Три нови случая на морбили, този път – в София

Заразените са пребивавали в столичния квартал Христо Ботев
18 фев 2019 18:15, Красимир Ангелов
24

Столичната РЗИ съобщава за два случая на морбили. Касае се за майка на 19 г. и детето ѝ на 2 г. от кв. Христо Ботев в София, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
И майката и детето са хоспитализирани в Инфекциозна болница. Към момента няма данни същите да са пътували в чужбина или да са имали контакти със заразени лица от района на Благоевград.

Освен този случай, РЗИ-Софийска област съобщава за 9-месечно бебе, от с. Костенец, с клинична картина на морбили, което също е настанено в Инфекциозна болница в София. Детето е пребивавало на същия адрес в кв. Христо Ботев.

И трите лица не са имунизирани. В момента здравните власти издирват контактни лица за по-нататъшно проследяване, отчитат от здравното министерство.

Към днешна дата Министерството на здравеопазването е информирано за общо 27 случая на лица с клинична картина на морбили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Причината за използването на модифицирани вируси на морбили при изследването е от съображения относно възможността на дивия тип вируси да причинят сериозни странични ефекти, както и техническите ограничения в производството на огромен брой вируси с висока чистота за клинична употреба, но също така и огромното вълнение и пламенна подкрепа, към онзи момент (1973 г.) за нововъзникващата химиотерапия, които забавиха проучването на алтернативните лечения на рака." Кармона Мота
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мсаоуел и други през 2009г провеждат клинично изпитание на специално създадени онколитични щамове на вируса на морбили при лечение на рак. Въпреки, че вирусът, който са използвали, е бил тип ваксина, изследването се провежда чрез директно инжектиране на вируса в тумора. Те заключват че, "определени вирусни щамове, включително някои производни на жив вирус на морбили (MV-Edm), проявяват склонност преференциално да заразят, да се разпространят и да унищожат само ракови тъкани.
16
0
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Щом са го подготвяли за лъчетерапия тогава все още е нямало химиотерапия) и е било с диагноза злокачествен лимфом (Болестта на Ходжкин).
15
0
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
При това дете взета ли е биопсия от лимфни възли и какъв е бил резултатът от нея?Случаят е много интерсен,но за пръв път чувам за него?
14
0
 
0
 
! Отговори
До Кир Салих преди 5 години
Е то другите са електорат на Йоло Денев,Кире Либерало,Евророма. и останалите 28 партии фантоми Ти от кои си бе момчурляк? И изкласил ли си за гласоподавател? Нещо на пъпчив и голобрад ми се струваш?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ,,Атака" преди няколко години внесоха законопроект в НС за отмяна на задължителните имунизации .Малкият Волен дали е без имунизации?
12
0
 
5
 
! Отговори
Кир Салих преди 5 години
Ясно! Електората на ГЕРБ, БСП И ДПС! Цък цък, язък!
11
1
 
6
 
! Отговори
Жо преди 5 години
КВАРТАЛ "Хр. Ботев" е известен като квартал "Абисиния".
10
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Касае се за майка на 19 г. и детето ѝ на 2 г. от кв. Христо Ботев===========Малии, половин страница изписа за да ни кажеш политкоректно, че иде реч за ***! Ясно, продължаваме да се наслаждаваме на мултирасовия мултикултурализъм! Отваряйте границите и още бежанци докарайте! Нека да докажем на Европа и света какви неповторими Евроатлантици ти и сме и колко много мразим расизма (каквото и да означава това)!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изучаването вируса на морбили се използва в анти-раковата терапия. Кармона Мота през 1973г описва ремисия на болестта на Ходжкин, след прекарана естествена инфекция от морбили. "През 1970г изследвахме 23-месечно дете с голямо образувание в областта на шията, вследствие на хипертрофия на левите шийни лимфни възли. Преди да започнем с лъчетерапията, детето се разболя от морбили. За наша голяма изненада, образувалата се маса на шията изчезна без никакво лечение." Много други са започнали проучване и са писали относно онколитичния (рако-разрушаващ) ефект на вируса на морбили.
8
2
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
При всяка такава епидемия 1-2 дечица умират, а 1-2 ще развият бавен подостър склерозиращ енцефалит, който ще се прояви едва след 6-8 г. От него също няма спасение. Помислете за това, когато накарате следващия път личния лекар на детето си да впише в имунизационния му картон фалшива ваксинация!
7
4
 
15
 
! Отговори
Има решение преди 5 години
Докато няма осъдена медия, че дава трибуна на антиваксърските откачалки няма да се оправят нещата. Това, че някоя мама е изперкала от хормони и не мисли рационално е неин проблем, но когато някой журнал.я хукне да и взима дълбокосмислено интервю следва главният редактор да понесе санкция и то не малка за насаждане на обществено опасни идеи и подстрекателство към увреждане на здравето на деца
6
4
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Антиваксърите даму мислят! Моите деца са защитени.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много е заразно,въздушнокапков път,няма спасение ако сте в контакт
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще започнат да влизат лекари в затвора?! Свикнахме да е нормално престъпници да са вечно тежко болни с години, сега и това... Има ли контрол в България изобщо или сме тотално разградена градина?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази майка,родила на 16 год. едва ли е ходила на у-ще и едва ли знае какво е ваксина. сега целият им квартал ще пламне. лошото е, че щъкат из софия, та всички ще пламнем от тях.
2
4
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Честито антиваксъри, да сте живи и здрави. Сега вече има реална опастност за малките дечица, които поради възрастта си не могат да бъдат ваксинирани. Сега родителите на тези 3 деца е редно да заплатят в пълен размер лечението им, ако са пропуснали задължителната ваксинация.
1
3
 
23
 
! Отговори
Като преди 5 години
Не са имунизирани да си платят лечението и да им се спрат детските.