На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Кой ги измисля тия простотии бе ? Няма ден без някаква изсмукана от пръстите "шок,бомба новина ! А в това време в Поморие платените чадъри свършват в 7ч сутринта !
220
2
 
2
 
! Отговори
Илона преди 3 години
До Анонимен 218Как да си тръгне? Седнал е на шезлонга под чадъра и трябва да плати. ЩО пишете глупости?
219
3
 
4
 
! Отговори
as преди 3 години
не знам на какво места ходят тия хора но аз обиколих обзор несебър созопол и приморско и цена над 14 лв за чадър с два шезлонга не видях. нито по заведенията цени над 3 лв за бира и 3 за кафе или кола или 2 за вода не видях ! тия къде ги търсят тия "скандални" заведения идея нямам. Така че айде малко по сериозно
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък бях по Златните и Слънчев ден. Всичко е нормално, дори и цените. На Слънчев ден - чадър и шезлонги 12 лв, на Златните са по 1 лв. Кръчмите са полупразни, цените по скоро ниски, като за тамХора почти нямаше, водата беше кристалнаП.С. На нашето черноморие на бях ходил от 12тина години
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастки ***, сега разбрахте ли, защо ходим на Гърция ?!
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие не разбрахте ли че мутрата костюма си мени В скоби. Навремето беше при тях модно да носят сако с анцуг панталон. Но мутренският нрав не си менят макар че сега се опитват да носят цял костюм
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ходя само на ол инклузив, за да нямам разправии с персонала.
214
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормални хора, които да почиват на море в България. Тези сами са се прецакали като са го направили.
213
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих ги съдил, защото няма написано дезинфекция!Все пак сме в корона време!
212
0
 
15
 
! Отговори
ами преди 3 години
то това си е за прокурор, направо чиста форма на рекет. Ама той е във ваканция, така че ...
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според бележката са си платили 10те лв. и само 7 секунди след това са рекли "я дай и две води и една *салата* за 36лв."... Направо нищо нередно
210
0
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ами резултата е ясен - тия хавлии да си ги опъва по празните шезлонги. и после ми излизат беге "звИзди" - за "нешето" си море, с "онава истинско българско гостоприемство" ... тая на хапчета, кво гостоприемство от български персонал *** ?!
209
0
 
25
 
! Отговори
до мин.на туризма преди 3 години
КОЙТО ХОТЕЛ НЕ ОСИГУРЯВА в цената на ХОТЕЛСКАТА СТАЯ ПОЛЗВАНЕ НА ШЕЗЛОНГ И ЧАДЪР НА ПЛАЖА .да е ИЗВЪН КАТЕГОРИЯ! Все едно на отидеш на минерална баня и да не може да плозваш мин.вода.
208
0
 
45
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 3 години
Вари го, печи го, нашенския предприемач по морето, от голямата акула, до последния продавач на сергия изповядва следната житейска философия "Аз да им одера кожата таз година, догодина други бал ъци ще дойдат на тяхно място"
207
0
 
29
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Скоро и кучета няма да минават от там....
206
0
 
12
 
! Отговори
до 218 преди 3 години
Следващия път обаче *** на хирургическата маса! След като те порнат тъпата кратуна и ше ти дойда да ти кажа, че сега трябва и корема да ти порнем нищо, че не е трябвало преди, но пък за сметка на това до де не платиш едно 40 000 - 50 000 се налага да освободиш операционната маса! А ако ти е прекалено скъпо скъпо то отсреща има един шивач той да земе да те закърпи! Та как ти се види таз работа! Мисля, че напълно синхронизира с твоити разбирания за нещата!!!? Ил са бъркаш?
205
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 217Гениално, и как стигна до министъра на туризма в тоя случай? Повечето българи ги тресе такава грандомания, че ако не разкажат за баналностите от ежедневието си на всички, не могат да си легнат спокойно.
204
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видя менюто в ресторанта и ми е скъпо,ставам и излизам, колкото и да ми харесва ресторанта и да съм гладен. Отивам там където ми и по джоба.Та тоя защо не си е тръгнал а е останал?
203
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е правилно, но защо не са си тръгнали? Детето било мокро, ми лято е, ще изсъхне за 2 минути.Има доста хора като този, които хем се съгласяват с нещо, хем после се оплакват. Някаква особена форма на мазохизъм и желание за привличане на вниманието е това.Модерно е да си недоволен от нещо.
202
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шопите изкупиха черноморието, Какво можете да искате от тях? Друго си е да те дере стара бабичка от обзор с цената на тоалетната хартия ;)