Шефът на СОС за сваленото украинско знаме: Трагикомедия „Трима депутати и една вишка“

Хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, добави той
7 май 2022 09:09, Елка Василева
296
Шефът на СОС за сваленото украинско знаме: Трагикомедия „Трима депутати и една вишка“
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на СОС Георги Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на Столичния общински съвет от партия „Възраждане“ като трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“.

Поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Часове, след като то бе свалено от фасадата, знамето на Украйна бе върнато на старото му място, а по случая е образувана преписка в 5-то РПУ, припомня bTV.

Още по темата
„Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалило знамето. Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“, добави Георги Георгиев.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.“

Какво ще се случи в София след спрените доставки на газ – ще спре ли топлата вода, ще има ли достатъчно градски транспорт?

„По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създаден кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки. Проведохме извънредно заседание на СОС, на което изслушахме ръководството на „Топлофикация“. Ако са верни  уверенията от държавата, че до края на май ще има доставки на необходимите количества. От 1 юни обаче стои отвореният въпрос“, заяви председателят на СОС.

Георгиев добави, че очакват и изискват ясни и категорични мерки, разписани от държавата.

„Има опасност градският транспорт да се разреди. Осигурени са доставки от доставчика (б.р. на газ) от общинското транспортно дружество до края на май. Рискът е наполовина да намалеят автобусите“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип няма място за флаг на чужда държава на входа на общината.Да не сме провинция на Украина?!? Да не би в Киев да са сложили нашето знаме.Аман от родоостъпци и продажници
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално ! Всяка община у милата ни татковина традиционно се занимава с всичко ненужно и излишно , а решаването на истинските проблеми , за което са избрани и назначени там , го няма никакво ! Така е , важното СОС да го СОСЯТ ( рус.) на всяка власт за да не секнат паричките , а иначе работа от тях не чакай ...
195
1
 
8
 
! Отговори
Киркова преди 1 година
Продажно българско племе сме.Решението за флага на провинция Украйна,е взето от ***,готови да забият и американското знаме до него.
194
5
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 1 година
Е някой трябваше да заема нишата на Волен с циркаджийските номера!Какво е следващото,обиск на всеки украинец за наркотици?
193
10
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Колко дава Митрофанова заа свалено украинско знаме с вишка?
192
0
 
8
 
! Отговори
Васко преди 1 година
До ЬЬЬВеят самарското знаме, само че неграмотни като теб мислят, че е руско!
191
9
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
До 1 А защо на Шипка и на митингите им в София същите тези българопредавци веят руското знаме.Те не знаят ли,че тук е България?Само питам...
190
8
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
"***"(възраждане)-най-яростните поддръжници на путин-сиреч на войната в Украйна.Тяхното знаме е руското знаме,тяхната мечта-да сме отново руска колония,а българското правителство да е тяхното правителство,назначено и поддържано от путиновата русия.
189
7
 
6
 
! Отговори
А руското знаме? преди 1 година
След като украинското знаме е такъв проблем за *** защо руското не е проблем за тях да го веят на Шипка?
188
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е смешно оправдание че полицаят не трябва да му пречи. Пълно съдействие от полицая. Полицаят е чист питинофил. По-голямата част са такива.
187
3
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 година
До 1,там Вовата тържествено,ще им връчи украинското знаме,може и георгиевски кръст,да им връчи.
186
3
 
10
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
185
1
 
20
 
! Отговори
ааа преди 1 година
А... кога СОС ще представи отчет за някаква СВЪРШЕНА ОТ ТЯХ РАБОТА за 2021 година, и изразходван бюджет......АААА ?????????
184
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 година
георгиии,СОС ,не е институцията,която с гласуване,да реШава,какво знаме ще се сложи,на фасадата на СОС,да ти напомня,че тука е БЪЛГАРИЯ,не украйна,и ще се вее,само българското знаме,като имат толкова желание,за украинско знаме,да ходят в Мариопол,и да се наслаждават на знамето им.
183
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знамето на украина да си седи в посолсвото им.
182
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В северна ирландия изборите са спечелени от националистите на Шин Фейн -- ще има референдум за отделяне от малкобритания и присъединяване към република Ирландия.Ха-ха, хи-хи! Клоунът джонсън отива на бунището, да събира помощи за украйна...
181
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Шефът на СОС" -- нивото му е колкото на хаджигенов, тоя дето оля с червена боя входа на руското посолство и заяви, че това е спонтанно действие, тези в софийската община използват, че са още на власт, народът още не ги е изхвърлил и правят неща, за които ще платят на следващите местни избори...
180
28
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
По-точно евтин водевил "Трима депутати и една вЪшка",която ги ухапа и им захлопа дъската.
179
2
 
13
 
! Отговори
user преди 1 година
До Анонимен бензинът не е решение, това е уважение към страната, ама на нас ни липсва такова. Аман от женски полови органи. Народът не ви харесва махайте се всичките.
178
4
 
30
 
! Отговори
user преди 1 година
Този льoльо, който не е ходил в казарма, а е държал на баща си шнура да не се изказва, че на 10-ти превозвачите ще им свалят не само знамето, а ще им връчат по едно АК и към украйна (нарочно с малка буква).