Всяка събота на спирка "Вишнева" - топъл обяд за хора в нужда

Благотворителната инициатива продължава три месеца
13
Всяка събота на спирка "Вишнева" - топъл обяд за хора в нужда
Снимка: БГНЕС

Благотворителната инициатива "3330 топли обяда", чрез която в рамките на три месеца ще се раздава топла храна на нуждаещи се, стартира утре в 12 часа в София. До 30 март всяка събота доброволци ще раздават храна на хора, изпаднали в затруднение. Мястото, на което ще бъде разположен пунктът, е квартал "Лозенец", ул. "Ахр. Йордан Миланов", спирка "Вишнева". 

Досега сме раздали 24 хил. обяда, отбеляза пред БНР Даниел Капсъзов, организатор на инициативата.

"На тези обеди идват хора, които са бивши треньори, спортисти, хора – интелектуалци на отминалото време. Явно, че държавата не може да им помогне с всичко. Хубаво е да протягаме ръка на хора, които са изпаднали в нужда и беда", каза той в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

По думите му всичко се прави на доброволчески начала. Има смисъл да се помага, категоричен е Капсъзов. Според него всичко това е в името на бъдещето, на живота, на доброто. Той отбеляза, че българинът по принцип помага.

"С благотворителността искам да покажем, че сами можем да се оправим и да повярваме в себе си, че ние сами можем да си разрешим проблемите, а не да чакаме на някой да ни ги разреши. Това е най-важното нещо на благотворителността – да протегнеш ръка на един човек, да му помогнеш и да му създадеш условия той сам да си помогне. Не е въпросът само да нахраним хората", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: благотворителностобяд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Подуяне питайте Гейорги Гейоргиев да ви алармирва.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Подуене как да стигнем до Вишнева? Да се телепортирваме по три пъти на ден ле?
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да!Наистина много мило!Но какво очакват в замяна организаторите на това мероприятие?Аз например искам хората да сме на по добро ниво !Когато предосетим някаква нередност да сме задружни и да предприемем адекватно решение на проблема! И защо всъщност има хора в нужда който не могат да си закупят храна!ХОРА!!!ЗАМИСЛЕТЕ СЕ !?Редно ли е човешката житейска същност да се приземи до такъв нисък етап на съществуване!Комунизмът беше ''рай'' за човекът и ***! И никой да не намесва Бог към това
9
2
 
0
 
! Отговори
донос.бг преди 3 месеца
Мхм,случаен благодетел и спонтанен хуманист Даниел Капсъзов,ти да видиш... Айде стига с показаните благотворителни полит- ПР акции :) Все още съществуват и критично мислещи хора,колкото и да ги захаросвате тия "добронамерени" меценати :) :) :)
8
4
 
3
 
! Отговори
Истинския Град Козло преди 3 месеца
По някой аперитив има ли...а и да попитам възможен ли е разнос до дома?
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такива "инициативи" възпитават обществото единствено на мързел и простотия. Тези хора трябва да работят, а не да им се дава безплатен обяд.
6
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Трябва от понеделник до петък да е целогодишно за да можем и ние, които работим в офисите да се храним. Така ще спестявам още 600 лева на месец.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само събота ли ? :)))
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо за поебване без пари? Доброволки има ли ??? Ама да не са некви грозобаи!!
3
5
 
8
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
И ХРАНАТА Е МЕГА СКЪПА ЗА ТРИ КАЙСИИ ДАДОХ ЕДИН ЛЕВ ДАЖЕ НЕ И ЗА ЕДИН КИЛОГРАМ КАЙСИИ А САМО ЗА ТРИ ПЛОДЧЕТА ОНЗИ ДЕН ДАДОХ 10 ЛЕВА ЗА МАНДАРИНИ ТАКА ЧЕ И ХРАНА ДА ИМ ДАВАТ НА ХОРАТА ПАК Е ПОЛЕЗНО
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами през останалите дни на коя спирка???
1
3
 
8
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 3 месеца
доставят ли по глово, че немам пари за билет до софия :)))