Кмете, кажи си: Какво ще правиш с травеститите от центъра на София?

Столичани с 800 подписа срещу хамалите и травеститите от пл. "Македония"
30 авг 2018 11:00, Екип на Dnes.bg
53


Близо 800 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" в София събраха общинският съветник от БСП Николай Николов и от НФСБ Владимир Христов.

Инициативата стартита на 21 август и събираше подписи на граждани всеки ден по около четири часа - по два сутрин и два следобед.

Кампанията ще продължи до утре, като организаторите ѝ се надяват да съберат поне 1000 подписа, които следващата седмица да внесат в Столичната община.

Още по темата

"Постигнахме голям успех в рамките на 6-7 дни. Благодарни сме на телевизия Bulgaria ON AIR, че ни помогна да популяризираме каузата си", коментира Владимир Христов.

Според него, основният извод след събраните до момента подписи е, че търпението на гражданите вече се е изчерпало и те са готови сами да се борят за сигурността си там, където живеят.

"Това, което ни притеснява обаче е, че институциите си прехвърлят топката. Искаме от столичния кмет Йорданка Фандъкова да даде разяснения как точно ще бъде разрешен проблемът с хамалите и травеститите в центъра на София", допълни още Христов.

Общинският съветник от БСП Николай Николов посочи, че хората просто искат една по-благоприятна среда за живеене, да минават необезпокоявани по улиците, да има чистота.

"Чухме много истории от хора, които идваха да подкрепят подписката. Те разказаха, че непрестанно има случаи на следени, пребивани и след това ограбвани граждани", каза още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
На времето ,СДС пусна затворниците и даде пенсии на хора ,дето не са помирисвали работа ,за да гласуват за тях и да спечелят "с малко , но завинаги ". Сега ,управниците ни са го докарали до там ,че да се надяват на травеститите и хамалите да гласуват за тях и за това не ги гонят и им разрешават разни мероприятия из столицата.
34
1
 
12
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Ще ги размножава то друго не остава.....
33
3
 
20
 
! Отговори
мак преди 5 години
фандъкова е заета, прави от София спортна столица. Пък и сигурно не живее във въпросния район, тъй че не търсете разбиране и помощ.
32
28
 
16
 
! Отговори
ДО СОФИЯНЦИ преди 5 години
Не мога да разбера какво ви пречат Травеститите и Хамалите ?Всеки има право на сянка под Слънцето .
31
5
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
E какво ще стори другарката Фандъкова , най-много да измрънка нещо неясно и да почне да се оправдава...
30
6
 
27
 
! Отговори
гостенин преди 5 години
Според мен, няма да закачат траверсите, защото самият Борисов е съмнителен - при него жена не се задържа. Борисов назначи пастирката за президент, който също е съмнителен. Цецка също е съмнителна, а Борисов искаше да я прави и нея президент. Толкова са ми съмнителни нещата, че даже не споменавам американското посолство като фактор.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата врътка в случаят е че построиха огромен бизнес парк на площат Македония и това им сваля цените на неотдадените площи под наем... иначе хората там от години реват и нищо и никой не помага, а при саморазправи после проблеми... така че всичко идва от собствениците на бизнес центъра, а не от хората...
28
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече започваме да приличаме на толерантно западно общество. Следващата стъпка е да могат да те осъдя, че си докладвал изнасилване, защото поругаваш анонимността на извършителя. А понеже той в общия случай е от някое малцинство значи си и расист, хомофоб и т.н.Още по-лошо
27
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечер избягвам да минавам от там защото тогава са наизлязли и в най-безобидния случай ще ти досадят или ще те отвратят с вида си като ти предлагат услугите си.
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работил съм преди години в офис на площад Македония. Ползвах паркинга на КНСБ, сутрин газиш по кондоми, вечер може да ти излезе и късмета. А ако решиш да си спреш такси след 23:00 пред министерството, спокойно можеш да си вземеш отпуск по майчинство.По онова време ченгетата ги пазеха да си вършат работата на паркинга, случвало се е да влизам в спор с тях, защото не ме пускаха да си взема колата, докато ... "офиса" е пълен.Сега не знам как е, но мога да пожелая само успех на инициативата.
25
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що в тая държава става все по-гнусно за живеене? Герб има ли нещо общо?
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С хамалите нямат грижа- ще ги съберат бързо, ама с травеститите нагазваме в дълбока вода и ще ни упрекнат в насилие над "жени" по джендер критерии, щото тук е социалната роля на пола. По- добре да се вземат парички от Брюксел по програма и една борса за хамали в Люлин, а за травеститите на Лъвов мост за да са на едно място с червените фенери и така.
23
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва да се види травеститите от кой етнос са. Важно е за да се знае как да се реши проблема. Ако са от столипиновски произход, тогава никой нищо няма да направи! Най много хората събирайки подписи да бъдат обвинени от БХК за расизъм, ксенофобия и омраза! А пък са и електорат. Значи от там да започнат.
22
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хамали на пл.Македония винаги е имало и на никого не са пречели.После дойдоха траверсите,те се събираха в градинката на Възраждане,после напълниха и Македония.Връзката между траверсите и грабежите и нападенията е,че там където има представители на обратните винаги има проблеми.
21
5
 
23
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
Ще предложа на г-н Борисов да ги назначим за наши форумни ***. Ще им плащаме стандартния надник.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрели са да се отчитат на др0гарчето и не може събере за Бентли, сега иска да ги изгони и да настани нови *** да му съберат за Ролс-Ройс поне.
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАпочнах да се обърквам вече, хем тази розова медия постоянно пишат колко е добре да си гей, как това са някакви свръхчовеци, пример за подражание, хем сега ще ги гоним? Някаква шозофрения ли долавям или по-скоро нагаждачество според това на къде дух.а вятъра и поточно какво носи със себе си той?
18
4
 
20
 
! Отговори
-10 преди 5 години
На някой стана ли му ясно каква е връзката между травеститите и следнето, прбиването и ограбването на "гражданите"?
17
12
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
БСП-то са тръгнали да превземат територията на травеститите и хамалите. Ако мислят да изкарат там Корнела по-добре е да изгонят само хамалите
16
10
 
67
 
! Отговори
Край преди 5 години
Мърморещата безволева женица не е никакъв кмет а е копче за раздаване на обществени поръчки на който и каже ББорисов. Госпожата не желае да упражнява власт - да налага ред в града. Не желае да глобява и принуждава населението да спазва законите.Тя иска само едно - да я избирате за да харчи парите на София.За управлението на такъв град се изисква ЖЕЛЯЗНА РЪКА.