УЕФА предупреди: Не слагайте край на първенствата

Европейската централа разпрати писма до всички организации
8
УЕФА предупреди: Не слагайте край на първенствата
Снимка: БГНЕС

УЕФА, Европейската клубна асоциация и Европейските лиги призоваха всички 55 членки на европейската футболна централа да не “изоставят” първенствата си и да ги завършат, когато това е възможно.

Още по темата
"От изключително значение е дори подобна криза като тази епидемия да не възпрепятства това, нашите състезания да се решават извън терена, според правилата и титлите да се печелят на базата на резултати. Точно това трябва да осигурим, докато съществува и последната възможност то да бъде сторено", се казва в писмото от УЕФА, съобщава Gol.bg.

Вчера Белгийската футболна федерация реши окончателно да прекрати местното първенство и обяви временния лидер Брюж за шампион, а някои отбори в Нидерландия и Италия също искат преждевременен край на сезона.

От УЕФА обаче настояват за пълното доиграване на кампаниите, дори и това да се случи след 30 юни и да се отрази на провеждането на първите кръгове на евротурнирите през следващия сезон.

В писмото, подписано от президента на УЕФА Александър Чеферин, президента на Европейската клубна асоциация Андреа Аниели и президента на Европейските лиги Ларс-Кристер Олсон все пак се подчертава, че здравето на феновете и футболистите остава най-важният приоритет в условията на пандемията от COVID-19.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
турчина преди 4 години
да почват тези мачлета,че да изкараме някой лев допълнително,ако чакаме само на заплати сме жив зиан
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футбола е много глупаво нещо
3
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Българското първенство е важно заради иновативния солиден маневрено-позиционен футбол с прецизно маневриране по терена, заемане на позиция и изчакване топката да дойде и положението да узрее за атака. Също има велики рефери новатори, въвели важни правила като Иван Леков - въвел революционната засада при автогол, Александър Костадинов въвел правото на защитник на голлинията да избие топката с ръка, Стефан Апостолов въвел наказателен удар за игра с глава и т.н.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега ще тръгнат едни искове , защото клубовете ще трябва да връщат пари от абонамент , кабеларките от липсващи мачове за които са взели такси от спортния пакет, клубовете ще си търсят парите от футболния съюз, кабелните ще си търсят парите които за платили на футболните съюзи за права на излъчване , футболистите имат договори за още 2 месеца, и няма как хем да доиграваш първенство, хем да правиш трансфери .....Мазало отвсякъде.
1
0
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Белгия напук приключи шампионата преди да е завършен, та не знам с тия писма какв правят, само имитират дейност някава. Не че на някой му пука.

Спонсорирани публикации