Ще стане ли "Студентски град" по-тихо и спокойно място?

Напредва реализацията на първия студентски кампус в София
Обновена: 15 авг 2019 22:24 | 15 авг 2019 22:23, Екип на Bulgaria On Air
6

Напредва реализацията на първия студентски кампус в София, който ще бъде обособен в столичния "Студентски град". Вече е избран проект, който да отдели общежитията 1, 2, 3 и 4 и ще въведе ограничение за достъпа. Как се е променил районът и какво предстои, коментира кметът Димитър Дилчев.

"Това, което заварихме през 2007 г., предвиждаше изцяло застрояване. За съжаление не можем да прекратим всякакво строителство, но успяхме да опазим терените около общежитията", обясни кметът пред Bulgaria ON AIR.

Кампусът ще бъде разположен в близост до сградата на общината в район "Студентски". Два от блоковете в него ще бъдат на Техническия университет и един на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

По думите на Димитър Дилчев през септември ще бъде готов изцяло техническият проект за изграждането му. Предвижда се да бъдат построени общо 12 кампуса.

"Убеден съм, че още с изграждането на първия кампус това ще покаже една работеща формула. Един начин да успокоим и транспортно, и търговски, площите около общежитията, за да могат младите хора да имат една сигурност и да живеят в добре структурирана, поддържана и чиста градска среда", посочи кметът на района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Barocco преди 4 години
ММддда фирма Бароко коли и беси там
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще загробят и тоя квартал.Не разбират ли никой не ходи заради пропадналите им университети.Хората искат да се забавляват.Затворете всичко,закрийте заведенията,баровете дискотеките.И накрая ще умрете с бабичките и дедовците.Кво стана с Тех парка?Една гробница пълна със стартъпи на социални помощи и феодални старци-държавни директори.
4
1
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Тоя мазник кмета,какво пак ги усуква и плещи?
3
3
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Бил е студентски преди 30 години. Вече не е и няма и как да стане.
2
3
 
6
 
! Отговори
то преди 4 години
Когато се отстранят студент,уващите
1
2
 
13
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Да най-тихото и спокойно място което можете да намеритетам няма нищо денонощноняма и дискотекинито пък денонощтни магазини за алкохолдилърите на дрога също отказват да работят нощно времето за това няма шумпросто мине ли 8 часа и по улиците даже и кучетата изчезват и ги няманезнам къде отиват но ги няма