Helpbook: Неадекватно разписание на автобуси 84, 184, 384

И още сигнали: Неясни табели, разбит тротоар...
12 мар 2019 13:15, Анисия Иванова
14

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с проблеми, касаещи пътната обстановка в столицата.

В първия се сблъскваме с разписанието на автобусни линии, обслужващи Терминал 1 и Терминал 2: "Искам да подам сигнал за неадекватното разписание на автобусни линии 84, 184, 384. Всяка сутрин коли от трите линии идват по едно и също време на Терминал 2, в промеждутъка между 9.41 и 9.44 ч. За пътниците от метрото единствен шанс да се качат на автобус е, ако слязат от влака в 9.40 ч. и направят кратък сутрешен крос. В случай, че се намират в следващото влакче, вариантът им е да чакат следващ рейс повече от 20 минути. Защо е нужно всичките налични линии да се появяват по едно и също време? Не може ли да пристигат в интервал поне от 5 минути?

Отделно, по трите линии липсва звукова уредба, която да съобщи следващата спирка. Пътниците не знаят кой автобус закъде отива, а голяма част от тях гонят самолети от Терминал 1. Всеки ден съм свидетел на пренасянето на куфари по стъпалата на автобусите, дупчене на билети и впоследствие слизане, тъй като се оказва, че понякога дестинацията на автобуса е за Дружба или центъра. Моля, преразгледайте разписанието на автобусните линии обслужващите летищните терминали. Благодаря!“

За неясна указателна табела, която създава предпоставки за инциденти ни сигнализираха от столичния квартал "Младост" 4: "На кръстовището на бул. "Александър Малинов" и ул. "Самара" има поставена указателна табела с посоки към Пловдив, Перник и Бизнес парк. Последното е със стрелка наляво към локална лента, а самата пряка е на 15-тина метра след табелата. В повечето случаи хора, които нямат представа за това, редовно завиват преди табелата и навлизат в тротоара (пешеходната част), доста често това се случва и с по-висока скорост." Предложението е или да се поправи табелата така че ясно да дава представа къде се намира разклонът за Бизнес Парка, или да се поставят ограничителни за автомобилите колчета, за да се ограничи влизането на автомобили по тротоарите/пешеходните зони.

Получихме оплакване за нарушена пътна настилка на натоварена улица след поставянето на хидранти. Според автора на сигнала улицата е заприличала на "лунен пейзаж“ - образували са се дълбоки дупки, по трасето преминават коли на градския транспорт, както и частни автомобили, чиито шофьори плащат висок пътен данък.

Информираха ни и за поредния разбит тротоар, намиращ се отново в близост до летището. От снимките е видно, че е в трагично състояние - плочките са начупени, настилката е неравна, а сред калта и мръсотията има огромни локви, които затрудняват преминаващите и чакащите на спирката.

Днешния обзор завършваме с оплакване за безразборно паркиране на бул. "Тодор Александров". Въпреки знакът за забрана сутрин и вечер паркирането на шосето е масово. От това се образуват огромни задръствания, а санкции за нарушителите липсват.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


14
Още от София
Изкуство и дизайн в палат за милиони! Имотът в "Бояна" струва €3,6 млн.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
Как чакат следващия рейс? Да чакат следващия автобус, разбирам. Но как се чака следващия рейс?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гашо

Като гледам как пишеш, явно си ходил на училище до втори клас, първият срок.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То да е само за тези линии.. Отиваш на спирката , пише 10 мин, след 20 мин.. пише 5 мин.. и т.н.
5
5
 
1
 
! Отговори
Гашо преди 1 седмица
Тез от хелпбук да земат да са гръмнат. Ша им дам аз едни разписания, да са радват че има рейсове още, и без това половината и билет не си купуват. Мрънкалници и хейтърите, ако гама една дърво....
4
4
 
6
 
! Отговори
Момо преди 1 седмица
Кога ще има адекватна връзка между терминалите на летището? Кацнеш ли след 19 часа на Т1, то метро ще видиш през крив макарон.
Защо няма пасаж между терминалите?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не само тези автобуси - целият градски транспорт в София е пълна трагедия.
Мръсни, неродовни автобуси, пълни с хора от мал цинс твата, пътуващи гратис.

О С Т А В К А на некадърницата !
2
4
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Айде бе!!!!!
1
3
 
13
 
! Отговори
84 преди 1 седмица
За автобусите е вярно. В час пик , сутрин и вечер, винаги се движат и трите линии на куп. И трите автобуса , по едно и също време. После чакаш 20 минути за следващите 3 автобуса.