Мъж падна във вряща яма, ще съди "Топлофикация"

Дружеството извършвало ремонт, но не обозначило опасността
63

Абсурдна ситуация в сърцето на София едва не коства живота на млад мъж. На метри от един от големите молове в столицата, той пропада в гореща вода и получава тежки изгаряния на крака.

Врящата яма е част от инфраструктурата на "Топлофикация-София". На мястото дружеството извършвало ремонт, но по никакъв начин не е обозначило опасността. Георги Грамов вече се възстановява, но е категоричен, че ще потърси правата си.

"Пушеше отвсякъде, от всички шахти. Исках да заснема с мобилния си телефон, за да подам сигнал. Една съседка ме помоли да снимам - в основите на блока излизаше ручей. Кракът ми пропадна във вряща вода, успях с другия крак да се изтласкам назад. Усетих силна болка и в следващия момент дойдоха полицаи, наложи се да ме оперират в "Пирогов" от трета степен изгаряне", сподели Георги Грамов в "България сутрин".

По думите му само това, че е пропаднал единият му крак, а не и двата, го е спасило. Той коментира, че мястото на аварията не е било обезопасено по никакъв начин. Грамов беше категоричен, че ще заведе гражданско дело срещу "Топлофикация".

Говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова обясни, че тръбопроводът, причинител на аварията, е положен през 1969 година и оттогава не е сменян.

"Сутринта рано на 9 март, когато господин Грамов е пострадал, гражданин от блок 53 е подал сигнал, че навсякъде има пара. В резултат на това аварийната служба незабавно тръгва. Аварията вероятно е станала през нощта и когато получаваме сигнал, незабавно сме на мястото. Не бихме могли да знаем кога и на кое място ще стане авария. След като сме установили, че този топлопровод дава аварии няколко пъти в рамките на не повече от една седмица, беше подменен", обясни Павлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че е нямало как на терена да има ограждения, тъй като той не е бил ремонтиран към онзи момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Георги Грамов преди 4 години
получи се свличане на земната повърхност, която не вярвам да съществува човек, който да може да избегне и да не пропадне. Относно страданията и болката, които преживявах не ги пожелавам даже на *** като вас, които се подигравате с чуждото нещастие. И накрая ще добавя, че Топлофикация ми изплатиха доброволно голямо обезщетение, за да не ги съдя!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Георги Грамов преди 4 години
Ще си направя труда да отговоря няколко месеца след случилото се на безумните коментари написани по мой адрес!!! Първо искам да уточня, че съм роден в София, както баща ми, дядо ми и тн. да не продължавам! Относно селфита и къде не съм си гледал в краката ще ви уведомя, че след 4 ремонта за 1 седмица ми се струва нормално да се документира, как някой не си е свършил работата, за да могат да се предприемат съответните действия. Ще трябва и да добавя, че дупка нямаше, за да я видя и да не падна
57
1
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Ужасно наистина!
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До52. Знаеме защото при улични ремонти гледаме тези стари работници. И цялата тази организация е нужно да се осъвремени. Хората да бъдат с качествени работни дрехи инструменти, машини. Да се приватизира това дружество Модела " централно отопление да отпадне до стане Локално. Както е в ЕС.
55
1
 
2
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Да му предложат висок пост в Топлофикация или безплатно парно до края на живота му.
54
2
 
3
 
! Отговори
I h Sofia преди 5 години
радвам се, че токова народ сте се набутали в тая замърсена непроветрива смогясала грозно ремонтирана сива неприятна лисича дупка софия с допотопна, но безсрамно скъпа инфраструктура и няма да излезете оттам. за добре е!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Ами като не им харесва да напуснат! А и да сложиш сигнализираща лента или табели,не се изисква да си атлет на 25 или да си завършил Кембридж!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някав си , дошъл незнайно от къде, който дори не може да говори български и казва на парата пушек, решил да си прави селфи с пушека и паднал в някаква дупка пред блока. И ся кво - Топлофикация да му плати пари.Тоя май много е гледал телевизия и в частност Кубрат и Сушито.Аман от селски тарикатчета.
51
1
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Средната заплата в Топлофикация е 740 лв.Ама според форумните специалисти е поне 5 000 лв.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе умньовците дето сте се изходили под темата - вие знаете ли, че общата разгъната дължана на тръбите в София е над 4 000 км.Знаете ли също, че ромонтните група на Топлофикация са общо 3 от по 6 служители.Тоест 18 човека. Знаете ли, че средната възраст на тези 18 човека е 62 години.Знаете ли също, че заплатите им са коло 700-750 лв и че за тия пари никой млад няма да дойде да влиза посред нощ в дупките с вряла вода.Ама дайте да пишем ...
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е средната заплата в Топлофикация и разни там топлинни счетоводители? Колко вида такси начислявате?
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, говорителката...кой ви пречи да не сменяте тръбите и да обезопасявате районите, които ремонтирате при тези СУМИ, които събирате! От две седмици сме спряли радиаторите, но лирите в баните ще се спукат от горещина! После...сметките ви - двойни!
47
3
 
5
 
! Отговори
ГОСПОДИ ПРОСТИ МУ преди 5 години
И ТОЗИ НЕ В РЕД- ПИПНЕТЕ СИ РАДИАТОРИТЕ ЗА ДА ПРЕЦЕНИТЕ.ПО ДОБРЕ Е ДА ГИ ОБВИНИ ЧЕ Е НАСТИНАЛ ПАДАЙКИ В ЯМА С ВОДА ОТ ТОПЛОФИКАЦИОННАТА МРЕЖА..А МОЖЕ И ДА Е РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ"
46
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Дяволофикация АД...
45
3
 
5
 
! Отговори
муахахаха преди 5 години
От Топлофикация са командировани зад клавиатурите:)) Смешковци.
44
2
 
11
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 5 години
Тез какво се оправдават? 50- годишен тръбопровод!!!!!! С баснословните си печалби ТРЯБВАШЕ 100 ПЪТИ ДО СЕГА да са го сменили. Виновни са!!!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя смартфон репортери, научете да не снимайте вертикално
42
0
 
14
 
! Отговори
KYDE e преди 5 години
Да бяхте казали КЪДЕ е този изкоп! Поне да знаем да се пазим. Какъв 53 блок? Кой квартал, кой център? На метри от КОЙ мол? Стига непълна информация!!!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Вик няколко думи?
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГригорЖивея в центъра, една тръба я кърпиха в продължение на една година на всеки 2-3 седмици. Всяко съпроводено със спиране на топлата вода и задръствания. След това през лятото разкопаха сериозно за около месец, но не я смениха цялата, а само част от нея. В момента, в който закопаха и пуснаха водата тя пак изби на старата част и отново затваряха улицата.Така че не ми говори как работи т-фикация, на живо съм се нагледал.