Предложение: Без глоба в градския транспорт в София

Контрольорите да продават билети, докато се задейства е-системата
8 яну 2021 16:03, Петя Славова
37
Предложение: Без глоба в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

Контрольорите в София да продължат да продават билети без да глобяват пътниците.  Тази кризисна мярка беше в сила до началото на новата година, а от 4 януари беше подновено налагането на глоби за пътници без билет.

Още по темата

От комисията по транспорта в Столичния общински съвет ще предложат контрольорите в градския транспорт отново да продават билети, без да санкционират пътниците, предава Нова тв.

Според общинския съветник Зафир Зарков пътниците не бива да бъдат глобявани, докато бъде задействана новата електронна система:

"Защото всички тези мерки бяха въведени в резултат именно на необичайната ситуация, в която живеем вече повече от година. И тази дискусия, разбира се, може да предстои на следващото заседание на Общинския съвет. Но най-важното е във вторник, когато Центърът за градска мобилност ще даде цялостната информация, да начертаем ясния план и да намерим най-бързото и адекватно решение за така създалата се ситуация", коментира Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вместо да са контрольори да станат кондуктори. Ама кой да мисли. В Истамбул са го измислили. Слизат и се качват от вратата на шофера. С една карта могат да се качат много хора, докато се източи. Всичко това пред шофера.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младост 3 билети и карти се продават на спирката на рейсове на дървеното кафе, близо до общината в павилион за цигари и други, има и реп до него и там се продават билети,
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг е въпросът, че на Коперник (спирка на трамвай 20, и автобус 72) няма будка за билети и най- близката е на Плиска
27
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Билети продават точно до паркинга зад Театър София, до спирката на трамваи 20 и 22
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли до края на пандемията да пазарувам без да минавам на касата на магазините.Ако ме хванат ще си платя.Аман от *** предложения.
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо трябва да се насърчават гратисчиите ?Ние изрядните ли данакоплатци трябва да покрием загубите на градският транспорт.Софийската община от тотален популизъм е изпаднала в тежък ступор.
24
5
 
9
 
! Отговори
Мая преди 3 години
В градския транспорт в София останаха да се возят само контрольорите. Все пак, това е като таксиметровите фирми. Я има един - двама путуващи, я няма. Тази фирма е общинска, която е фалирала отдавна, както и общината София и държавата България. Защо очаквате нещо по-различно след 11 години некадърно управление на страната и столицата ?
23
0
 
13
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Нищо случайно не се случва у нас... Някой има полза от този скандал и скоро ще се разбере.Защо трябваше на общината да махне авт.за билети преди да е въвела новата система, защо преди да е изтекъл срока на забраните за К-19,контр.спряха да продават билети и тн.?!
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера тръгнах пеш,търсейки будка за билети от моста до театър "София" по бул."Мадрид",после по "Черковна" и "Оборище" до мола.Никъде няма там такива и по неволя станах гратисчия.Докато не направят автомати за билети поне през 2-3 спирки нищо няма да се промени.
21
1
 
19
 
! Отговори
Аха преди 3 години
До БезценноТрябваше да започнеш с това, че:0. Похарчиха близо 100 милиона лева от парите на хората за е-билетче!...
20
3
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
а може ли и с пасти да ги черпят?
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е както шофьорите са оградени с ленти, така и контрольорите да бъдат държани настрана от пътниците. Не че нещо, противоепидемична мярка, дистанция от 2 метра.
18
3
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Да, непременно, даже Киро трябва по закон да го задължат да си кукупва по един кочан билети- откъдЯ на къдЯ ще досажда на общинарите да са по-смислени и логични! Киро ще плаща данъци и ще бъде признателен на Самоковското Нещо, че въобще има автобус! Нищо, че буса е петнайста употреба и си е един и същ от 30 години! Ааааамаха, пък!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял Младост 4 и 3 няма нито 1 павиолион за билети. Освен от метрото от другаде не може да се купят. толкова е абсурдно че даже е смешно.
16
13
 
2
 
! Отговори
До Киро преди 3 години
Киев, сам си писал че пътуваш често от там и знаеш че няма от къде да си купиш билет. Е като си видял, не можеш ли за следващия път да си вземеш предварително от където има или ти си имаш оправдание ...
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се пребоядисам, защото тъмните не ги проверяват.
14
4
 
29
 
! Отговори
Безценно преди 3 години
1. На повечето спирки няма павилиони за продажба на билети и карти2. Там където има павилиони, билети и карти няма, свършили са3. Водачът е барикадиран и не продава билетиИ най-накрая от 04.01.2021 - Билети и карти за проверка!
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже проверих току що отново какво съм купил и дали случайно в бързината не съм пропуснал, че нещо не работи. Sofia mpass си работи ок. Даже имам и 2лв. кешбек от днеска, демек билет за цял ден е 2лв..
12
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нещо пропускам драмата. Какви билети, какви 5лв.?! Рядко пътувам с транспорт, но наложи ли ми се, отварям Mpass и с 1 клик купувам билет за целия ден. Днес имах работа и не беше времето да ходя пеша, та се качих на трамвая с електронен билет. Не схващам изобщо кой нормален човек би си купувал някакви билети от будки или ватмани?!
11
4
 
35
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Няма такава простотия.Пътувам често от симеоновско шосе.А там места за продаване на билети нямаАз какво съм виновен че няма кой да ми продаде билет