Боряна Калейн е в болница с висока температура

Тя отпада от първенството в София
14 сеп 2022 18:11, Нели Христова
24
Боряна Калейн е в болница с висока температура
Снимка: БГНЕС

Една от надеждите ни и фаворитка за световна титла Боряна Калейн отпадна от първенството на планетата в столичната зала „Арена Армеец“. Това съобщи ексклузивно на страницата на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева.

Калейн е направила две отлични тренировки вчера, но е почувствала неразположение и гадене след първата. Вечерта тя е вдигнала висока температура – 39.4 градуса, като според Раева става вероятно въпрос за вирусна инфекция. Лекарите са посъветвали щаба ни и Калейн да не участва в надпреварата при това си състояние. По този начин България отпадна от отборната надпревара в индивидуалното, тъй като е изпуснала срока за евентуално заместване на Калейн с друга гимнастичка.

Пълен текст на изявлението на Раева:

„Здравейте на всички многобройни наши фенове. Наистина имам много неприятната възможност да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелването на световната титла – Боряна Калейн, няма да вземе участие. Това, което мога да кажа, е, че е в болница с много висока температура – 39.4. Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Докторът на отбора д-р Добрев и д-р Сиракова, която отговаря за цялото световно първенство от ФИГ, са категорични, че тя не може да вземе участие на Световното първенство. И личната й треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и аз сме на мнение, че тя беше в една блестяща форма. Много добра, направи вчера две прекрасни тренировки. Преди първата тренировка е почувствала леко неразположение и гадене – няма световно първенство, нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател. Безкрайно много съжалявам, че трябва да споделя тази лоша новина. Да пожелаем успех на Стилияна Николова – при тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото можем да заменим Боряна Калейн 24 часа преди часа на състезанието, което означава, че е трябвало да го направим сутринта. Нека пожелаем на българския ансамбъл, на Стилияна Николова, има и други квалификации, ще се борим за квотите, ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане“.

България ще бъде представена от Стилияна Николова, която съвсем скоро започва участието си в квалификациите на обръч и топка в поток D, както и от родния ансамбъл в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ИЗМСЛЕН СПОРТ ФЕКТОВКА ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ! НИКАКВА ФАЙДА ОТ НЕГО!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснали сте да напишете, че е набодена. Те много здрави и прави спортисти се гътнаха в последно време. дано се оправи бързо.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле,каква драма,надуха ни главата с тия простотии,че някакви си там няма да може да премята бухалки! Тоя досаден и скучен спорт е само за комплексирани майки,искащи момиченцата им да станат манекенки като тренират, та като пораснат да си намерят някой батко с пари, който да е възхитен от тяхното спортно тяло...*** и елементарна логика! А ако живеете още с мисълта,че тия прославяли България-ми идете в коя да е държава,кажете че сте от България па чакайте някой да ви каже-аааа,гимнастика...
17
0
 
0
 
! Отговори
минал през омикрон преди 1 година
Мила Боряна, в името ти е закодирано да се бориш! Че е вирусна инфекция е от ясно по-ясно! Омикрончето държи два-три дена и след това е по-леко. Ползвай Angal и карамфил на зърна плюс лекарствата, които са ти предписани. Важно е да не се допусне вирусът към белите дробове. По едно зрънце карамфил в устата и се смуче докато се разпадне.
16
4
 
6
 
! Отговори
Бъдете здрави ! преди 1 година
Така започва последната версия на Ковид-а, вече преминах през това. До 1 седмица лечение с Авирон рапид, витамини (A, B, E, най-вече D), антистенокардин (3 х 2 табл.) и антибиотик Сефпотек (много ефикасен и много леко се понася) човек оздравява. И да не забравя - за по-бързо възстановяване - испанският препарат Fybrozyme (базиран на природни продукти). И не си и помисляйте за така наречените "ваксини" ! Ако искате да сте живи и здрави, никога не се дупчете с графеновата отрова, наречена "ваксина
15
2
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
А дали е бустерирана скоро? От това също се вдига висока температура предимно при хора със ЗДРАВОСЛОВЕН начин на живот.
14
0
 
11
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ПОЖЕЛАВАМ БЪРЗО ОЗДРАВАВАНЕ ЗА БОБИ! ЗДРАВЕТО Е НАЙ- ВАЖНО!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раева да обясни как е възможно тя да е хем председател на федерацията по художествена гимнастика, хем личен треньор на Калейн. Може ли един шеф да сключи договор сам със себе си? Или тя е толкова над нещата, че за нея законите не важат?
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разровете се по-дълбоко, има друг проблем, допинг, лекарски грешки и Раева е намесена... Не са точно такива нещата, каквито ги представят
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,за малко няма да е в каталога.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика е.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върти се някакъв такъв вирус в момента с много висока температура.
8
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "АЗ цяла седмица имах температура!И Ко от туй?" еми ти си безполезен. А момичето представя България на първенство. Разликата между вас е от земята до небето.
7
5
 
5
 
! Отговори
С2Н5ОН диета течна преди 1 година
проблемите държи далече.
6
11
 
11
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Има нужда от терапия с руския препарат пожопин или евентуално пръчка от дрян или ратан на голо.
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отначало го погледнах набързо и ми се видя "Копейкин е в болница" че се зарадвах, а то какво било...
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора са в болница.Що не пишете за тях?
3
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ цяла седмица имах температура!И Ко от туй?
2
12
 
12
 
! Отговори
Д-р Боц преди 1 година
Боц, боц?
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диагноза "ваксина"!