Боян Расате краен: Ромите – в крайградски гета от затворен тип

Националистът коментира напрежението във Виетнамските общежития
28 апр 2017 13:23, Красимир Ангелов
124

Крайградски гета от затворен тип предлага бившият лидер на Българския национален съюз (БНС) Боян Расате за ромите. Случаят, който той коментира пред Bulgaria On Air, е напрежението в квартал "Красна поляна" в София, където се намират т. нар. "Виетнамски общежития".

Живущите в квартала многократно са подавали сигнали, че ромските семейства пречат на спокойствие, а преди дни 5 от тях окончателно напуснаха жилищата си.

"Нашата позиция е съвсем различна от тази на повечето патриотари, които казват, че циганските гета трябва да бъдат разрушени и циганите трябва да бъдат разселени между българската общност. Ние казваме точно обратното", коментира Расате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
7
 
! Отговори
Или, обобщено казано преди 6 години
по времето на социализма много от тях имитираха нещо като нормален начин на живот, защото за това им се плащаше.никой не може да ги накара да се променят. Държат на своите обичаи и привички, а основното в тези обичаи е да па//ра//зи//тират на чужд гръб и да съсипват всичко, до което бъдат допуснати.Има изключения, но те са такива не поради някакво външно влияние под формата на интеграция, а защото сами са пожелали да имат живот и манталитет от европейски тип.
63
0
 
11
 
! Отговори
Пак до 66 преди 6 години
Даваха им предимства - влизане с предимство във висши и полувисши училища /ако случайно вземат диплома за средно/; заради тях се реши до осми клас двойкаджиите да не повтарят и така всеки да вземе диплома за основно. Въпреки това преобладаващата част от ромките не завършиха основно образование, макар че на родителите им налагаха санкции.Пак се женеха малолетни, пак крадяха и вършеха зверства.След промените подкараха по старому - не работят,защото никой вече не дава даром заплати.Непоправими са!
62
0
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 6 години
Сигурно си съвсем млад човек без житейски опит.Това, което пишеш, е логично само на теория.Аз съм с десни убеждения, не искам да се връща социализмът. Но не мога да отрека, че по времето на Тошо за ромите се направи толкова много, колкото едва ли се е правило другаде. Но всичко беше под заплаха от наказания и срещу дарове - настаняване на работа, взимане на незаслужени заплати; настаняване в жилища, каквито дотогава не бяха виждали; майчински, детски и други бонуси, за каквито не са и мечтали.
61
2
 
4
 
! Отговори
работник преди 6 години
Заплатата трябва да се заработва с труд. Само реалното производство води до благоденствие. Преди 1989 успехите се постигаха с молив. Нямаше поизводство и затова нямаше нищо по магазините. Сега *** окапаха и затова се жалват така гръмогласно по форумите.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55За всичко си прав, само едно нещо или не знаеш, или не искаш да напишеш. И по Тошово време вършеха безобразия, но медиите не съобщаваха и не коментираха такива новини.Водеха се на работа по принуда, но само една част от тях работеха истински. Другите просто бяха абонирани за заплати.Затова трябва да се постъпи така, че да нямат никаква друга възможност за прехрана, освен чрез реален труд и да не могат да бродят където им скимне. Комуто не харесва, да си търси друга държава!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еТогава какво предлагаш?Ако не ги накараме зорлем да работят, трябва или да ги изселим, или рано или късно ще се стигне до неприятни неща, както в Германия през 20-те и 30-те години. Няма как нещата да не стигнат до там.
58
0
 
8
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Нали трябва да си изкарвате прехраната, а също и издръжката на децата, които създавате?Който има професия, може да се засели там, където е намерил най-добро заплащане и най-добри условия за работа.Но онези, които нямат образование и професия, какво да правят? Работните места за чистачки и изкопчии са ограничен брой. Тогава? Да им се дават помощи наготово за наша сметка, или да крадат, или да се заемат с това, за което не е нужно образование - да обработват земя или да гледат ***.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE NA SELO NA TRYSTIKATA.
56
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 6 години
този или е най-големия малллллоумник или го няма въобще в реалността!!!! Какви гета бе тъпан? Не виждаш ли в Европа в Америка/Св. или Юж/, че тези гета са инкубатор за престъпници, организирани йерархични структури - от най малкия до най възрастния !!!!!!Интеграция е нужна, да спрете да им плащате да раждат и да ги научите да работят, за да се хранят, като нас!!!!!!!
55
0
 
20
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Където и да ги затворим,ще трябва да ги храним.Аз предлагам на Индийското правителство да си ги прибере.Бълха ще ги ухапе , ама ние ще живнем.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, според този кр---е---тен с мозък на а---меба, я най-добре да вземем да подарим половината от територията на Бг на ромите и да се зтворим в "панелките" си без борба, защото с темповете с които те се размножават, а ние изчезваме скоро (20 до 30 години) ние като етнос прото ще се превърнем в малцинство!Расате...., хм, поредния популист мечтаещ за политическите привилегии на депутат в народното събрание!Сещам се за един друг, като него - доведеното отроче на Лидеров от брака му с Капка!
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гета, масово размножаване, още по-голяма деградация, полиция няма да влезе там, като се има предвид статистиката ще стане страшно. Решението е масово обхващане в образователни програми, по 1 дете на севейство и всякакви контрацептиви безплатно.
52
4
 
6
 
! Отговори
упс.. преди 6 години
Боян Расате- Ромите в крайградски гета от затворен тип-----Сериозно????Е, тогава това ще е края на Бг!Защо???Защото ще създадем държава в държавата!И без това вече близо 70% от българите живеят в около 10-на града!, тоест останалата територия на Бг ще е ромска!?Как може да бъде решен ромския проблем у нас?- с прилагането на Закона - ефективно работещи законодателни и силови институции и съдебна с-***- задължителна образователна с-*** за ромите- и задължителнатя им рудова заетост.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Расате въобще не е краен! Вижте какво става- ци..нки, с по 4-5 деца и едно в корема й, никой не работи и не учи, защото не искат. Те не са никакъв ресурс, щом са в тежест на бюджета и на нашия джоб. Но какво им пука на политиците, които докара това плачевно положение за 27 г. По времето на Тато нямаше *** набези и наглост. Всичко бачкаше.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой и защо дава трибуна на този човек и в качеството му на какъв? Бивш лидер на несъществуваща от години неформална организация, наброявала в пика си 20-30 души, 90% от които към днешна дата в наркокомуни или в затвора? Че то аз да се събера с бабите пред блока ще събера по-голяма обществена подкрепа.
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тоз ЕВРЕИН в кое гето да го настаниме? В еврейско крайселско ли? От кога евреите започнаха да се правят на отворени отзад? Първо да погледне центъра на София където гъмжи от кафяви с бради. Живея на бул. Мария Луиза бившата Георги Димитров трето поколение съм Софиянец такова чудо сигурно не е било и по времето на пра дядо ми. От пакистанци афганистанци иракчани и *** немога да се размина. Сеят такива болести дето и по турско робство не е имало.
48
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради такива гггламоци като Расате България ще изгуби територия,щот не спряха да насаждат етническа омраза и деления,зарад такива руски дрипи сме на този хал.Като хвърлиш запартъка зад шкафа и той спира да мирише така ли ??? Как може в наши дни да има толкова примитивни мозъчета,абе учете се бе хора,вижте как действат големите,учете се щот изчезваме,расизмът вече е отживелица по тези земи и който не го разбере го чака ВОЙНА
47
13
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
А Боян-ът Расате-то навит ли е да живее в такива гета? Или дава такива акъли само като се отнася за другите?
46
5
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ромите не са напаст божия - ромите са ресурс. В Турция 80% от населението е подобно на тях. Ама държавата е пушка. И сега, месото, млякото, плодовете и зеленчуците са минали през ромски ръце. Пътищата по които се возите също.Трябват стимули за тези които искат да са нормални граждани и жестока принуда за тези дето не искат. Е те това с ПРИНУДАТА ЕС обаче почти го забранява. така че или да им го обясним - или вън от ЕС.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нужна е внезапна, повсеместна и безкомпромисна проверка на адресните регистрации на тази част от населението.Всеизвестен факт е, че в повечето узаконени жилища, притежавани от хора от този етнос, са регистрирани такъв брой обитатели, какъвто не би могъл да се побере в това жилище.Всички такива да се отпращат в родните им места, освен ако не си наемат квартири на свободен наем, но преди това да докажат, че имат постоянни, законни доходи.Който няма - на село, да обработва земята, за да се храни