58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца

Починал е един човек
Обновена: 27 апр 2020 08:27 | 27 апр 2020 08:10, Петя Славова
204
58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца
Снимка: БГНЕС

58 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. От тях 22 са настанени в болници. Активни области са 7. Така общият брой стават 1348. Активните случаи са 1141, съобщи ген.Мутафчийски на сутрешния брифинг от Оперативния щаб.

Още по темата

Първенството държи област Плевен с 23 случая, като 17 са контактни на работещи в Мизия. Шестима души са настанени в две болници.

В София са 19 случая, амбулаторните са 12, Кюстендил - 8, Велико Търново - 4, Пловдвив 2, Сливен и Пазарджик - по 1.

Има седем нови случая на деца - в Плевен 5 момчета на 6, 8 и 15 г.  и едно момиче на  годинка. В Пловдив едно момиче на 14 години. Децата са в леко състояние.

147 са случаите на медицинския персонал с девет нови случая.

И този процент се стабилизира. 7 са в Пирогов от различни клиники,  във ВМА - една медицинска сестра.

206 са излекуваните, което е 15,3%. Починали са 56 души. За деня един нов - мъж на 70 години от Бургас с онкологично заболяване. 301 са в болници, от които  41 са случаите в интензивно отделение.

По въпроса броя на тестовете направени у нас, ген. Мутафчийски уточни, че се очаква въвеждането на автоматична система, която да позволява проследяването на броя на тестовете за коронавирус, които се правят у нас.

Той коментира картата на заболяемостта като много различна в отделните области. "Всячески се опитваме да изчистим субективния момент като например ниска активност на местните здравни органи в издирване на евентуални случаи. Направихме справки за област Разград и Пловдив и очертахме препоръки на местното РЗИ да търси по-активно.

"По думите му, където има т.нар. заспиване, се обръща изключително внимание местното РЗИ да бъдат по-активни и да не се пропуска нещо. Другият акцент на националния щаб са областите с много заразени - Видин, Кюстендил, Плевен, София. "Тук препоръките са за активно туширане на огнищата.", заяви още Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
4
 
! Отговори
GG преди 4 години
Мили дрОгари, как сте днес?
146
2
 
5
 
! Отговори
бе хубоо преди 4 години
До Анонимен 164То това е ясно,ама май не е много коректно така да се представят нещата, щото ак оса здрави вече, те нямат място в този списък. Поне така си мисля.Също като тези които са оздравели, умрели и т.н., те не са заразени в момента,следователно за да е коректна информацията не би следвало да се представят или включват в списъка с болни.Т.е. май малко съвсем ни вземат за ***.
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бе хубоо знаетеВ сисъка са защото са били заразени, тоест те отчитат общия брой на заразените после казват колко са се излекували и т.н
144
2
 
7
 
! Отговори
бе хубоо знаете преди 4 години
и пишете всички,ама що на никой не му дойде на главата да пита две неща:1)Какво аджеба се случва с първите 200-250 заразени и защо са още в този списък, след като 28 дни вече са минали от първото им положително тестване?2)каква е максималната възможна дистания между двама души в парка/планината и същата в градския транспорт,който не е и няма да бъде забраняван/ограничаван?
143
3
 
4
 
! Отговори
Ей много пречи НОЩ преди 4 години
Този Щаб на някой им е в устата от сутрин до вечер.Ако няма Щаб що крият информацията ако има защо всеки ден ни плашат с цифри.От цензура до много информация на кого да угодиш?И тук един под мен в форума всеки ден се хаби да обяснява как трябва да се хвърлят пари в въздуха 1 тест 200 лева 1000 = 200000 на ден.Обясни ви генерала че от 300 теста в огнища 60 са положителни а останалите 700 които не са в целеви групи има по 1-2 положителни.Ако така ви дават информацията ще ревнете че се хвърлят пари
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като погледнеш бройката 1348 се чудиш по колко тестове са правени дневно, щото те така могат да си карат до безкрайност.Може даже да сме го изкарали този вирус без да разберем, че сме го имали.
141
3
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 4 години
До До 147Смислени въпроси... смятам, че ваксината отдавна е готова, но изпълнението на плана не е... изчаква се ,,подходящия'' момент.... пари...пари...
140
4
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Махнете безмислените КПП-та,съсипахте нервите на хората
139
3
 
5
 
! Отговори
АА преди 4 години
До За 146 Пфууу ...Правилно.... а така ли няма някой да се по занимае по-сериозно с Мангъров.... да не дава акъл много много... Някои хора много му вярват... Стаден имунитет/ колко хора щяха да измрат?/...не разбраха ли че този вирус е доста по различен от останалите.... най-вероятно разработван в лаборатория.
138
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема какво да ми го фалите тоя щаб, фактите са си факти, България е на последно място в Европа по брой тестове на 1 млн население, 2 месеца вече ми заседава тоя щаб, а още немогат да прехвърлят 1000 теста на ден, досега сме направили всичко на всичко 27 хиляди теста, за сравнение Кипър, който е по-малък по население от Плвовдивска обалст са направили 44 хиляди теста, просто всички от НОЩ са некадърници
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахме как има огнища в Бобов дол и плевен шивашката фирма А фирмичките не са затворени
136
3
 
5
 
! Отговори
За 146 Пфууу ... преди 4 години
Сега са 200000 защото населението на 87 страни са в ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ от Япония, Русия,Европа до САЩ и 4 МИЛИАРДА стоят под карантина 2 месеца.Ако короната се беше разпространила свободно и 70% трябва да добият имунитет по почина на Мангъров може да сметнеш 5% с летален изход при 4 милиарда население означава 200млн. а не както е сега 200000 и 3млн. заразени.Тестване се прави в огнища с зараза.Масово тестване се прави в края на изолацията за да се види процента на хората с добит имунитет
135
2
 
9
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 4 години
Мутацията Ковид-1984 е най-опасна за човечеството.
134
4
 
4
 
! Отговори
Земемер преди 4 години
До ТМангъров НЯМА лаборатория. ФАКТ!
133
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези другари дали им е светнала лампичката от това, че голямата част новозаразени вероятно са се заразили в работническия автобус? Дали ще им дойде в акъла да контролират по-изкъсо фирмите, които извършват тези превози - да се прави задължителна дезинфекция преди всяко извозване и работниците да пътуват само с маски? Ама това не е интересно - интересно е да гнявиш невинни хора по КПП-тата.
132
2
 
20
 
! Отговори
само минавам преди 4 години
До Т 147Доста си изтрещял в тая дълга карантина. Масовото тестване е тоеа, което спаси държавите, които сега постепенно се отварят, т.е. почти всички нормални европейски държави. Само с масово тестван ще се установи реално колко и къде са проблемите, за да се вземат нужните мерки. Говоря за по няколко хиляди теста на ден. А ти щом си доволен с тая карантина, която в БГ ще откара още някколко месеца с това бавно тестване, стой си вкъщи и се надявай на пари от ЕС, иначе ще си пак на работа, ама.
131
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът корона Бойко-борисоф е най-опасен за България!
130
3
 
9
 
! Отговори
До 147 преди 4 години
Така е бе пич. Но има неща за които не знаем. Стават зад кулисите на световния плацдарм. Още преди да започнат карантинните по света , ангела Меркел каза , че в Германия ше умрат около 200 000 души, Тръмп каза около 2 000 000 милиона души. В задачата се пита като не е опасен вируса защо говорят така. Ами ако има ваксина и нарочно не я дават. Ами ако има сведения за мутации, които са в пъти по опасни от сегашната и не би го казват. Много въпроси, няма отговори
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата с коронавируса оголи и мултиплицира безочието на политиците, които дори вече не прикриват презрението си към простосмъртните. За финансовия министър Владислав Горанов няма проблем той години наред да живее безплатно в жилище на крупен бизнесмен със смешен мотив, но е абсолютно неприемливо фирми и граждани да настояват за безвъзмездна помощ за оцеляване в кризата с коронавируса.
128
16
 
9
 
! Отговори
Т преди 4 години
Всеки ден по медиите дават някой който обяснява истината за корона вируса знаете ли предпочитам да вярвам на щаба ( с малки резерви) отколкото, например на Мангъров, който искаше масово тестване на населението. Хубава идея, но имайки предвид, че същото лице има собствена лаборатория. Имайки предвид, че не спешните случаи трябва сами да си плащат теста( pcr test 100 лева) то това лице има финансова изгода за масово тестване. Айде у лево.