Разследват причините за смъртта на 17-годишната Александра

Детето бе блъснато от автобус на столичния градски транспорт
26 яну 2022 18:30, Петя Славова
23
Разследват причините за смъртта на 17-годишната Александра
Снимка: БГНЕС

17-годишната Александра загуби битката с живота след като бе блъсната от автобус в София.

Сега под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътротранспортно произшествие.

 Нещастният случай е от 21 януари в гр. София на бул. "Царица Йоанна", при което автобус е блъснал 17-годишната Александра Нинова. Момичето било незабавно настанено в "Пирогов" с работна диагноза "политравма" и с опасност за живота.

Още по темата

Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ, на 24.01.2022 г. пострадалата починала.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на момичето.

Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в" във вр. с чл. 342, ал. 1 НК. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към отдел "Разследване" на СДВР.

Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.

Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол. Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости детето. Има шофери от градския дето са изтрещели, и не бива да возят хора и то в София, опасни са. Онзи ден един *** бе посегнал на дете.
14
0
 
3
 
! Отговори
…. преди 2 години
До Анонимен 3Чувам че прокурорки са приятелко на мутри в региона и с протекция от София. Трябва пълно разследване на всички прокурори и връзките им, не само в Бургас, а на всякъде
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН Не е нъжно зебрата да е почистена, че да я видиш! Има си знак за това.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почива в мир. В тая държава нищо не става.
11
6
 
15
 
! Отговори
Fil преди 2 години
Причината за смъртта на човек, блъснат от автобус може да бъде единствено ковид и следствието рано или късно ще се съгласи с мен.
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е хаос, това е причината, виновен е Фигуранта и калинките му
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновен е фейсбук.
8
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ СПИРКИТЕ НЕ СА ПОЧИСТЕНИ ТА НИЩО ЧУДНО И ПЪТИЩАТА! ШОФЬОРА ИЗОБЩО МОЖЕ ДА НЕ Е ВИДЯЛ, ЧЕ ТАМ ИМА ЗЕБРА! ОТ СНЕГА ВСИЧКО ПРИЛИЧА НА ЗЕБРА! НАЙ-ВЕРОЯТНО ВИНОВНИКА Е ФИРМАТА КОЯТО ОТГОВАРЯ ЗА ЧИСТОТАТА! КОЙ ЗНАЕ КАКВА ДАЛАВЕРА ВЪРТЯТ И ТАМ!
7
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Теле зрител/ НЕ Е НУЖНО! ЩОМ Е СТАНАЛО НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА , ЗНАЧИ ВИНАТА Е НЕЙНА! АЗ СЪМ ЗАСТАНАЛ ПОЧТИ В СРЕДАТА НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА И ПАК ЕДНА КОЛА АМА ХИЧ НЕ СПРЯ, ВЕРОЯТНО ЗА ДА НЕ СИ ИЗНОСВАТ СПИРАЧКИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СПИРАТ! ПРЕСИЧАНЕТО НА ЗЕБРА СИ Е ЕКСТРЕМЕН СПОРТ ! СТЪПВАШ НА ЗЕБРАТА И ЧАКАШ ДА ВИДИШ ДАЛИ ЩЕ ТИ СПРАТ И ПРЕСИЧАШ ЧАК КОГАТО НЯМА ИЛИ ТИ СПРАТ!
6
1
 
29
 
! Отговори
Теле зрител преди 2 години
Добре де!Много писсници се изписаха но защо никой не написа и каза какво точно се е случило че да знаем!Нито дума!
5
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 9/ И МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА! НАРОЧИ ЛИ ТЕ , СВЪРШЕН СИ :D
4
1
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Емил Христов преди да стане прокурор беше дълги години ръководител на Следствието в Бургас, ама през 90-те, мафиите заработиха и като видяха, че Христов е удобен, изпълнява поръчки и го направиха прокурор в Окръжната прокуратура, после в Апелативната прокуратура и я ръководеше даже. Цялата му кариера е свързана с бургаските мафии.
3
18
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ХУБАВО БЯЛО МОМИЧЕ ЖАЛКО, ЧЕ НЕ СТЕ СЛОЖИЛИ СНИМКА! МОЖЕ ДА Е ПО НЕЙНА ВИНА, МОЖЕ ДА Е ПО ВИНА НА ШОФЬОРА НО ТАКАВА Е БИЛА ВОЛЯТА НА ВИЗШЕСТОЯЩИЯ!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бургас най-зависимият, измамен, крадлив и човекомразец прокурор - Емил Христов- се пенсионира! Най-после апелативният съд и прокуратура в Бургас ще функционират както трябва, а няма да бъдат в схемаджийските ръце на Христов.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се, но вътре в Софийската градска прокуратура (СГП) е вонящина и ***, в смисъл, че корупцията там е на върхово ниво. Разбира се ,не у всички прокурори, но повечето са страшно зависими.иии сигурно пак ще потулят нещата. Пълна реформа трябва!