Сметките за парно в София с 19% по-ниски през февруари

Заради по-топлото време потреблението е по-малко
6
Сметките за парно в София с 19% по-ниски през февруари
Снимка: Pixabay

С 19 процента по-малко е потребената топлинна енергия през февруари спрямо същия период на миналата година, съобщиха от "Топлофикация - София". От там посочват още, че с 32 на сто по-малко е консумацията спрямо януари 2024 г.

Високите температури през февруари доведоха до по-ниско потребление на топлинна енергия и съответно до по-ниски сметки както за абонатите на прогнозно отчитане, така и за тези с реален отчет, допълват от столичното топлофикационно дружество. По данни на НИМХ средномесечната температура за периода е 7,6 градуса, с 6,7 градуса по-висока спрямо януари 2024 г.

Сравнителният анализ показва, че 55 процента от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За 21 на сто от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва 3 процента са на стойност над 300 лв., посочват от "Топлофикация София".

Информация за индивидуалното потребление на всеки имот клиентите могат да видят на втора страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон.
Февруарските фактури са достъпни онлайн на www.toplo.bg, както и в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, припомнят от "Топлофикация София".

При регистрация в портала "Моето Топло" на сайта на "Топлофикация София" клиентите на дружеството могат да следят своите задължения и плащания до 36 месеца назад, както и да се възползват от други електронни услуги, които топлофикационното дружество предлага само за регистрираните в портала клиенти.

При необходимост от допълнителна информация и въпроси могат да се свържат с нас на информационния телефон 0 700 11 111, се посочва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: парнофевруари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще умрем от студ без путинска газ?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То гледайте през юни да не са по-високи, че както е тругнало у нас с обира на населението от продажните правителствени пройдохи, можете и август да плащате парно за Украйна.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така пишат а лятото ще надуят цената на топлата вода. В това дружество , ако не лъжат няма как да оправят загубите по трасетата под платното. Другото е огромните задължения от сградите с държавна и общинска собственост . Дължат милиони. И ги събират от частните имоти. Дружество Перник не може да си събере парите и го прехвърля на Овча купел. Решението е . Бърза Приватизация на крадливото АД/ айдушко дружество/
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И при мен е така няма радиатори, нямам и топла вода, нямам и договор с дружеството за тази услуга. Но ме търсят да им платя някаква сума около 2000 лв. Да ли не са ало измамници
2
2
 
3
 
! Отговори
Поредната преди 1 месец
лъжа,от две години плашам за двустаен БЕЗ парно по 45 лева и този месец е 45+ фалита на тец София е неизбежен /в нормална държава/ но продължават да крадът от дотациии и от потребители ..........
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то парно не сме пускали, каква е тая сметка дето ми пращате?!