Птичи грип в Асеновград, убиват 72 000 животни

Фермата е специализирана за отглеждане на кокошки носачки
5 юни 2020 19:33, Павел Гълъбов
39
Птичи грип в Асеновград, убиват 72 000 животни
Снимка: Pixabay

Огнище на птичи грип е открито във ферма за отглеждане на кокошки носачки край Асеновград. Около 72 000 птици ще бъдат принудително умъртвени по хуманен начин, съобщава БНР.

Още по темата

С решение на общинската епизоотична комисия се предприемат всички необходими мерки за ограничаване разпространението на заразата. Обектът ще бъде почистен и дезинфекциран. Ще бъде извършена дезинфекция и на транспортните средства, а също и на близките до фермата улици и дворове.

Собствениците на животните ще бъдат обезщетени, категорични са от комисията.

Предстои за случая да бъдат уведомени и всички кметове на населени места в Община Асеновград, които от своя страна трябва да информират собствениците на подобни обекти на тяхна територия. 

Със заповед на кмета на Асеновград Христо Грудев се забранява търговията с живи птици, птиче месо, яйца и други пилешки продукти на животинския и общинските пазари. Определени са също 3-километрова и 10-километрова предпазни зони.

Забранява се организирането и провеждането на панаири, пазари и изложби за птици, както и разселване на птици за подобряване на дивечовия запас.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Схемата е ясна...в друга статия за същият случай пишеше, че птиците са на 51 седмична възраст. Кокошки носачки се отглеждат около година след това се ликвидират и подновяват. Защо не ги удари птичия грип на 30-тата седмица когато са най - продуктивни? Ние доматите ги ядем с колците....
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Птичи грип в Асеновград, убиват 72 000 животни и внасят двойно повече от Полша със салмонела. Препоръчано от СЗО.
30
0
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
Ние винаги убиваме хуманно! Овце,крави,свине !!! Само хуманно! Изтребихме животните в България хуманно!Но едно наше момче ви внесе 120 000 тона замразено хормонално свинско...
29
4
 
2
 
! Отговори
Карла преди 1 месец
До Додо

Ти си един уплашен ненормалник, света е много по-хубаво и приветливо място, отколкото твоите представи за него! Усмихвай се повече и всичко ще е наред1
28
0
 
8
 
! Отговори
Бунак Обама преди 1 месец
Искахте вносно навремето - на ви сега, всичко ви е вносно, защото нищо не можете да произвеждате или не ви дават, все тая. Неразумни, направо безумни, юроди
27
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
(Ония) винаги се целят по 2 неща - храната и водата. Само това са двете необходимости на човека, на живот или смърт. Затова винаги атаката ще е там. Бъдете умни и не се предавайте, братя Българи! Отглеждайте си храна, градина, кокошки, прасе, като минимум, защото това е нещото, което ще има стойност и тези са хората, на които (ония) не могат да им щракнат ключа и да ги убият от глад. Затова са и тези непрекъснати атаки по хората, които сами си отглеждат храната, затова са и тези евтаназии!
26
0
 
10
 
! Отговори
Пурку преди 1 месец
Че останаха ли още животни за унищожаване в България?
25
0
 
10
 
! Отговори
ПТИЦЕВЪД преди 1 месец
ИМАМ ДЕСЕТИНА ПЕРНАТИ > КОКОШКИ и ПЕТЛИ

НЯКОИ ОТ ТЯХ КАРАТ 6-7 ГОДИНИ ВЕЧЕ. АЗ НЕ МОГА ДА ГИ ЗАКОЛЯ

НО ВЪПРЕКИ ПРЕКЛОННАТА ИМ ВЪЗРАСТ, НИЩО ИМ НЯМА
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време османците са подкрепяли българския земеделец за да има и за данъци нещо.
А сега патриотите в парламента подкрепят всякакви антибалгарщини под маската на патриотизма.
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Bg izmet

"Прасетата ги избиха"............Ххахах! То харно ги избиха ама магазините пращят от българско свинско. И на пук на тролските ви "прогнози" за космически цени на свинското то даже взе , че............поевтиня! Ама тази "прогноза" за 12лв.кг на пилешкото дето я направи по-долу направо изби рибата!:) Леко тролчев, дай малко по реално:)
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 20 Пак се започва

Дърта лъжа! Няма забрана за внос на пилешко от Русия! Внасяй бре! Евтино, чисто, екологично!! Фалирай ги тез български пилчари-алчници! Братска Русия преди всичко! Венсеремос!
21
3
 
4
 
! Отговори
До 20 Пак се започва преди 1 месец
Има санкции не може да се внася месоот Русия!
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пак се започва

Даже и по 35 лв./кг ще стане пилешкото. Сега е момента да изкараш луди пари! Започвай внос от Русия. Там е чисто, екологично и по 0.50 евро за кг.! Сключвай фючърси с доставка януари/когато ще е 12 лв. килото/ аз очаквам 35 :)/ и си българския Бил Гейтс! Успех товариш! Венсеремос!
19
1
 
19
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 1 месец
През 2018 г. ГЕРБ избиха овцете и козите в България под предлог "чума по овцете". През 2019 г. избиха абсолютно всички прасета в България под предлог "африканска чума по свинете". През 2020 г. на ред са домашните птици и така ангажиментите към западните партньори ще бъдат изпълнени окончателно. Да живее ГЕРБ! Смърт за българското животновъдство!
18
7
 
4
 
! Отговори
12 преди 1 месец
Втрещен съм. Съвсем добронамерено дадох идея на руския трол "дедо от село"/пост 10 / да отвори верига за руски хранителни стоки, а той вместо да ми благодари ми пише минуси! Що бе, чоджум?! Ххахахах!
17
2
 
20
 
! Отговори
Пак се започва преди 1 месец
За зимата очаквайте пилешко 12лв килото. Всяка година измислят нов грип. Щото трябва да се трепят животни за да внасяме. Как другите нямат грип и изнасят пък ние само имаме и внасяме?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
опа от спукания екран е
15
1
 
23
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Скоро грипът ще зарази всички кокошки, а после ще имате държавни кокошарници и държавни служители ще ви дават яйца срещу купони.

Продължавайте да търпите ГЕРБ във властта и няма да ви се размине.
14
2
 
21
 
! Отговори
ЕВАЛА ДА ВИ ........ преди 1 месец
като при свинският !!!!! жената му беше 7 лв на кило изтепаха прасетата уж имало грип и свга ядеме яносно свинско бог знае от резерва на кпя държава седяло 19 години и 11 месежа в фризери и го взимаме вместо на 7 лв килото на 13.80 евала айде свга заразете кокошките за да има за кво да ги изтепате и поале ще ядем пилешко на поне 10 години от фризерите на някоя дърбава на жена 13.80 за кило браво все едно мразите народа си ....ужас кво оскате да избягаме по чижбина и ние дето едвам останахме ....
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е вече прекалихте...