"Захарна фабрика" на протест, не искат хората от Виетнамските общежития

Протестиращите блокираха бул. Сливница
27 май 2020 18:20, Нели Христова
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Жители на столичния квартал "Захарна фабрика" отново протестират срещу намерението на общината да премести хора от Виетнамските общежития в Кризисния център в квартала. Протестиращите блокираха бул. "Сливница", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Това доведе до хаос в трафика, а полицията отбива движението. Пропускат се само автобусите на градския транспорт.

Протестиращите настояват кризисният център, който се намира в квартала, да бъде премахнат. Причината - освен, че там живеят бездомни, два от етажите му служат за дом на хората, чиито гета бяха бутнати преди повече от година.  Преди време хората от квартала са получили обещание от общината, че тези хора ще бъдат изселени от центъра до края на март. Сега обаче се оказва, че тяхното изселване може да стане най-рано в края на годината.

"Ние сме заложници в този квартал. Плащаме данъци, а не можем да се приберем вкъщи. Тук обирите и нападенията са ежедневие. Страхуваме се да се разхождаме и денем, и нощем. На площада обраха едно детенце. Взеха му обувките, докато отиде да си вземе хляб", подчертаха протестиращите.

Протестиращите са категорични - ще останат на улицата, докато не бъдат чути исканията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
уж българите сте най-умни, най-красиви, а все "се чудим как са изкараме 2лв да нахраним децата" , а неумните роми все са по-добре от вас.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да научат римляните да работят и плащат кредити, щото бюджета се опразни!
22
0
 
4
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
само един пример да ви дам за демографската катастрофа,в която се намира община самоков.тази година випуск 2020 абитуриентите,които завършват спортното училище "никола велчев" в града под рила са 11,словом единадесет!за сравнение преди около 30 години спортното училище завършваха повече от 200 деца в паралелки от по 30-40 деца в най-различни спортове-ски алпийски,биатлон,ски скок,лека атлетика,борба свободен и класически стил и т.н. и т.н.
21
0
 
3
 
! Отговори
кв."изток" преди 3 години
До Захарна фабрикати пък да не мислиш,че в така наречените елитни квартали като лозенец,изток,борово и т.н. нещата са по-различни...аз живея в къща в изток близо до един 11-етажен блок населен предимно с полковници,генерали и преподаватели във военната акдемия и трябва да ти кажа,че всеки ден чистя двора от смрадта,която лети от балконите на тези "достойни" мъже и техните семейства.
20
2
 
5
 
! Отговори
Захарна фабрика преди 3 години
си е гето още от 80-те. Нормално е освен ромите там да бъдат заселени и останалите проблемни лица. Живущите там 2/3 са също такива. Така полицията ще може да концентрира силите си на едно място.Налаше ни се да сме в "Захарна фабрика" 5 години всеки работен ден - там е мноооого по-зле от Люлин, например. Главно заради българите, живеещи там, между-другото.Римляните са само подправката.
19
0
 
3
 
! Отговори
Леле преди 3 години
И тук да попитам, къде са радетелите за справедливост , които ореваха форума за убийството на човек, самоопределящ се като Плъха :)
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименна мен това винаги ми е било много интересно как така ако си българин и не платиш на банката вноските за 3-4 месеца,веднага те изхвърлят от къщата,а ромите с години не плащат ипотеки и трупат дългове-никой не смее да ги пипне и продължават да си живеят на широко...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименне само в софия,а в цяла българия печелят благодарение на ромските гласове без значение от политическата сила...
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"85% от гласовете в ромски секции в София са за Фандъкова"
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами ром да си в българия дами и господа!живеят в палати,които са в ръцете на банките от години,не плащат ток,вода,данъци...обзавеждането им е от лукс на горе,а важен елемент на една ултрабогаташка ромска къща е джипа за 50 000 лв.паркиран отпред.по цял ден си стоят вкъщи(ромите са в изолация от десетилетия),никой от тях не работи,а само фучат със 120 км в час из улиците на града с луксозните си мерцедеси.а ние българите се чудим откъде да изкараме 5 лв.да си купим хляб на децата.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе да ви имам заглавието "... не искали хората от виетнамските общежития" тия нЕмат нищо общо с хората за това не ги искат.
13
0
 
7
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
много ясен пример за тоталното превръщане на една малка община в ромски резерват е самоков...единствените две училища,които се намират извън общинския център самоков,са в селата говедарци и ярлово.но тъй като в говедарци училището е с маломерни паралелки догодина може и да не съществува.за разлика от това в ярлово,което е 100 % с ромски деца.положението в града самоков положението не е по-различно-вече почти 50 % от децата в града са от ромски произход.това е екзодус на българите от самоков!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър ден фашисти,сами гласувахте за ГЕРП, ДПС, ВМРО и.т.н., сега със сигурност и за БСП! Защо?Няма ли други свестни хора, партии от останалите *** и толупи в България?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е положението в европейска майка българия днес...ромите са навсякъде и все по-нагли,а ромският башибозук продължава безнаказано да тероризира самотни възрастни хора за 5 лв. в провинцията...те ромите поне са искрени и винаги ни го казват право в очите:кой е луд да се интегрира в тая скапана държава бе?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след близо 30 години демокрация и интеграция в нато и ес,българия бавно,но сигурно се превърна в ромския резерват на ес...социални институции в цели региони в страната вече съществуват благодарение на ромското население там.тук възниква въпроса защо българия умишлено и преди и сега крие действителния брой на ромите на своя територия.има цели градове и села в почти цялата страна,където единствените купувачи на имоти са ромските барони.а ромите казват-нашата цел е да унищожим българите!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минах оттам голям митинг! Единственият шанс е здрава икономика на запад и трайното им разселване там.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не искат електората на ГЕРБ. Няма изненада.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-справедливо е защитниците им като бхк да ги приберат и да заживеят щастливо.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги преместят в Банкя при Бойко нали са му електорат.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са хората да не ги искат ще превърнат района в гето.