Не бива да говорим в минало време за Емил Шарков!

Бъчварова: Поемам отговорност за живота на избралите професията
Обновена: 13 мар 2015 14:08 | 13 мар 2015 13:33, Веселина Йорданова
18
Не бива да говорим в минало време за Емил Шарков!
Снимка: БТА, архив

Обществото ни боледува и нашата мисия като хора, които служат на държавата и като граждани, е да го излекуваме. Това каза МВР шефът Румяна Бъчварова по време на откриването на плоча в памет на спецполицая Емил Шарков. Командосът беше убит по време на акцията в Лясковец от барикадиралия се в дома си Петко Петков.

Още по темата
Паметна плоча в негова памет беше открита в СОУ „Максим Райкович” в Лясковец.

„Не познавам Емил Шарков, научих за него преди година покрай трагичния инцидент, но днес съм тук, не защото е редно един министър на вътрешните работи да бъде там, където негов служител е загинал, а защото чувствам своето присъствие като човешки дълг“, каза Бъчварова, цитирана от "Фокус".

„Забелязах, че е роден на датата, на която съм родена и аз, и днес, когато приемам поздравления, за него говорим в минало време – това е крайно несправедливо“, подчерта вицепремиерът и изрази съчувствие към близките на убития спецполицай.

Бъчварова каза още, че Емил Шарков е пример за доблестен боец.

„Изразявам своя поклон за това, което той е направил. Не трябва да го забравяме и съвсем в човешки план поемам отговорността си за живота на всички хора, които са избрали професията и осъзнали риска за живота си в името на това да служат на обществото“, каза Бъчварова и допълни, че случилото се в Лясковец се дължи на един „болен човек“, визирайки стрелеца Петко Петков.

„Бог да дава сили на близките и приятелите му да продължат и да не го забравят”, каза още вътрешният министър.
На откриването на паметната плоча присъстваха и съпругата, и бащата на командоса Емил Шарков.

„Каквито и думи да кажем, те няма да изразят нашата признателност към това, което направи човекът Емил Шарков. С безкрайния си професионализъм преди година той ни показа, че животът на човек е достоен, когато направиш така, че това ти деяние да те надживее. Той го направи - той спаси колегите си и децата на Лясковец. Той сам направи паметник на своята безкрайност. Ние искаме да направим така, че споменът за новия герой на Лясковец да не умира”, каза д-р Ивелина Гецова, кмет на Лясковец.

Утре се навършва една година от злополучната спецакция, при която бяха ранени още трима спецполицаи.
Акцията беше предприета заради заплахите, с които от две години Петков тормозел децата от близкото училище. Делото срещу него тръгва на 16 март в Окръжен съд – Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA NE ZABRAVEME I OT TEH KAKVI HORA IMA. SLYCAIA S PIANIAT I DRIFIRAN GRANICEN POLICAI KOITO BI DETE KRAI SOZOPOL I KOLEGITE M POMAGAHA NA NEGO , A NE NA DETETO ILI BLIZKITE MU. V ZATVORA CHTE GO POSRECHNAT KAKTO PODOBEVA
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО В.УзуновИстината боли
12
6
 
4
 
! Отговори
До В.Узунов 3 преди 9 години
Ти нея не я мисли,тя ще се справи!Със сигурност няма да ти падне *** смотан.Побързай да вземеш час за доктор защото си за съжаление!***
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдовицата като много милее за съпруга си да беше извъртяла една плесница на министърката, че що глупост и простотия е изръсила. Защо хората са толкова елементарни и не виждат как се гаврят с тях и близките им...
10
1
 
11
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ГОСПОЖО БЪЧВАРОВА ВИЕ ЕДВА СТЕ НАЗНАЧЕНА ЗА МИНИСТЪР И ЗАПОЧВАТЕ С ЛЪЖИ И МАНИПОЛАЦИИ.СЛУЧИЛОТО СЕ В ЛЯСКОВЕЦ НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ЕДИН БОЛЕН ЧОВЕК,А НА НЕГРАМОТНОСТА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА Т.Н. СПЕЦОПЕРАЦИЯ.НЕ НУЖНО ДА СИ ЕКСПЕРТ ПО ТЕРОРИЗЪМ ЗА ДА НЕ СЕ СЕТИШ ПОНЕ ЗА ДЕСЕТ НАЧИНА НА ПЕТКО ДА МУ БЪДЕ ОТНЕТО ОРЪЖИЕТО ТИХО И КРОТКО И НИКОИ НИЩО ДА НЕ Е РАЗБРАЛ.ТОГАВА НЯМАШЕ ДА ИМА УБИТ ПОЛИЦАИ.ВИНАТА Е ЕДИНСТВЕНО НА ГЛУПАЦИТЕ РЪКОВОДЕЩИ ТОЯ СЛУЧАИ.ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И МАНИПОЛАЦИЯ.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
O ja stiga zirk na ba4varovs oschte ne si aretstsadnsks na debia do sadnik i po4na ja 4eti Kapital i se obadi na prokopiev da mu se opla4isch Kolko Dr Hora sa ubiti da ne e edin
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАВА НА КАПИТАН БАЙ ПЕТКО ВОЙВОДАТА!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинявайте, но това е антитерористична структура и щом с един Петко не може да се справи, какво ще прави при много по сериозна ситуация? Отговорността на място е преди всичко на изпънителите и непосредствения им началник, който може би е загиналия инспектор.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До В.УзуновТи се обърни към етноса сиЗабелязвам и др.път идеите тиИ не ползвай бълг.име
5
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Направо да й завидиш за цинизма на новоизпечената министърка."Забелязах, че е роден на датата, на която съм родена и аз...""...поемам отговорността си за живота на всички хора, които са избрали професията..."Обикновените хора гинат в некадърно планирани акции, а поредния МВР шеф "поема отговорност", само на думи, разбира се. И не може да не каже нещо и за себе си, не може да се мине една реч без думичката "аз".
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2А Сидеров и Калфин в Москва (перманентно!).
3
8
 
9
 
! Отговори
В.Узунов преди 9 години
Неговата дали си намери вече тъпкач или как да се свържа с нея ба ? Оххх котьо .
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива слова г-жо Бъчварова трябва да се изричат за Левски и другите ни истински герои. Да, ама не. Когато трябва да се отбележи годишнина на Левски никакви ви няма. Роско в Европа, Бойко в САЩ, другите в Европа. Засрамете се!
1
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на бай Петко Велики,който с пушка в ръка и без никакво обучение,разби на пух и прах елитните Български части за борба с тероризма, за които се харчат милиони годишно. Герой повел борбата срещу еничарите-рушветчии.