Задържаха над 1200 контрабандни парфюма на "Капитан Андреево"

Фалшивата стока е открита при проверка на лек автомобил
17 дек 2019 14:26, Ния Христова
3
Задържаха над 1200 контрабандни парфюма на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция Митници

Над 1200 парфюма и тоалетни води бяха задържани от митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Има съмнения, че парфюмите са произведени с нарушения на правата върху интелектуалната собственост.

При проверка на лек автомобил митничарите са открили фалшивата стока. Колата е била с турска регистрация, но карана от български граждани. Пътникът в колата също е български гражданин и е заявил, че той е купил парфюмите от Турция, но не знаел, че са имитация на световни марки.

1212 контрабандни парфюма и тоалетни води са открити с логото на 15 световноизвестни марки. Представителите на марките са информирани за случая.

От началото на този месец досега служителите на Капитан Андреево са задържали 5500 артикула при 18 опита за вкарване в страната. По статистиката на митниците по-голямата част от задържаните продукти са парфюми и тоалетни води. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този който карал колата най-вероятно е бил с двойно гражданство..
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Колата е била с турска регистрация, но карана от български граждани."Колата сигурно е била с повече от един волан! Два, може би три!