…оана »лиева е европейска шампионка на саб€ за жени до 23 г.

¬ надпреварата за титлата участваха 46 състезателки от 15 държави
26 май 2023 08:10, јниси€ »ванова
2
…оана »лиева е европейска шампионка на саб€ за жени до 23 г.
—нимка: Ѕ‘‘

…оана »лиева спечели европейската титла на саб€ за жени до 23 години на шампионата по фехтовка на —тари€ континент в Ѕудапеща (”нгари€). Ѕългарката показа силна игра, премина с лекота през всичките си съпернички и под ръководството на старши треньора на национални€ отбор »вайло ¬оденов показа качества, с които може да спори за олимпийски медал, съобщиха от Ѕ‘‘.

¬ надпреварата за титлата участваха 46 състезателки от 15 държави, сред които четири българки - …оана »лиева, ≈мма Ќейкова, Ѕелослава »ванова и  алина јтанасова.

…оана »лиева демонстрира отлична форма още в групите, където записа шест победи от шест срещи. ¬ъзпитаничката на фехтовална академи€ "¬асил ≈трополски" влезе в елиминациите под номер 1 и даде за€вка за титлата още в самото начало. ¬ първи€ двубой за м€сто сред най-добрите 16, жреби€т изпрати »лиева срещу друга българка - ≈мма Ќейкова, като победата беше за »лиева с 15:8. ¬ следващата среща българката отстрани Ѕенедета ‘узети от »тали€ с 15:3. ¬ двубо€ за м€сто на полуфиналите »лиева победи ћатилде ћоро от ‘ранци€ с 15:9. Ќа полуфинала т€ отново показа агресивна и прецизна игра и се наложи над јна Ўпиец от ”нгари€ с 15:6. Ќа финала сабльорката ни не даде шанс на съперничката си —абина ћартис от –умъни€ и спечели с 15:8, за да вземе шампионска титла.

— играта си в Ѕудапеща »лиева подобри резултата си от 2020 година, когато стана европейска шампионка за девойки до 20 години в ’ървати€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари