Великобритания може да бойкотира Олимпиадата в Китай

Срещу уйгурите се извършвало погазване на човешките права
7 окт 2020 11:30, Елка Василева
40
Великобритания може да бойкотира Олимпиадата в Китай
Доминик Рааб. Снимка: архив, БГНЕС

Британският външен министър Доминик Рааб не изключи възможността страната му да бойкотира Зимната олимпиада в Пекин през 2022 г. заради отношението на китайските власти към уйгурската мюсюлманска общност, предаде БНР.

Доминик Рааб каза, че „инстинктът му подсказва, че трябва да разграничава спорта от дипломацията и политиката, но се стига до момент, когато това не е възможно“.

Той отбеляза, че срещу уйгурите се извършва „нечувано погазване на човешките права“.

Китай често е обект на критики за третирането на мюсюлманското малцинство в провинция Синдзян. Има сведения, че китайското правителство държи повече от 1 милион уйгури в изправителни лагери, както и че провежда специална програма за стерилизиране на жените от общността.

Китайският посланик в Лондон Лю Сяомин обаче заяви, че „обвиненията срещу Пекин са неоснователни и че уйгурите се радват на мирно и хармонично съвместно съществуване с останалите етнически групи в района“.

Доминик Рааб направи изявлението в парламента след повдигнат въпрос от депутати в подкрепа на уйгурите в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Айде стига с тези бойкоти, нагли англоамериканци! Който бойкотира другите в крайна сметка бойкотира сам себе си. Или казано в стихотворна форма:"Който другите бойкотирасам на себе си го завира!"
30
1
 
2
 
! Отговори
БрейнЕкзит преди 3 години
Когато знаеш че спортистите ти няма с какво да блеснат на Олимпийските игри а и искаш да се подмажеш на единствения ти бъдещ търговски партньор след като си оссерешш изхода от Европа .....
29
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Еквивалентности/29Ц. Германия просто не може да бойкотира олимпиада в израел.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мислех зараьи ковида ,а то пак исляма ги интересувал.Джонсън уж намери тона преди година с посланието си в защита на християните.Уви,и Англия е умряла за Христа като повечето в ЕС.
27
0
 
0
 
! Отговори
Еквивалентности преди 3 години
Великобритания да бойкотира олимпиада в Китай е все едно Турция да бойкотира олимпиада в Армения или Германия да бойкотира олимпиада в Беларус или Израел.
26
0
 
5
 
! Отговори
Киро коравио преди 3 години
Чух че китайците са го преместили у другия крачол по тоя случай
25
1
 
5
 
! Отговори
Ирландец преди 3 години
Голям праз - то пък едни скиори има във Великобритания....
24
2
 
7
 
! Отговори
До 16: преди 3 години
Благодаря за информацията, не знаех това за Румъния.Проверих в нета и намерих ужасяващи факти за Румъния.Значи, преди 30 години при "диктатора" Чаушеско Румъния чисти всички външни дългове и има дълг точно 0 (НУЛА) Долара.Сега, 30 години след свободата от диктатора Румъния по официални данни има 96 МИЛИАРДА Долара дълг.Без коментар.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия олимпиади като че ли се изпразниха от съдържание.Първо, идеята от древна Елада е всички войни да спират по това време, а съревнованието да бъде само на спортната арена. Това много отдавна не важи.Второ, идеята на Кубертен е била за масовост и участие на аматьори, а не на професиоанални атлети - нищо подобно сега, когато се състезават някакви дрогирани киборги.Сега има толкова много спорт, че Олимпиадата изобщо не е събитие, а едно от многото.И последно --- много политика, убиваща спорта
22
0
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Предполагам вече е нормално хората които не видяха нищо лошо да участват на олимпиадата в Берлин 1936 да говорят за погазване на човешки права. Същите тези които са хиляди невинни хора в това което те считали за техни колонии като на пр Индия. Тези които откраднаха едно чудо исторически артефакти от цял свят за да напълнят музеите си. В този ред на мисли кога възнамеряват тези герои на борбата за човешки права да върнат на Гърция мраморните фризове и статуи от Партенон? Последното охи е от 2020.
21
1
 
0
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
До Анонимен/22смее се сам на себе си... като плевнелиев.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Ти да не си някаква мека китка, бе, какви са тя усмивчици след всеки твой коментар...Напълни се с *** навсякъде!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия бозавите пиянгури са вършили изключително големи зверства във половината свят. Сега радетели за човешки права............. Това е много спорно твърдение относно зверствата им! Ако го приемем донякъде то за последните 70 години са се променили напълно. Англия е дала култура за милиарди в целия свят, при това истинска култура!!! А пък ние българите си причинявхме зверства до 70та година един на друг в лагерите Ловеч и Скравена като за оправдание че са наказани виновниците за икономопогрома.
18
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
А затова,че уйгурите активно участваха в Ислямска държава-ни дума!Що навсякъде където има мюсулмани има проблеми?Пустата му мирна религия!Само че в Китай ислямистките номера НЕ минават!Англичаните да си гледат индо-пакитата в къщи,да не осъмнат някоя сутрин демократично изк*лани...
17
0
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
А, че 70 години мачкат цял Тибет? Не че не се гаврят с уйгурите, ама не е ли малко лицемерно така?Освен това, Китай не е точно държавата, където човешките права процъфтяват :D Ама се кефят да има кой да им произвежда евтино стоките...
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРонег"Трудно намирам разлика между болшевизЪма и "атлантическтие ценности" на практика, иначе на думи ...."Е, щом трудно намираш - ей я къде е Русия. Нали е "същото".
15
2
 
4
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Много добре !!!А стожерът на "атлантическтие ценности" - сащ, ами ЕС, що мълчат ???Китай извършват престъпления не само към уйгурите, ами и към тибетците !!!Обаче за сащ и останалите това е приемливо, щото им е изгодна китайската евтина и качествена работна ръка !!!Отново ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ, пак и отново !!! Трудно намирам разлика между болшевизЪма и "атлантическтие ценности" на практика, иначе на думи ....
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ здраве да дава на този човек, британският външен министър!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9"През последните години Русия и Китай се утвърждават като световни центрове на концентрация на управлението"За пръв път срещам такова определение за "авторитарни режими". :))))))
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко нереално звучи, че мюсюлмани съжителстват мирно с други хора

Спонсорирани публикации