Днес граждани излизат на протест срещу насилието на животни

Умишленото насилие над животни е двойно повече в сравнение с 2019 г.
Обновена: 29 май 2020 09:22 | 29 май 2020 09:00, Ния Христова
39
Днес граждани излизат на протест срещу насилието на животни
Снимка: Pixabay
 
Граждани днес излизат на протест срещу насилието над животни. Протестиращите ще настояват за прилагането на най-строгите мерки срещу умишленото насилие над животните. От защитни организации отчитат, че случаите на насилие над животните в сравнение с миналата година са двойно повече. 
 
Причината е, че миналата година направихме подписка срещу извършителите на зверства, изпратихме писма до няколко прокуратури, но не получихме отговор. Проблемите са, че зоополиция има само на хартия. Държавата е направила прекрасен закон, зверствата обаче зачестиха и са по-свирепи. Нещата ескалираха. Това каза за "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR един от организаторите на протеста - Мартин Янчев.
 
Той смята, че е нужно да се проведе среща с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, за да се реши проблемът. В провинцията тези случаи на насилие зачестявали, а напоследък и в столицата.
 
"Законът не работи. Сигналите и жалбите се обработват, пращат се към прокуратурата, където в 99% от случаите наказани няма", посочи Янчев. 
 
Той реторично зададе въпросът дали някой е виждал някога зоополицията да работи наистина у нас.
 
"В България, за разлика от чужбина, ако спрем коли, за да премине куче на пешеходна пътека, ще ни изядат живи", каза още Янчев. 
 
Протестиращите настояват законът да заработи. Целта не са саморазправите. Протестът ще се проведе от 13:30 до 17.00 часа пред Министерския съвет.
 
 
 
 
 

39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ 22 преди 1 месец
НЕМА ДА ПОВТАРЯМ ИЗЧАДИЯ! https://static.dir.bg/uploads/images/2009/09/05/1371660/256x144.jpg?_=1529470485
35
0
 
0
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ преди 1 месец
ПСЕТО НАЧЕЛО НА ДАР, МЕ ТОРМОЗИ! ЗАЕДНО С ЕДНА КОЛХОЗНА СВИНЯ. БЕГАЙТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ НА УЛИЦА ХАЙДУШКА ПОЛЯНА №12 !
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва ясен регламент ако дадено куче системно тормози съседите с лаенето си как да се наказва собственика му и кога да му се отнема кучето. Такива случаи има десетки хиляди и нито един санкциониран. Сега се оказва, че хората имат по-малко права от кучетата. Това не е хуманно.
33
8
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
До Агънца и прасета....... Ех, що не съм куче! ...
Ами защото никога не си бил и човек. Ако беше такъв, щеше да разбереш, че тук не става въпрос само за кучета а за НАСИЛИЕ над животни.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се криминализира простащината и хейта.
31
5
 
8
 
! Отговори
Агънца и прасета преди 1 месец
А нас,няма ли,кой да ни защити?Поне по Великден и Коледа!Ние не сме ли животни?Ами пилетата,ами мисирките?Или те стават само за буркани!А някога казвали:Еех,кучешки живот!А сега:Еех,що не съм куче!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами да отиде да протестира в махалата, срещу тези дето си бият конете понеже не бягали достатъчно бързо докато теглят каруците с "набрани" работи...
29
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре строг закон, отколкото да се насърчава саморазправа.
Ако някой посегне на кучето ми и законът не го наказва, ще бъде наказан от мен.
Смятам кучето за член на семейството и искам закона да го защитава.
28
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквам пълна забрана за простаци и неграмотни да имат право на глас.
Очаквам пълна забрана за корупция и престъпления.
Кучето надушва лошите хора , както и други проблеми и е по добро от повечето хора.
Куче което е гледано в семейство и му се посегне, да се разглежда като посегателство над човек.
27
1
 
7
 
! Отговори
@ Миро преди 1 месец
Това е едно решение, аз не казвам,че трябвада има кучета в градовете, казвам ,че не трябва дасе позволяват зверства и уздевателства над животни. Ако вярваш в каузата, събери съмишленици, подписки и забранете кучетата. Аз лично нямам куче, апартамента ми е ресен, няма ме повечето времe, мъчение за мен, мъчение и за животното. Но отново каьвам , България има проблем с лошия човешки мат'рял и липсата на правила и прилагане на законите , не с животните.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До @ Miro

Да, именно защото не го очаквам "кучето да те пита дали имаш против да полае сутрин или да ходи до тоалетна" - очаквам ПЪЛНА забрана за отглеждане на кучета в градовете!
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кучето ми е породисто, с паспорт и ваксини и добре гледано, като член на семейството.
Ако съседа го отрови , искам да бъде съден строго.
Не виждам защо хейтвате.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22

Защото чалгата не върви с изпрaжнения по улиците, а клаксоните на колите предотвратяват ПТП... Но понеже сте прости - пълна забрана за отглеждане на кучета в градовете!
23
7
 
3
 
! Отговори
@ Miro преди 1 месец
Точно така друже,проблемите ти идват от човека, чието е кучето , кучето е животно, което ще лае ,ще с.. и т.н. , задължение на собственика му е да чисти следнего и да го възпитава, другия ти проблем е, че ако се обърнеш към закона, те също нямадаси мръднат пръста, точно както освобождават садисти , че не им се занимава. Да ,проблемите ,коиъо имаш са между теб и други хора. Или очакваш кучето да те пита дали имаш против да полае сутрин или да ходи до тоалетна с хората ?
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чалгата е садизъм , но не се наказва от закона, защо лаенето да е проблем. Махнете и клаксоните на колите и охранителните системи
21
3
 
20
 
! Отговори
Miro преди 1 месец
До .

Денонощното лаене на съседското куче от терасата също е отделна история! Кучешките изпрaжнения около входа на блока също са отделна история. Пуснатите без каишка и надзор кучета също са отделна история! Но, като събера всички отделни истории и се получава ненормалната действителност! В която кучетата рязко влошават градската среда на обитателите на градовете!
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съседа ми заплашва открито да отрови кучето му , защото лаело. То залайва като го види , защото тоя постоянно му се зъби.
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7

Ами като не можете да си възпитавате децата, така ще е...
18
0
 
3
 
! Отговори
. преди 1 месец
Садисти * , да не ме тормози граматическата полиция :)
17
14
 
4
 
! Отговори
. преди 1 месец
Аз ще отида на този протест днес, диващина е дасе посяга на беззащитни животни, а насилниците имат склонност да посягат и на хора. Когато някое куче нахапе дете е отделна история, едното няма нищо общо с другото, животните имат души и характери точно като хората, не всички кучета саагресивни и хапещи, както не всички хораса насилници, така че подобни аргументи да не се защитят животни от мъчители и съдисти са много плоски.