Срок от един месец за премахване на изоставени коли в София

Предизвестието за доброволно премахване се съкращава
18 мар 2021 16:38, Ния Христова
30
Срок от един месец за премахване на изоставени коли в София
Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет гласува по-бързо премахване на изоставените стари автомобили в София, съобщи "24 часа".
 
Предложението на независимия общински съветник от "Спаси София" Борис Бонев предвижда съкращаване на сроковете, които трябва да изтекат, за да се считат такъв тип коли за изоставени – от 2 години той става 3 месеца след изтичане на последния технически преглед. По този начин старите коли, които заемат паркоместа в кварталите, ще се премахват по-бързо.
Още по темата
 
Предизвестието за доброволно премахване от собствениците също се съкращава от 3 на 1 месец.
 
"С промените въвеждаме по-кратки срокове и синхронизираме общинската наредба с националната, която бе променена в края на 2020 г. Освен това по време на дебатите в комисии стана ясно, че се подготвя още една промяна на наредбата, при която ще може да се включи и премахване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Това не са стари изоставени коли, а всякакви коли. Може колата да е на една година и половина и примерно на 2-3 хиляди километра пробег със собственик за кратко в чужбина, но според разни умници колата за нищо не става.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички кофтори за по 1000 лева да отиват в Кремиковци за претопяване.Всеки апартамент с по три коли.
27
10
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а предвижда ли се обезщетение за старите коли това са 1000 кг ламаринии после някои да си види колата с нов собственик и нови номера тази практикае вредна и не е изпипана добре
26
1
 
8
 
! Отговори
София до 24 преди 3 години
Достатъчно ми е да знам, че си изкарвам прехраната честно и почтено с труд, плащам си редовно данъците, сметките и съм съвестен гражданин. А не съм влязал в политиката с гръмки обещания дето съм реализирал 0,000000000000000000000000000000000001% от тях и после да се хваля в 2000000000000000 поста във фейсбуук колко съм мега-гига-супер-дупер добър. Аре у лево.
25
17
 
2
 
! Отговори
Абе, варианти преди 3 години
Наистина имам автомобил, който му чакам да го изкупят за части. Паркирал съм съм го в нещо като тунел и съседите си паркират пред него. Не изключвам варианта да ме писне някой доносник. Пак няма проблем. Ще паркират пред мен и се заклевам, че всяка нощ в 3.00 ще ставам и будя квартала с клаксон че са ме запушили!
24
3
 
14
 
! Отговори
до 15 София преди 3 години
А ти с какво си по-полезен от Спаси София? Знаем, че ставаш да гледаш с десетилетия трошките и нищо да не направиш по въпроса. Друго?
23
9
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Значи става общинска собственост само когато ни изнася и симулираме дейност? Обаче когато се подаде сигнал да се ремонтира улица, тогава не било общинска собственост. Всъщност се оказва, че е ничия собственост, и когато собственици наоколо тръгнат да я ремонтират самоинициативно, тогава общината им блъска глоби защото ремонтират общинска собственост?Малко параграф 22, нещо? Нищо?
22
5
 
22
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Платил си данък и си законен собственик и никой няма право да ти вземе колата и никой не ти я взима. Просто я разкарва от общинската собственост. Не искаш да минаваш ГТП, слагаш си колата в гараж и никой не я пипа. Просто е. Не се прави на всезнайко. Доста като тебе вече плакаха. Няма нито едно подобно дело спечелено в СРС.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вметнем, че това важи за автомобили, които стоят зарязани на общинска собственост. По света даже не можете и 3 дни да си държите колата без да я местите, тука ви дават месеци, че даже и години.
20
4
 
3
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
За това провинциалистите от провинцията ли са виновни?
19
2
 
22
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Няма сила, която да го мръдне, ако стои в ЧАСТНА собственост. Тук говорим за ползване на общинска такава и ще изчезне бързо, бързо.
18
17
 
4
 
! Отговори
Глупости тотални преди 3 години
Платил си данък на автомобил и няма сила, която да те мръдне ако ще и саксии да си отглеждам в автомобила!
17
1
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Баце, ти пълен член не знаеш къде се слага, седнал жалби да пише до съда. Най-многото лизинговата компания да си прибере автомобила, ако го оставиш без преглед. Освен това и каското става невалидно. Не си прави експерименти, че ще плачеш. И не си интересен на никой с новия лизингов автомобил. Половин София кара нови лизингови автомобили.
16
0
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Айде прочети текста на СОС и решението. ГО или ГТП.
15
15
 
6
 
! Отговори
София преди 3 години
Спаси София са абсолютно безполезни хипарчета, дето си мислят, че всичко ще се промени току-така.Ела тука Бонев да видиш зад блока има автосервиз с някакви *** дето заемат не 1, а 10 паркоместа. И никой не го е енье да ги мръдне. Да не мислиш, че утре някой ще се вдигне да ги вдига и да ги маха от там, нищо че седят с десетилетия и децата ги ползват за катерушки.Абсолютни глупости и безполезност от поредните набутали се във властта.
14
1
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Наплямпал си бая глупости, надявам се осъзнаваш. Нов лизингов автомобил, демек ти си ползвател, а не собственик и ще го оставиш без ГО и ГТП?! Каското става невалидно, лизинготателят може да развали договора и да си вземе по всяко време колата и т.н..
13
5
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Къде вида ГО бе объркан потомствено ?!
12
2
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
А да не говорим, че при нов автомобил ЛИЗИНГОВ, той не е твой, ти си ползвател. НИКОЙ няма да ти позволи да седи без ГО и ГТП, защото каското става невалидно. Демек ставаш още по-смешен. И това ти го казвам като човек, имащ 2 чисто нови автомобила и сумарно отсъстващ от България в половината време от годината.
11
4
 
22
 
! Отговори
име преди 3 години
Прекрасна новина! Писна ми от бракми които заемат стотици паркоместа в Младост 1 само, а другите пък спрели във полянките. 2 в 1!
10
1
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Не се прави на големия всезнайко! ГО се подновява ОНЛАЙН за 30 секунди! Никой няма да ти гледа стикерите дали са залепени, ако те няма у нас и не си ги залепил. Прави се проверка в базата данни, вижда се, че имаш ГО и няма да ти пипнат колата.