Българска реалност: Шеф не плаща, а и бие…

Работници си тръгнаха от селска ферма, но собственикът ги настигна и...
12 яну 2017 16:30,
44
Българска реалност: Шеф не плаща, а и бие…
Снимка: архив "Булфото"

Собственик на ферма е задържан за побой над негови работници. До саморазправата се стигнало след като хората си тръгнали, недоволни от това, че не им се плаща.

53-годишната жена и двамата мъже – на 23 и на 51 години работели като гледачи на животни при 39-годишния мъж.

Драмата се разиграла в село Радибош, съобщи "Дарик". По предварителна информация тримата не си получили парите от собственик на фермата, който е от Родимир и решили да напуснат работата.

Тръгвайки си, били застигнати от работодателя си, който им нанесъл побой. В най-тежко състояние е по-възрастният мъж, който е със съмнение за черепно-мозъчна травма, другите двама са с охлузвания.

Самият фермер обаче твърди, че работниците извършили кражба от къщата му преди да си тръгнат. Причините и обстоятелствата около случая са в процес на установяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ТАКА Е,ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО ТРУДНО,ОТ СОЦИАЛИЗЪМ,КЪМ РАНЕН ФЕОДАЛИЗЪМ,Т.С.МУТРОФЕОДАЛИЗЪМ,ЯЗЪК,ДЕТО СЪМ РАБОТИЛ 50 ГОДИНИ ДА СТАНЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ПО БОГАТА И ПО ДЕМОКРАТИЧНА.
29
0
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
През март месец миналата година заведох дело срещу моят бивш работодател за неизплатени заплати в софийски районен. Сумата която ми се дължи е 16К+ лв. До ден днешен нямам насрочена дата за дело. Мждувременно, въпросният "работодател" е прехвърлил фирмата на лице от "ромски произход" живеещо в кв. Факултета. За каква държава говорим.
28
1
 
17
 
! Отговори
работник в бургас преди 7 години
Работодателите са направо за съд. Нелегална работа в почивни дни, закъснение на заплатите, спиране на молбите за отпуск, гадно и надменно държане с работниците и т.н. и т.н. Това е защото няма държава и проверяващи органи. Натискат си д-то вместо да правят изненадващи проверки.
27
1
 
7
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Ако работниците са сърцати и тая сага ще е с продължение. На бияча ще му излезне солено, щото освен на нови работници трябва да плаща и на охрана.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Притеснени българи попитали Радио Ереван:- Има ли изход за България от кризата?- Има два изхода - отвърнало арменското радио - Терминал 1 и Терминал 2
25
0
 
32
 
! Отговори
а аз преди 7 години
До Анонимена аз като осъдих моя бивш работодател за 13 неплатени заплати - даже и изпълнителен лист имам - и какво - не мога да му взема нищо !? Ако доброволно реши да ми плати - добре, никой не може да го застави да плати - фирмата била еад - т.е. колективна безотговорност
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DiscoveryАбе, тикварун, веднага след Перник е Батановци, после Брезник, зависи в коя посока тръгнеш. Дате у ммм....
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А господин робовладелецът, дали ги е жигосал?
22
0
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До ГиговТАКА Е И В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СИНДИКАТИТЕ СА КУПЕНИ ИНА РАБОТНИКА МУ ОСТАНА ПРАВОТО САМО ДА РАБОТИ ---АКО ИМА РАБОТА
21
14
 
7
 
! Отговори
Цацката преди 7 години
Щом не ги е "опънал"....да целуват ръка и да бягат!
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистите са жалки.Включителнои особено българските.Напр. тезиот БНР.Разпространяват лъжи начужди държави и лъжат бълг. народ,откъдето им идват заплатите.После в един момент имат проблемс авторски права и искат слушателитеда протестират в тяхна защита.Никога.За всяка лъжа трябва да бъдат заставени да си платят.
19
29
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Ама естествено, че ще бие, тия прости работници се ненаядоха бе!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише Родимир, но 90% от читателите трябваше да се върнем и да го потърсим ,за да видим разместените букви. До скоро из нет-а се въртеше един текст написан с всякакви символи, но факта беше че се четеше без никаква трудност
17
0
 
42
 
! Отговори
Гигов преди 7 години
За тоя,хората коментират,че бил мутра!!!!!. Във Варна пък има една фирма БГ СОД. Собствениците са деца на партизани и са бивши полицаи. Плащат на рррработниците си от време на време,карат ги да работят по 24 часа,в празнични дни не им дават нищо допълнително. Заплатите от 300 лв.не са актуализирани от 4 години. Аааа посмееш ли да попиташ защо се закъснява със заплатата .мааааааалллллиииииии,боя не ти мърда. Засега само словесен и със заплаха.
16
0
 
22
 
! Отговори
честит преди 7 години
криза за кадри.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DiscoveryРадомир всичко го знаем, но в статията пише Родимир ;)
14
4
 
24
 
! Отговори
ники преди 7 години
Стандартно, той не плаща, те си вземат нещо скъпо от къшата, после шамари... българска работа.
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже и не можеш да го осъдиш, е затова не останаха свесни хора тука
12
0
 
58
 
! Отговори
DeDe преди 7 години
Паргов владее от Перник до Кюстендил всичко,има наказателен отряд и бие,пали,убива всички и всичко което му се препречи. Селска мутра в комбинация с комунистите е най-лошото за нещастните му работници и конкуренти.Когато в мините му в Бобов дол умряха работници ,той купи на синчето си ферари ,което се изявява като вода ненапита
11
0
 
62
 
! Отговори
Бг работодател преди 7 години
Ти им даваш работа, те и пари искат, нахалство !