Порто потопи "жълтата подводница"

Фалкао заби 4 гола за "драконите" при 5:1 над Виляреал
Обновена: 29 апр 2011 09:02 | 29 апр 2011 09:01, Красимир Ангелов
20
Порто потопи "жълтата подводница"
Фалкао заби 4 гола във вратата на Виляреал. Снимка: Reuters

Порто успя да постигне изключително важна победа с 5:1 над Виляреал на собствения си "Драгао" в 1/2-финален сблъсък от Лига Европа.

"Драконите" направиха много силно второ полувреме и тотално смачкаха своя противник.

На почивката Порто губеше с 0:1, след като гостите поведоха с гол на Кани в едноминутното продължение на първото полувреме.

През втората част обаче домакините успяха да "унижощят" своя противник и стигнаха до голове на Фалкао (49, 67, 75 и 90-ата минути) и Фреди Гуарин в 61-ата минута.

В крайна сметка двубоят завърши с победа за домакините с 5:1 и на практика Порто е първият почти сигурен финалист в турнира Лига Европа.

В другия 1/2 полуфинал Бенфика победи Брага с 2:1 като домакин.

Двубоят се отличи с три бързи гола в началото на второто полувреме, вкарани в рамките на 10 минути, като домакините поведоха на два пъти чрез Жардел и Кардосо, а точен за Брага бе Вандиньо с глава.

По този начин реваншът остава отворен, като Брага вкара изключително ценен гол на чужд терен, който дава възможност на "архиепископите" да играят за минимална победа с 1:0 в ответния мач, който ще се играе след седмица.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фалкао е неземен направо ги разпиля тез Повдовнички хаха!! в момента Порто играят най зрелищният футбол в Европа Барса нищо не играят.........
17
0
 
1
 
! Отговори
StereoTip преди 12 години
искам да гледам Барселона - Порто, ама да играят на предела на силите си за да се нагледаме на зрелищен футбол
16
0
 
2
 
! Отговори
Man U7D fan преди 12 години
Порто има само победи в Португалия от миналия ноември насам. Явно не е случайно. Интересно ми е ако те бяха на 1/2 финал тази година вместо Шалке... С тази игра имат сили да бият всеки от полуфиналистите на шампионската лига
15
1
 
1
 
! Отговори
iiiiiiiiiiiiiiiiiiii преди 12 години
може ли да си редактирате грешката---"унижощят"
14
0
 
3
 
! Отговори
малко луд преди 12 години
Наще са по добри-тва ГРАНДОВЕТЕ цска лефски па и литекс абе КВО ПРИКАЗВАТЕ!?КОЙ е тоя МЕСИ!?спас делев ще щЕго направи на луд!КАТО ПИЙНЕ ДВЕ РАКИЙ да види чалготека и ще покже!ми тоя Гара Дембеле -ми тоя БАЙ *** -БАТКОВ чака да стане поне 100 МИЛИОНА ЕВРО да вземе за него--СИГУРНО ГО ПАЗИ ЗА ДОНОР НА БЪБРЕЦИ И СЪРЦЕ!АБЕ НАЩЕ СА НАЙ ВЕЛИКИТЕ СМЕШНИЦИ
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пьлна порнография.Тия пак изиграха театро пред заблудената публика.Вярвайте им още.
12
2
 
5
 
! Отговори
Falcao преди 12 години
В момента ми е итнересно ако Порто играят с някой БГ гранд - било то Левски или цска как ще завърши мача, щото видяхме без зор вкараха на цска 3.......сега просто не ми се мисли.... колко сме назад с футбола :Х:Х:Х:Х:Х
11
4
 
5
 
! Отговори
ЦСКА преди 12 години
Левски паднаха от Спортинг. ЦСКА игра с Порто.
10
8
 
4
 
! Отговори
Varg преди 12 години
Аз отдавна ми е по-интересна Лига Европа.И няма какво Левски да се срамуват,че паднаха с 5:0 от Порто,защото Порто вкараха на по 5 гола на Спартак Москва и на Виляреал.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно как ли се унижощЯва? Първо се унижава и после се изтощЯва сигурно:)))
8
5
 
9
 
! Отговори
Статистик преди 12 години
ОТ ГРУПАТА НА НАЙ- ВЕЛИКИЯТ БГ ОТБОР ИЗЛИЗАТ ШМАПИОНИТЕ В ЛЕ!!! ФАКТ!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фалкао и Хълк ще ги лапнат Грандовете това лято. Ония шейхове само гледат да се изяви някой и да си развържат милионите.
6
0
 
24
 
! Отговори
Dan преди 12 години
И какво излиза, че на това ниво на Лига Европа мачовете са с пъти по-приятни за гледане от скучните сметкаджийски двубои на същото ниво в Шампионска Лига! И то не за първа година!!!
5
0
 
12
 
! Отговори
Йончо Попов преди 12 години
Това е футбол, който си заслужава да се гледа с кеф. Без супер скъпи псевдо "звезди" от които много се очаква, а не правят нищо, момчетата от Порто изграха извънземен футбол. Жалко и за Виляреал, те съвсем не са лош отбор.
4
0
 
25
 
! Отговори
PORTOO преди 12 години
невероятен отбор ! Порто ми напъллниха душата вчера...ето това е футбол драги зрители !!! Имат невероятен състав като почнеш от вратаря през защитата и халфовете и стигнеш до просто ненормалното нападение !
3
0
 
17
 
! Отговори
реален преди 12 години
Не ги следя Порто много, то тея двамата Фалкао и Хълк са извънземни... Намират се със затворени очи, направо е невероятно какъв тандем са! Дано останат в Порто и догодина да ги гледаме в Шампионската лига!
2
0
 
19
 
! Отговори
HAW-HAW преди 12 години
ХА ХА ХА ХА ХА.БРАВО НА ПОРТО.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Порто са в топ 3 отборите тази година, ако си запазят отбора и треньора до година е шампионската лига би имали сили да атакуват купата