РИОСВ освободи 38 костенурки в Хасково

Бракониери заловили животните и опитали да ги продадат
14 май 2019 18:44, Павел Гълъбов
4
РИОСВ освободи 38 костенурки в Хасково
Снимка: РИОСВ - Хасково

Експерти по биоразнообразие от РИОСВ - Хасково освободиха в естествена среда 38 сухоземни костенурки, които са били обект на бракониерство в района на община Харманли, съобщиха от на екоинспекцията.

Костенуркова мафия в Харманли? Полицията ги погна

От там припомнят, че в РУ - Харманли са образувани досъдебни производства срещу три лица за държане и придобиване на костенурки, които са защитени от Закона животински видове.

Експерти от РИОСВ - Хасково са извършили незабавна проверка по случая, при която са били установени общо 38 сухоземни костенурки.

От тях 32 са били от вида "шипоопашати" и 6 - "шипобедрени". Те са били иззети с полицейски протокол. Животните са били във видимо много добро състояние и веднага е било организирано тяхното връщане в естествената им среда.

Facebook групата на РИОСВ – Хасково - "Приятели на прородата" показаха снимки на спасените костенурки.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Тео преди 10 месеца
Абе не знам ... явно бракониерите са се грижили по-добре за тях. Като гледам как са ги набутали тия природозащитници като сардини у консерва ... мани-мани! Но има и друга възможност - ако бракониерите са от тия дръпнатите, е по-добре, че са ги взели, иначе до сега да са на супа!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миличките.....как са ги набутали като в консерва :(
1
1
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 10 месеца
Избръснали ли са ги?