СОС се съгласи за разсрочване на задълженията на Левски към Столична община

Дължимите суми са за данъци върху недвижимите имоти и смет
11 апр 2024 13:25, Красимир Ангелов
27
СОС се съгласи за разсрочване на задълженията на Левски към Столична община
Снимка: БГНЕС

С 48 гласа „За“, 0 „Против“ и 3 „Въздържал се“ Столичният общински съвет (СОС) даде зелена светлина за разсрочването на задълженията на Левски към Столична община.

Дълговете на „сините“ са в размер на над 2 млн. лева и са свързани с Данък върху недвижимите имоти и такса смет. По време на вчерашната съвместна пресконференция във ВИП-а на сектор А на „Георги Аспарухов“, членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев заяви, че от клуба ще се опитат да изчистят задълженията си към Общината в максимално кратки срокове.

Те са натрупани в периода 1 януари 2016 – 31 декември 2020. Общият им размер е 2 079 638 лв, като главницата е 1 369 519 лв, а лихвите към нея – 728 119 лв. Общинските съветници приеха плана по разсроченото погасяване на дълга в рамките на 36 месеца с ежемесечно плащане на погасителна вноска на всяко последно число от съответния месец.

На пресконференцията вчера мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков каза, че клубът е погасил цялата главница към Нациjdоналната агенция за приходите (НАП).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от София
325 служители са освободени от Столичната община
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 2 седмици
Безмислени напъни,тия 32 33 млн. задължения само ще растат,агония просто трябва да обяват фалит и да започнат наново от В групите.А че държавата е разпънала чадър над тях е ясно и за децата.В друга държава няма такъв вариант този отбор да е в професионалния футбол.
20
0
 
3
 
! Отговори
Кики Мишуето преди 2 седмици
До 18, 19, N......Каквото и който да е Левски, плати и ще , общо към 20 и повече милки на Държавата! За разлика от едни ц.ър.ву..ли, дето фалираха славен отбор, докараха куцо и кьораво в София да го правят зорлем софиянци и цесекари и пте.....ха и държава и хора с мно-о-ого кинти!
19
0
 
2
 
! Отговори
Кики Мишуето преди 2 седмици
А вас защо Цимбика ви млатеше на стадиона?
18
2
 
4
 
! Отговори
до номер 14 преди 2 седмици
В последствие Батков изпраща мутри на Пешо Кучето и клетия човек се принуждава да предостави правата върху емблемата! За отборът на Държавна Сигурност това може би е нормално, все пак това е най-репресивния орган на държавата и там закони не важат! Интересно е да споделиш и мнение защо Любо *** и Дани Илиев ви бият - не подкрепяте ли един отбор?!
17
3
 
4
 
! Отговори
До номер 14 преди 2 седмици
След като си такъв специалист по юридически дружества, би ли споделил Левски с какъв лиценз играе в Първа лига? Левски от 1914 е закрит през 1947 година, има документи затова и дружеството преминава на ведомствен принцип! ДСО Динамо, в последствие преименувано на Левски, обединено с милиционерския Спартак. След 1989 Петър Петров - Кучето регистрира отбор, правоприемник на това дружество, а Томас Лафчис нов клуб, който е припознат от феновете. Затова и Левски играе с емблемата с лопатата!
16
1
 
0
 
! Отговори
коментар16 преди 2 седмици
да се чете "грамотния"2
15
4
 
2
 
! Отговори
до "грамотния&q преди 2 седмици
Първо,в този случай "народЪТ" не се пише с пълен член,а "народА". Второ,когато е създаден "Левски",а това се случва през 1914г., не е имало "милиция" дори и в несъществуващия все още СССР!
14
2
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Любопитен съм НАП интересува ли се от произхода на парите,които Насо показа бордеро,че е платил.Насо няма фирма,бизнес или нещо подобно.Да не се окаже,че са нов дълг.Бат Венци е прав,че Сираков е просто измамник без пари.Явно Чекмеджан е бъркал в чекмеджето с кюлчетата.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо ХристовПрестани с това Подуене. Районът си е съществувал много преди гадните комунисти да решат да правят отбор на народната милиция и работнически пролетариат както първоначално е бил замисълът. На мястото на селският им стадион преди е имало ботаническа градина с разсадник и малка рекичка. Било е красиво баба и дядо са ми разказвали те и техните предци са живяли там още от края на 18-ти век. Просто откъдето минат комунисти милиционери и бачкатори алкохолици правят коччини.
12
2
 
5
 
! Отговори
До номер 8 преди 2 седмици
Пълни глупости - Литекс си играе в Б група, ЦСКА играе в А група, ЦСКА плати 8 милиона за емблемата си и единствения отбор, който плаща наем за стадиона си, а Левски е държавен отбор, който ако не са парите на ДПС, щеше да е фалирал отдавна! Левски трябваше да е изхвърлен още когато се разбра, че Батков /агент на ДС/ осигурява футболистите на минимална заплата и така ощетява бюджета! Интересно феновете на Левски колко от 32-33 милионния дълг покриха /признат от Влади Горанов още преди години!/
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оня ден нали ви клатиха насред националния. Тихо там и се радвайте, че са ви дали неква милостиня от СОС, че ако беше обратното пак щехте да дигате кампании да молите феновете да даряват пари да си погасявате борчовете.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 5. Бяха изхвърлени,защото няколко пъти подписваха погасителни договори и продължаваха да не внасят нищо.Привържениците на Левски спасиха клуба с множество инициативи и дарения,тези на цесека припознаха Литекс.Затова са си прости припоци,наследници на шумкари.
9
7
 
2
 
! Отговори
Радвам се преди 2 седмици
Държавата и Столична Община виждат че Левски върви по правилен финансов път и че ще си получат парите. До скоро не го вярваха, но вече вярват на Леввски. Малка, но важна победа.
8
4
 
3
 
! Отговори
ЦСКАрчета пак лъжете преди 2 седмици
До Анонимен : "Спомням си когато ЦСКА бяха изхвърлените във В груп" - човече в коя реалност жиевеш? ЦСКА завлече държавата с милиони дългове, не плати заплати на треньори играчи, бивши футболисти и завлече всички работещи до докакина на стадиона с пари. Всичкото това ЦСКА НЕ изпадна никъде. Червените мафиози взехте лиценза на Литекс, лишавайки гр. Ловеч от отбора им, и се станахте ЦСКА-София, запазвайки стадиона си, клубната емблема и вички тренировачни игриша и инфраструктура, безплатно.
7
2
 
11
 
! Отговори
Мичмана преди 2 седмици
Левски винаги е бил ведомствен отбор - нацисти с нацистите, комунисти с комунистите, демократи с демократите! Факт е, че Локо София беше изхвърлен от А група за 1 милион лева дълг, а Левски, въпреки, че имаше много повече дългове от ЦСКА, беше оставен в групата! Интересно как се погасяват дългове към НАП, след като няма спонсори, а Наско Сираков е на заплата! Парите на Шиши, Доган и ДПС явно не миришат и са добре дошли! А 17 милиона лева на Божков кога ще се преведат?!
6
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Левски са същите подуенски го'еда като Азов - комплексирани гейове дет само в групи са "мъже" - инак бягат, понякога преоблечени като баби. Факти.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Спомням си когато ЦСКА бяха изхвърлените във В група защото не им дадоха отсрочка от НаП и СОС
4
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
Да, можеш да не си плащаш парното. И ти текат лихви върху неплатените задължения, много е просто.
3
0
 
11
 
! Отговори
Фед Красивия преди 2 седмици
Защо за отбора на доносниците може,за никой друг не може?
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо този отбор е с вечната привилегия? Това отдавна не е клубът на народът никога не е бил всъщност стартира като милиционерски клуб.След това комунистите решават че е добре да обединят около нещо стадото от полуграмотни алкохолици които са докарали от кол и въже да бачкат из набързо издигнатите софийски заводи. Ражда се легендата Гунди за момчето от народът който е феномен - всъщност средна класа футболист. Същият се претрепва с колата си веднага се пуска легенда как КГБ имали пръст.Приказки