Шофьори купуват положителни резултати от психотестове

Миналата седмица мъж предизвика хаос с неадекватното си шофиране
8 юни 2020 21:54, Ния Христова
7
Шофьори купуват положителни резултати от психотестове
Снимка: БГНЕС
Днес варненската прокуратура трбява да съобщи резултатите от кръвните тестове на 36-годишния мъж, щойто миналата седмица предизвика хаос с неадекватното си шофиране в морския град. Той предизвика инцидент, при който пострада пешеходка, а на 7 автомобила бяха нанесени материални щети. Бързият тест даде положителен резултат за наркотици.
 
Този път трябва да се предприемат крайни мерки като отнемане на автомобила, независимо кой е собственикът. Нашата асоциация предлага това да се прлага за всички водачи, които употребяват наркотици и шофират. Това коментира Владимир Тодоров, председател на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, в ефира на bTV.
 
"В този казус имаме много притеснителни факти - този човек е с отнета книжка, процедурата изисква той да се яви на психотест за възстановяване. Ще ми бъде много интересно Автомобилна администрация да провери в коя психолаборатория той се е явил, при кой психолог, какви резултати е показал", каза още Тодоров. 
 
Според него това вече е масова практика, да се купуват положителни резултати от психотестове по интернет, без самите изпити да се посещават.  
Още по темата
 
"Срещу 100 лева може да си поръчате такъв резултат. Психолабораториите са към медицински центрове, а трябва да са към автошколите. Когато има такова нарушение, трябва да се отнема лиценза на автошколите", каза Владимир Тодоров. 
 
Той смята, че е много вероятно пътната полиция да има информация, че този човек е рецидивист. Тодоров припомни, че има законова процедура, според която полицая може да изпрати даден водач на психотест, ако му се стори неадекватен. 
 
"Когато някой реши, че ще става ловец, той взема документ, че не се води на отчет в някой психодиспансер. За шофьорите няма такова изискване, никой не проверява дали дадено лице е психически стабилно. Този човек сигурно от години се води на отчет в психодспансер, но тази информация не стига до пътната полиция", изтъкна още Тодоров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
И на тези психо тестове е едно мазало, но все пак не виждам г връзка между това да излезеш на кръчма и от скъперничество да не се прибереш с такси и дали си психо
5
0
 
2
 
! Отговори
:D преди 3 години
Щом ги купуват, значи не са луди! :DИздържали са теста!
4
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Като има кой да продава има и кой да купува.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народе, продават положителни резултати от психотестове.
2
0
 
2
 
! Отговори
Бате преди 3 години
Къде ти се отвяха мозъчните клетки от хазарта до психотеста! Май и ти нямаш шанс да го минеш. Иначе закона навремето беше на Орешарски и Данчо ментата. После Кадиев(ХИЧ не съм им фен на БСП) внесе промяна да се плаща налог върху такива игри. И колко годинки и колко правителства папкаха със затворени очички. И сега - най-черния. Той че си е черен спор няма, ама как до преди два месеца не беше?
1
0
 
12
 
! Отговори
-- преди 3 години
и хазартни босове си купуват удобни законинавсякъде едно и също.