Самоубилата се рускиня имала следродилна депресия

Психическото й състояние тревожело отдавна роднините й
19 мар 2015 13:30, Елка Василева
44
Самоубилата се рускиня имала следродилна депресия
Снимка: архив, Булфото

Психическото състояние на рускинята, скочила от петия етаж в Бургас, е тревожила близките й от много дълго. Загиналата е страдала от следродилна депресия. По думите на нейния свекър Андрей Дикарев роднините отдавна се опитвали да измъкнат Александра Нани от депресията, настъпила след раждането на детето, пише LifeNews.

Александра е била съпруга на неговия син Василий Дикарев само формално. Двамата били женени близо четири години, но преди година се разделили: мъжът останал в Москва, а Александра заедно с малкото дете заминала за България, където наела апартамент.

Още по темата

В последно време съпрузите обсъждали развод, а също и възможността детето да бъде дадено на бащата.

Бащата на детето периодично идвал да навести съпругата си и дъщеря си в Бургас, но като цяло двамата с Александра си общували по скайп. Както каза свекърът, младите често се карали, дори по скайп. 

Дикарев разказа още, че Александра имала тежко раждане. Оказало се, че трябва да роди с цезарово сечение, а бебето било на границата на смъртта.

Всичко обаче минало добре и момиченцето пораснало здраво. Майката обаче страдала от следродилна депресия и взимала хомеопатични лекарства.

По думите на нейния свекър Александра Нани прибягвала до услугите на психиатри и поддържала връзка с тях по скайп, след като отишла да живее в България.

В момента бащата на момиченцето е в България и по разбираеми причини не отговаря на телефона си.

Малката Алиса пострада тежко, след като майка й се хвърли заедно с нея от петия етаж. Състоянието на детето се стабилизира. Лекарите в бургаската болница са извършили операция на ръката на малката Алиса. Тя има черепно-мозъчна травма и множество наранявания, но е в съзнание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: БургасАлександра Нани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
bros преди 9 години
Възстановявай се бързо, мило дете!
23
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Представете си, щом е имало стол на терасата. Отворена врата към терасата, детето се засилва и се качва на стола,политва напред, майката посяга да задържи детето. В зависимост от височината на парапета, телата натежават и падат. Не е ли възможно нещастен случай. Бог да я прости младата жена. Дано да има късмет малката душичка да оздравее. Майката е станала жертва искайки да спаси детето си. Коя майка не би постъпила така. Децата са непредсказуеми, винаги може да се случи, никой не е застахован.
22
1
 
4
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Ама ви е лесно на всички да си слагате компетентното мнение... Българина разбира от всичко и всеки. Само не знам защо сме на този хал като сме все разбирачи. Под подобни новини в чужди сайтове стоят само съжалителни коментари и желаещи да помогнат с нещо а тук се лее акъл.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...детето е било на няколко крачки от майката
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте сега КГБ от край време така самоубива своите ненужни вече агенти, а теорията за следродилната депресия е смешна, да не е родила вчера или преди месец, отделно непълнолетно дете неможе да напусне страната си без писменното съгласие и на двамата родители, та ако е имала някакви психически проблеми възниква въпроса защо бащата е дал права на майката да го изведе от Русия
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен, трябва да се работи и върху друга версия - детето пада и майката полита след него.Самата майка е писала във фейса, че детето и е малък акробат, намерен е и стол на терасата, от който вероятно детето скача. Майката е ужасена от гледката и инстинктивно скача след рожбата си.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯИ тук ли се отбеляза? Жената е починал, детето и много зле, а ти пак своите ненормални идеи пробутваш. Тя Мимоза ти го каза вече....
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сама в чужда държава ,без да си обърне внимание.Това състояние с всеки изминал ден се е ставала по зле.Сама с детето, без близки.Пет години, пак се е задържала жива.Ако имало някого при нея, да му направ впечатление,че има проблем.И,че се влошава с всеки изминал ден.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следродовата психоза настъпва месеци,след раждането.Незабавно се търси лекар.Това е тежко заболяване.Придружено със промяна в настроенията,а именно:Докато е щастлива в следващия момент е нещастна и самотна.Докато се интересува от бебето в следващия момент въобще не я е грижа за него.Превиждат и се хора и прочие и причуват и се гласове.Често и се плаче,става нервна избухлива.Както може да нарани себе си,така е опасна и за околните.
15
2
 
16
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ама не говорете за следродилан депресия!!! Това е състояние в първите месеци след раждането, до година...... а не цели 5 години==== просто е страдала от шизофрения и тези псевдо-психолизи дето я лекували по скайп са и видели сметката
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следродова психоза.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слеродова психоза.Тогава майката желае да нарани себе си и бебето си.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново в про-руския к**** се намериха хора които защитават постъпката й, все пак е била рускиня. После защо сме били последната дупка в Европа...
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МимозаСледродилна депресия не е извинение за нищо. Голям процент от новите майки пострадат от същата диагноза, но долкото знам не хвърлят деца през балкони.
10
6
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Каква е тази следоридлна депресиа.. 5 години да продължава= кажете си направо че е била луда
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хора изпадат в депресия, НО НЕ ХВЪРЛЯТ ДЕЦАТА СИ ПРЕЗ ТЕРАСАТА. Никакво извинение няма за постъпката й, ама никакво.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следродилна депресия? Детето е на 3-4 години.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак само м*рша ще посяга на собственото си дете!
6
3
 
23
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
ДО ГУРБЕТЧИЯГосподине, коментарът Ви не е по темата.Не бива да слагате всички руснаци под общ знаменател, както и всички българи и когото и да било...Такива обобщения не са приемливи за по-интелигентната аудитория.Желая Ви спокоен ден!
5
0
 
31
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Ако наистина жената е страдала от следродилна депресия, това е много страшно и много тъжно. Преди години моя близка позната премина през такава депресия със страшно много усилия на психиатър, много грижа и много разбиране и подкрепа от семейството.Но наистина беше трудно и много мъчително. Ако си сам в такъв момент, едва ли може да се справиш. Жалко за младия живот. Бог да я прости.