За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София

Сериозно е поскъпването и в централните райони на столицата
204
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има големи разлики между поскъпването на имотите в различните райони на столицата. В ж.к. „Младост” например повишението на цените в рамките на две години е много голямо. Един нов двустаен апартамент преди струваше 100-120 хил. евро, в момента за 150 хил. евро трудно може да се намери подобно жилище, разказаха брокери на имоти пред „Труд“.

Още по темата

В ж.к. „Младост” и в централните райони на София има сериозно поскъпване. Южните райони винаги са много интересни за купувачите и там търсенето е голямо. Апартаментите в такива желани райони държат висока цена. Сред причините за това са ограничените възможности за ново строителство.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване. Това затруднява архитектите, защото те трябва да се съобразяват със зоната, в която попада теренът, и на база заданието да създадат възможно най-добрата сграда, която се вписва в околната среда и предлага удобства на хората, които ще купят апартаменти в нея.
Много сделки има и в крайните квартали на София, защото там цените са по-ниски. С развитието на градския транспорт вече няма толкова голямо значение какво е разстоянието от апартамента до центъра на града. Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата. Ако човек трябва да направи компромис дали да купи жилище с няколко квадратни метра по-малка площ или да бъде по-отдалечено от центъра, много хора предпочитат да имат по-голям дом, макар и в по-краен квартал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: жилищаимоти
Още от София
В СОС: Искат трамвай да минава от пл. "Св.Неделя" до пл. "Възраждане"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
4
 
! Отговори
Хампарцумян преди 2 седмици
От цялата работа с имотния балон...най-големите балъци са спестителите...За 3 години са загубили цели 30% от депозитите си..По-добре да теглят кредити при 2% и да ги вложат на депозит в Германия при...4 % лихва...Ще захлебят якооо
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В тия панелки в Малдост 1 и безплатно не бих живял, за новото строителство ще се замисля...
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
колко плащат за да се изместя да живея с комшии нагли смърдящи българи връзкари некадърни?
177
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами защо се гъчкате в София, пък после ревете. Има къщи по 5-6 000 лв. в някои села (извън Соф. област). Глей ги ти!
176
2
 
11
 
! Отговори
Живущ преди 2 седмици
Прецакаха го квартала. Не че преди е бил нещо yay, но не беше и дупка като някой други. Единственото хубаво нещо там е че няма от братята, като в Люлин или красна поляна.
175
0
 
12
 
! Отговори
ихуу преди 2 седмици
"Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата." Как можем да кажем "малък бюджет" за 300 000 лв :)
174
0
 
13
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 2 седмици
край младостите, дивашко презастрояване, грозна гледка ПЪЛЕН КОШМАР СТАНА МЛАДОСТ. СТУДЕНТСКИ ГРАД СЕ ПРЕВЪРНА В СЪЩИЯ КОШМАР...
173
1
 
10
 
! Отговори
Скоро минах преди 2 седмици
край младостите, дивашко презастрояване, грозна гледка. Вместо да разширяват София и удобно метро с къщички. останаха ли незастроени квартали? Дивашко презастрояване, грозно. Богатите избягаха от София.
172
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Младост се превърна от сиво комунистическо гето в топ европейски квартал, който всяка година милиони туристи от цял свят посещават за да се докоснат до неподправената му красота ЧАКАЙ ДА ТИ ОБЯСНИМ : НАРКОТИЦИТЕ СА МНОГО ВРЕДНИ. ПРЕДИЗВИКВАТ ХАЛЮЦИНАЦИИ
171
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен България е гето и фавела точно заради социализма. Тези блокове които ги виждаш, не са строени преди 10-20 или дори 30 години. Сещаш се, нали?
170
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ми се мисли, какво гето и фавела щеше да е България без 45 години социализъм. Да не дава господ на нито една държава, което щеше да е България.
169
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Латинска Америка си има ред и закон. Работниците живеят във фавелите, бизнесмените живеят в близкия град до фавелата. А в България социализмът обърна всичко. Работниците живеят в града, а бизнесмените в близките фавели без канал и асфалт. Това е Социалистическата революция и България само спечели. Плановете на фашистите до 1944 година да прогонят народа от градовете и да го заселят в бликите фавели, се провали. Вили Лили още страда за неоръществените фашистки мечти.
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 163 - АМа как така? Нали уж технологията по-развита, по-евтинко ...
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 164 - О чудо - 70 годишна иснталация в някои случай, която е знамеарена вече ЧЕТВЪРТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ, прави проблеми. Ами дай, да я изградим наново! О чкайа- ще фалираме, ако се опитаме.
166
2
 
10
 
! Отговори
Алена преди 2 седмици
Напълно нормално. Благодарение на мъдрото и далновидно управление на Бойко Борисов, чието дело беше продължено от Фандъкова и сега от техният наследник Терзиев, Младост се превърна от сиво комунистическо гето в топ европейски квартал, който всяка година милиони туристи от цял свят посещават за да се докоснат до неподправената му красота и след това много от тях очаровани решават да останат и живееят в Младост. За това цените са високи.
165
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До тези казващи как ще си вземат в Испания по-евтино жилище. Може и да е по-евтино, но там няма да имате такава възможност за просперитет и социално положение, каквото ще имате ако купите апартамент в Младост.
164
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до полу кр...........е...................т.....е..на който се смее на комунизма .На тебе кой ти построи язовирите ,кой ти положи тръбите канализацията ,енергийната инфраструктура,пътищата ,железниците,напоителните системи ит.н. и наче трябваше да акаш в кофа и да ходиш до Гърция да си зареждаш телефончето .Жалко че доста голяма част от младите хора са *** и неблагодарници като този .
163
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 162, ахъм.. да. Ама разбира се :) Толкова добре е направена инсталацията, че всяка зима пожарникарите хвърчат да гасят подпалени жилища от инсталацията :) А да не говорим за наводняванията от добре направената водопреносна система. И канализацията изобщо не избива... неееее никога :) Добре е, че поне си вярваш на писанията :)
162
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На мен двустайната панелка в Младост ми струваше 13400 лева. по цените от 1988 година. През 2017 година я продадох за 130000 евро. През 1988 средната заплата беше 252,08 лева, т.е. апартамента ми струваше 53 средни заплати. През 2017 го продадох за 245 средни заплати.
161
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма по-лесен ремонт от този на панелката. Водопровод, канализация, електрическата инсталация, всичко е добре направено и лесно достъпно. Сега що зор виждам с инсталациите в една нова сграда, просто не е истина.