Ще има уволнени след случая с избягалия ягуар

Кметът на Ловеч нареди цялостна проверка на зоопарка
Обновена: 4 авг 2014 17:42 | 4 авг 2014 17:40, Веселина Йорданова
22
Ще има уволнени след случая с избягалия ягуар
Снимка: БТА

Цялостна проверка в организацията на работа на зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът Минчо Казанджиев.

Тя е по повод вчерашния инцидент в зоологическата градина, при който при почистване на клетката на
ягуара работник бе оставил вратата отворена и животното избяга. След неуспешни опити да бъде упоен, ягуарът беше застрелян.

Още по темата
"Разпоредил съм цялостна проверка, защото за мен е недопустимо, особена когато става въпрос за опасни зверове, да се допускат такива грешки. Самият служител е можело да пострада", заяви Казанджиев пред журналисти, цитиран от БТА.

Той добави, че съгласно Кодекса на труда трябва да се дадат писмени обяснения както от служителя, така и от директора. По думите му категорично ще бъде уволнен гледачът на животното, който е оставил клетката отворена. Кметът допусна и възможността да бъде освободен и директорът на зоопарка д-р Феодор Вацов.

Според него трябва да се направи така, че да не се допускат повече подобни случаи.

Казанджиев припомни, че през 2007 г. е осиновил ягуара, който кръстил Алонсо. Оттогава кметът се грижи за изхранването му.

Десетгодишното животно в момента е в хладилна камера и се водят преговори с Природонаучния музей в село Черни Осъм за неговата препарация и съхранение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Директора на зоопарка има частна ветеринарна клиника,водя си кучетата при него и бих казал ,че е доста компетентен и внимателен и не мисля че той е позволил да бъде застреляно животното.По скоро не е имало упойка или кмета и полицията са се презастраховали така че там трябва да бъде търсена вината!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива животни трябва да се упояват а не да се разстрелват. *** цървулската държава.
14
0
 
2
 
! Отговори
ЗОВ преди 9 години
Мили хора,трябва да бъдем по активни не само когато се случват събитията ,а и след това,защото на тези убийци ще им се размине.Ще ни пущат изтърканите си думи ;ПРОВЕРКА;,УВОЛНЕНИЯ;,НАКАЗАНИЯ;и накрая НИЩО
13
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Защо просто не затворят зоопарка? Разбрах, че имали и усурийски тигър, това вече ако го изпуснат си е опасно. Доказаха, че не се справят, а и смисълът от живи животни в клетка при наличието на 3Д научнопопулярни филми е точно нула.
12
2
 
12
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 9 години
.Но сега ако има гражданско общество,трябва тези герои,като са си позволили да се правят на трапери насред градския парк да ги погнат природозащитници и на международно ниво/защото това е застрашен от изчезване вид и бройката му по света се свежда до няколко стотин екземпляра/ и докато не обяснят кои обстоятелства са довели да крайната мярка,да не ги оставят.Но в *** възмездие няма за зулумаджиите.Дано Бог отсъди такова!
11
3
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие като сее скрило в храсите тогава де сабили
10
1
 
10
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 9 години
Понеже ги разпнаха на кръст по форумите,днес и кметът и убиецът-мутра мелодраматично плачат,все едно че не те са извършители на този варварски акт.И сега естествено тактиката е: атаката е най-добрата защита!Започва да плаши,да наказва...Те са извършоли нещо,за което ще бъдат презрени да края на дните си,и за да заметем подозренията плачем и хвърляме фойерверки пред медиите за търсене на отговорност.Но сега ако има гражданско общество,трябва тези герои,като са си позволили да се правят на трапери
9
0
 
10
 
! Отговори
Bez komentar преди 9 години
Shto za *** nemojali da go upoqt zatova go zastrelqli oligofreni
8
2
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Da kajem po edna "umna" prikazka tuka i da sqdame na po rakiq :) Nazdrave za prostite vi glavi i evtinite vi (i krasivi)dushteri! Uraaaa!
7
1
 
42
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Кмете клети, след дъжд качулка. Убихте по най-бунашки начин този красавец. Жалко, за ягуара, всичките ни работи са на това дередже. Не случайно швейцарските митничари на границата като видят българска и румънска кола проверяват с лупа навсякъде. Станахме синоним за бандити и некадърници кмете ловешки. Предизвикваме само горчив смях навсякъде.
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова некадърници на едно място рядко се срещат. Не стига, че са натикали животното в клетка, ми после го и гръмнали. Алоууу, толкова ли много ягуари са останали в природата, че ги затривате все едно са ***?
5
1
 
37
 
! Отговори
Подозрение преди 9 години
:Цялостна проверка: дрън-дрън целта на този *** е печелене на време и замазване на отговорността.ОСТАВКА на кмета и СЪД на убийците
4
0
 
15
 
! Отговори
Братя Карамазови преди 9 години
Уволнение и плащане на повредената СТОКА в троен размер.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Znachi koteto e zastrelqno s kurshum! E dobre de, shte uvolnqt pazacha i direktora na Zoologicheskata gradina, a strelecat da ne bi da e cvete za mirisane? Koi mu dava tova pravo da ubie Jagura? Nqmashe li nachin jivotincheto da se upoi? Aman ot vraskari....
2
0
 
48
 
! Отговори
време е преди 9 години
Ех, ако можеше и това недоразумение кмета Казанджиев да го сложат в хладилна камера. Може ли толкова много да се краде и никой да не влезе в затвора????
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на кмета!