Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!

Сигнал за необезопасен мост на ул. "Деспот Слав" бе подаден чрез HelpBook
9 мар 2018 07:00,
9
Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!
Снимка: Google Street View

Сигнал за необезопасен мост на ул. "Деспот Слав" в столичния квартал "Павлово" бе подаден от гражданин към Столичната община чрез платформата HelpBook.

Чрез нея той ни запознава с това, че състоянието на моста е такова от години, както се вижда от приложената от Google Street View снимка (снимката по-горе, бел.ред.), подчертава авторът на сигнала, отбелязвайки, че по този начин се създава опасност за пешеходците и шофьорите - да паднат в канала.

Гражданинът уточнява, че вече е подавал сигнал към Столичната община за този случай на 21.04.2017 г. Тогава е получил отговор от администрацията на район "Витоша" от 29.06.2017 г., в който твърдят, че проблемът е насочен по компетентност до Дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столичната община.

"По случая след тази дата в район "Витоша" няма постъпила последваща информация", четем в документа, изпратен до гражданина и подписан от Борислав Томирков, зам.-кмет на СО район "Витоша".

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!
Снимка: HelpBook

"И нещата спират дотук, без разрешаване на проблема", коментира сигнализиращият, подчертавайки, че състоянието на моста е същото и не са предприети никакви действия.

Той ни отвежда на една виртуална разходка в района, питайки се трябва ли някой да пострада, за да бъде обезопасен този мост.

На снимките от преди няколко дни се вижда положението в момента:

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!
Мостът се руши; Снимка: HelpBook

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!
Преминават и пешеходци; Снимка: HelpBook

На моста има място да мине една кола (това се вижда по мокрите следи от гумите на преминалите автомобили), а от тази снимка се добива представа за това какво виждат шофьорите, идвайки отдолу:

Един потънал глас: Опасен мост дебне пешеходци и шофьори!
Снимка: HelpBook

"Представете си, че пешеходец минава по моста по тъмно и бива застигнат от кола, идваща отдолу. Ако шофьорът не знае, че има мост, и реши да отбие встрани, за да мине на безопасно разстояние от пешеходеца, твърде вероятно е колата да падне в канала", коментира авторът на сигнала.

"Надявам се Столичната община да предприеме нужните действия за укрепване и обезопасяване на моста в кратки срокове", пише още той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
авер на бочко преди 6 години
Ми не минавайте оттам бе. Колко му е. Претендирайте че пътят не съществува и си стигайте докъдето ви се ходи през друго място.
7
0
 
38
 
! Отговори
- преди 6 години
Казуса с подобни случаи е голям! Преди 10тина години , пътя до жилищната ни сграда беше черен път, платихме на фирма да го асфалтира, да направи тротоари, а 2 седмици по-късно на всички ни бяха съставени актове за строителство на общинска земя, а всички вложени материали (асфалт, бордюри и плочки) бяха иззети. До ден днешен пътя е "черен път" а когато вали си е чиста кал. Успех в борбата с институциите.
6
0
 
15
 
! Отговори
Народния съд преди 6 години
Тази Дирекция "Транспортна инфраструктура", явно е като отдушник и не и се търсят никакви отговорности за многото простотии които върши или виновно бездейства !!!! Няма да говорим че тези хора ще са основните виновници , когато бъде осъдена общината за многобройните недовършени , кални улици за които хората плащат данъци , а получават в замяна една ПРОСТОТИЯ !!!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиновнически сладък сън. Единствено се посъбуждат по време на избори да видят дали ще ги сменят и като се успокоят пак заспиват.....
4
3
 
23
 
! Отговори
съкварталец преди 6 години
По този път не минават VIP персони, иначе отдавна да е обезопасен!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина ги дебне.
2
3
 
13
 
! Отговори
lol преди 6 години
До Анонименбързо, статия за русия за да могат панелните таласъми да се пенят
1
1
 
14
 
! Отговори
Минку рушвета преди 6 години
Отивам да захлебя там. Всички минават с невъобразима скорост.