Недостиг на места за първокласници в столичен квартал

Родителите се притесняват, че децата им ще трябва да учат далеч от дома
17 юни 2021 12:22, Ния Христова
21
Недостиг на места за първокласници в столичен квартал
Снимка: БГНЕС
Родители на деца от столичния квартал "Дървеница" сигнализират, че много от първокласниците не са приети в близките до домовете им училища и ще трябва да пътуват всеки ден до Горубляне, например.
 
Защо реалните места са по-малко от учениците? И как може да бъде решен проблемът?
 
"Бяха обявени 168 свободни места при 222 записани места. Вече второ класиране няма място в нито едно от четирите заявени от нас училища", разказаха пред Нова тв родители.
 
"Моите родители и аз сме учили на това място. Виждам сградата от терасата си и смятам, че е редно да имаме място тук", добавят тревожно други родители.
 
Според тях с разширяването на квартала тези проблеми ще се задълбочават.
 
От Столична община казват, че е направен подробен анализ на децата, които не са приети след второто класиране. Изискани са документи за увеличаване на местата в паралелките. Става дума за деца, които се намират в прилежащия район към училището.
 
Директорът на училището казва, че всички деца от района ще бъдат приети, а родителите трябва да бъдат търпеливи. Тя добави, че се очаква разкриването на нова паралелка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Дани Фандани така се справя с демографската криза, като създава затруднения и прави отглеждането на дете максимално трудно и скъпо.
13
10
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Най обичам, мизерници дето живеят 3 поколения в един коптор да имат претенции за предимства...
12
1
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Да искат от Фандъчката да им пусне трамвае до Горубляне. Вий в Софето нали с трамвае се возите. И проблемът е решен!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми да дрънкам едно и също. Що не гледате къде си хвърляте парите за кафези. "Разширяване на квартала" - може и 100 години да са живели в София , но щом сменяш квартала, първо се записват децата на тези, които са израснали там. После ако има места другите. Набутахте се гз до гз, мазохисти до един.
10
3
 
13
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Всеки пристигащ със семейството си от провинцията се бута да живее в Стрелбище Емил Марков, Лозенец и Дървеница затова не се оплаквайте. Ние в Люлин сме си добре и ви пожелаваме успех.
9
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #1, Вие сте нетолерантен, расист, хомофоб и използвате език на омразата. Как не Ви е срам да задавате този въпрос? ;-)
8
0
 
16
 
! Отговори
Инфраструктура преди 2 години
Ами като се строи само без да се мисли за инфраструктура ще е така. Следващият път пак не гласувайте за кмет.
7
21
 
3
 
! Отговори
expert преди 2 години
оите родители и аз сме учили на това място. Виждам сградата от терасата си и смятам, че е редно да имаме място тук", добавят тревожно други родители. - КОЛКО НАДМЕННО СЕЛЯШКИ Е ТОВА ИЗКАЗВАНЕ!!!....ми оди в Перник бе и там ще виждаш град от терасата ти....скапан цър..ЛЛ
6
3
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Като всички селяни станаха софиянци .
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо ще научат занаят в горубляне, меката на майсторите и незаконните търгаши. Практиката може да си я карат в нерегламентираната автоморга между горубляне и младост, хем им е на път. Сашито, сина на митко милиционера, ще ги научи на тънкостите в занаята.
4
7
 
4
 
! Отговори
това е преди 2 години
А тези родители защо са кандидатствали САМО в 1 у-ще. 100 пъти им се каза да пишат поне 2
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три години уседналост е малко. Поне 10 трябват. Особено за райони с училища набедени за елитни. Има много фалшиви адресни регистрации, и така се класират деца чиито родители доброволно иска да ги разкарват из София заради "елитността" на училището, а децата от квартала горят.
2
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До Само да попитамИ това какво значение има? Нали после същите такива като теб реват от трафика. Айде отивай си у село, там поне някой ти взима насериозно думите...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време и аз учих в 55-то, беше адска мизерия, а сега няма места за там...