34-годишен дал колата, с която момиче уби дружка

Мъжът може да получи присъда до 20 години затвор
14
34-годишен дал колата, с която момиче уби дружка
Снимка: архив, БулФото

Мъж на 34 години е задържан в Търговище, защото е пряко свързан с катастрофата, при която автомобил, управляван от 17-годишно неправоспособно момиче, се блъсна в дърво.

Още по темата

На място почина девойка на 19 години, а друга нейна връстничка и водачката на автомобила са в болница с различни наранявания.

Зам.-началникът на ОД на МВР Търговище комисар Емил Иванов и окръжният прокурор Драгомир Сяров съобщиха на пресконференция, че задържаният за 24 часа П.П. е бил познат на 17-годишната девойка.

Той й предоставил за ползване своя автомобил, а тя, въпреки че е неправоспособна, седнала зад волана.

Трите момичета са от Попово, дошли в Търговище и се срещнали с мъжа на бензиностанция на главния път София - Варна, след което потеглили в посока Попово с дадения им автомобил.

Инцидентът се е случил вследствие на несъобразена скорост, с която е шофирала девойката, както и на нейната неопитност, каза комисар Иванов, цитиран от БТА.

Проведени са разпити с двете момичета, които са настанени за лечение в болницата, както и с хора, станали свидетели на случилото се. Видеозаписите от бензиностанцията са иззети и се работи по уточняване на обстоятелствата. Материалите ще бъдат предадени на наблюдаващия прокурор по делото.

Ако бъде доказана вината на задържания, в Наказателния кодекс е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, тъй като при инцидента има настъпил смъртен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажните ни съдии са виновни за това положение!
8
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До 9Де факто, макар въпросният човек да не е физическият убиец, той си е много по - виновен. Именно поради осъзнатоста на деянието. Най-вероятно малката пикла е знаела, че може да го използва, понеже иска да спи с нея и той се е поддал. Дано да влезе в затвора, искрено му го пожелавам, защото такива като него с безотговорното си поведение са по-големите убийци.
7
8
 
18
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Нищо няма да получи щото за нищо не е виновен !
6
3
 
59
 
! Отговори
АдвокатМинков преди 8 години
Като ти посвири на арфаи те пита може ли колатакак да и откажеш?чувстваш се задължен
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали я е дал или се е издължил?
4
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това се случва, защото няма полиция. Има някакви *** милиционери,които единствено вземат рушвети стресирани. Уреждат се един друг на държавна хранилка и така до гроб. Другите *** са *** твари. Те даже не говорят членоразделно. Пълна трагедия.
3
1
 
85
 
! Отговори
хоп преди 8 години
цитат: "Бившият председател на парламента Борислав Великов беше осъден на една година условно с три години изпитателен срок, след като съдът го призна за виновен по делото за катастрофата, при която загина 42-годишният Славчо Тодоров." - случаят е за виновно причинавяне на ПТП. Може пък от 2010 до днес да се е променил НК и сега наказанията да са по-строги.
2
3
 
104
 
! Отговори
Тихомир томов преди 8 години
От 25 години само неправоспособни управляват България и не са получили и един ден присъда !
1
5
 
127
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най загубените закони в света са тук!!!ня шофьори убийци им дават условни или по 2 3 години а на този дал колата 10-20.ае сиктир