт :) Който чака "Общината" щото плащал много данъци ДГоД!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колите ви мързи да си изчистите, тръгнали да реват и да изискват от държавата да изчисти половин метър сняг до асфалт и всяка глуха уличка да бъде изрината а после и подсушена
45
8
 
11
 
! Отговори
с преди 7 години
Страшна логика - Само селяните имат сняг по колите си, "истинските" столичани нямат...
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Иглутата" са главно три вида - високи бусове, които не е така просто да изчистиш отгоре, служебни коли, най-често баничарки и коли от селата над София, където снега е доста повече. разбира се има и други. Сега гледах една жена в уж изчистена кола, но беше останал малък слой сняг и може би лед по стъклата и ламарините. как шофираше, ей богу не знам.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Зле. Кола докарана без грам ръжда за 2г тук стана на нищо.
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е парламентарната система. Тряба да се реформира парламентарната система, не може такава малка стран да има 240 депутата. Трябва да се реформира парламентарната система и всичко ще се оправи.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът сега е съдебната система. Тряба да се реформира съдебната система, без реформа в съдебната система нищо няма да се оправи.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни са корумпираните политици. Ние българите сме свестен народ, обаче все ни идват корумпирани политици, затова пътищата ни се неуредени.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Робите се изсулват от бетонните си кутийки в които са натъпкани като бройлери и при всякакви условия отиват да работят за господарите които си които от своя страна живят в просторни къщи в Бояна. Иначе може да останат без работа и на улицата - няма милост, останеш ли без работа - КРАЙ! А много хора тази година ще останат без работа, и в България и в цяла Европа и Америка.
38
4
 
17
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Някой знае ли как се отразяват тези химикали, с които стопяват снега по улиците, на ламарините на колата?---------Да ти кажа на животинките как се отразяват - да си виждал/а връбчета и гургулици последните години в София. Така сега как се отразява на нас - канализацията и отводняването не работи, а картофената кметка марионетка не обича и да чисти, та веднага щом изсъхне всичко се вдига във въздуха и всички ние го дишаме. В Германия същите химикали са забранени, но и мият улиците задължително
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години имаше много къщи с дворове и това "да се изчисти тротоара пред дома ти" имаше някакъв смисъл - снегът се хвърляше в двора. После обаче, когато се появиха блокове и кооперации без дворове откъм улицата, това изискване стана неизпълнимо. Отива човека да почисти тротоара, но няма къде да изхвърли снега. На улицата не дават, тротоара искат да е чист, къде да го дене този сняг. Това не се схваща от дошлите от село кметовете на София и техните помощници и те продължават да глобяват за сне
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ги тези "иглута", но са относително малко - в Центъра на София са примерно 1-2 на 50-100 коли. То по принцип винаги си ги е имало и най-добре си личат тези, които слизат от селата около София, които сега ги сложиха да са част от София. Там снега е повече и обикновено колите от София нямат сняг, а между тях някакво иглу от селата над София, защото там вали сняг.