Хванаха над 5 хил. часовника в камион на "Лесово"

ТИР-ът превозвал текстил от Турция за Латвия
2
Хванаха над 5 хил. часовника в камион на "Лесово"
Снимка: Агенция "Митници"

5500 недекларирани дамски и мъжки часовници са открити в камион на митнически пункт "Лесово", съобщиха от Агенция "Митници".

Товарният автомобил с турска регистрация, превозващ текстилни изделия от Турция за Латвия, е пристигнал на пункта вчера. Подадено е искане от служителите на ГД "Гранична полиция" за извършване на щателна митническа проверка на автомобила.

При първоначалната проверка на превозното средство с рентгенова апаратура митничарите установяват наличието на участък с нехарактерна плътност за декларираните стоки в дъното на товарното помещение, непосредствено до шофьорската кабина. 

При последвалата физическа проверка на товара са открити недекларирани общо 5 500 дамски и мъжки часовници с търговска марка "Double Zero".

Контрабандните часовници са иззети. Срещу шофьора на камиона - молдовски гражданин, e образувано досъдебно производство за квалифицирана контрабанда.

Молдовският гражданин е задържан за 24 часа със заповед за задържане на митническия орган. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Бай златар преди 6 години
На килограм ли върви марката, или като бонус ако си купим кило картофи?
1
0
 
2
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Double Zero - 00 много качествени ще да са!