Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас

Ще бъдат ли компенсирани ученици от Стара Загора?
26 юни 2019 15:18,
48
Квестори не дали формули на матурата по математика за 7 клас
Снимка: pixaBay

Квесторите на изпита по математика след 7 клас в VI ОУ „Свети Никола” в Стара Загора не позволили на учениците да използват разрешените формули, което е повлияло на резултата им. За нарушението сигнализираха родители.

„Формулите не са им предоставени в първия модул, а във втория, където вече те не са необходими. Така целят випуск седмокласници са ощетени. Те не са могли да използват формулите и да си решат задачите”, каза един от родителите Николай Иванов пред bTV.

Още по темата

Децата са поискали да използват формулите, но те не са им били предоставени, допълни майка на седмокласник.

Според Министерство на образованието и науката, децата трябва да получават математическите формули в началото на изпита.

Директорът на училището Дарина Гайдарова призна за пропуска.

„Беше извършен предварителен инструктаж на квесторите, но е факт, че математическите формули са предоставени по-късно. Те не бяха част от общия комплект материали, който предварително се раздава на квесторите. Това е пропуск на цялата комисия, аз поемам отговорност”, заяви организаторът на изпита Стоянка Тонева.

Ученици с петиция: Искат ревизия на резултатите и нова матура по английски

Родителите настояват от МОН да се намеси и да компенсира децата им заради по-ниските резултати.

„Ние получихме сигнала в понеделник, проверката ще приключи утре, защото обект на проверката е цялостната организация на изпита по математика. Всички виновни лица ще понесат своята административна отговорност. На този етап не мога да се ангажирам дали децата ще бъдат компенсирани ”, коментира Татяна Димитрова, директор на РИО-Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, не прочетох внимателно. Добре де, в 7 клас колко формули има? Николко. Елементарна математика е.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука някакъв аз-ът, дето бил завършил математика, само излага хубавия предмет, като не може да схване, че това няма значение и не е важно за темата, няма връзка със статията, нито с проблема.Така е то у нас, такива завършват и медицина даже и после - защо народът се лекува в чужбина и защо някои даскали и за квестори не стават дори. Толкова не ги бива за нищо.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз пак не чел - матури по желание има в 12-ти клас.Колко мъка има у нас с тоя неграмотен народ, не е истина.
42
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се явиш на матура по математика по свое желание - значи нямаш нужда от формулите. К'во сте се разциврили, повечето формули се ползват толкова често, че се наизустяват и без да се стараеш да ги зубриш.
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо 6-ци им пишете на децата и им издавайте дипломите за висшУ.Щом дваасе формули на кръст не са запомнили за 7-ми клас, значи това е много добър материал и трябва да се поощрява. Ба му маата, това е елементарна математика бе! Искрено ще се разливам от смях да ги видя как ще се справят с висшата.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А В ЕДНО СЕЛО КВЕСТОРИТЕ КАЗАЛИ ДА НЕ СЕ ПИШЕ ПО ВТОРИ МОДУЛ ... ДОБРЕ ДОШЛО ....ЗА КОГО???
39
9
 
6
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
Жена ми беше отличничка - аз средна работа. Тя зубреше, аз запомнях лесно нещата които намирах за интересни и изобщо не запомнях неща от които не виждах смисъл. Сега тя не помни нищо от това което е зубрила и много често аз и припомням елементарни неща. От зубрене полза няма - иска се мислене. За съжаление образованието ни поощрява точно зубренето и оценкаджииството, а не реалния анализ и критическо мислене. Много от децата са наясно колко е прогнила системата, за това и не се натягат да учат
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на матура по математика се явявах, и на кандидат- студентски изпити, но никой нищо не ми е давал да ползвам.Направо да им дават листи с готово решени задачи и да се приключва.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1970-та година повече от 15 пъти съм бил квестор на кандидат-студентски изпити по математика. В един момент разрешиха на изпитите да се ползват справочници с формули и какво се получи - резултатите се понижиха.---не се мъчи ще те охейтят. за мамите и татите тука е важна ОЦЕНКАТА. ТОЛКОЗ. Аз им казах, че са знанията - една долу ми каза че ОЦЕНКАТА !всъщност децата са наистина невинни, с такъв генофонд какво да очакваме от тях освен да преписват?!
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно става въпрос за логаритмичната таблица.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1970-та година повече от 15 пъти съм бил квестор на кандидат-студентски изпити по математика. В един момент разрешиха на изпитите да се ползват справочници с формули и какво се получи - резултатите се понижиха. Защо, защото кандидатстващите не можеха да се ориентират коя формула трябва да приложат.
34
4
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Абе да компенсират децата с отличен и точка по въпроса!!!Че тука двама се изтепаха да спорят кой е по-по-най!---*** естествено.пулно 6,00 направо. кво от туй че не могат нищо без пищови?
33
6
 
2
 
! Отговори
баси преди 4 години
Абе да компенсират децата с отличен и точка по въпроса!!!Че тука двама се изтепаха да спорят кой е по-по-най!
32
6
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
"един изпит не е от абсолютно никакво значение" За теб изпитът може да не е важен, то личи, че и образованието като цяло не ти е било важно.Но за доста хора това са важни моменти.---ако ПРЕвъзбудените *** си направтя труда да прочетат два поста по надолу щяха да знаят, че съм завършил математика. И най вероятно вземам повече от тях и съпруга повече заедно. Моето образование не го мислете. Вашто котило не може да решава задачи без пищови. На интервютата за работа вие ли ще им ги носите?
31
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Дали някой е завършил математика преди амнайсет години е без значение.Важното е че нещо ви куца четенето наистина.От миналата година е прието официално при полагане на изпит по математика на НВО е предоставяне на лист с формули.Точка по въпроса.---еее как бе... някой който хич не е завършил математика , дори и преди "емнайсет години" или завършил аграрния у на Майкаситрънково ги разбира къде повече нещата.Точка по въпроса ще викаш на децата си. Ако въобще разберат за кво става дума...
30
6
 
6
 
! Отговори
30, преди 4 години
"един изпит не е от абсолютно никакво значение" За теб изпитът може да не е важен, то личи, че и образованието като цяло не ти е било важно.Но за доста хора това са важни моменти. И понеже наистина има нарушение на правилата, трябва да има наказани. Или утре като те изрита работодателят без право от работа, понеже пък на останалите не им било "важно", да вземат да те пратят у вас, например.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз-ът, ти не си "вскички". Просто си едно коментаторче, което брише, без да чете и да знае. Жалко е че има доста като теб, но, слава Богу, не сме всичките такива. ...Та на въпроса да се върнем, че то можеш и още 100 коментара да си напишеш - все нямащи общо с темата тук - като са сгафили квесторите, да си поемат отговорността. Само дето не знам как ще се компенсират децата.
28
6
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Това, което и аз и други хора написахме е следното - един изпит не е от абсолютно никакво значение. Когато тия писачи тръгнат след 10 г. си търсят работа - този изпит никой няма да им го гледа. Но в живота, нито в интервютата за работа никой няма да им позволи да преписват. Още по -малко на корем да им направи пищовите и да им ги донесе. Затова ви наричам провинциал-буржуазийка - с битовите ви проблемчета, не можете да разберете, че правите лоша услуга на собствените си деца.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали някой е завършил математика преди амнайсет години е без значение.Важното е че нещо ви куца четенето наистина.От миналата година е прието официално при полагане на изпит по математика на НВО е предоставяне на лист с формули.Точка по въпроса.Не може такъв да се предоставя навсякъде,само някакви си квестори, чели-недочели,да си позволят да нарушават регламента във вреда на децата. Условията не са еднакви в този случай.По-бавно да ви го напиша няма смисъл. Който чете- разбира.Малко са тук.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо обиждате чукчите бе!Та те са по-умни от вас в пъти.Живея и се справят в живота в много по трудни условия от вас!