Ангелов преброи 700 млн. лв. дългове на болниците у нас

Пандемията допълнително усложнява ситуацията
31 юли 2020 16:35, Петя Славова
38
Ангелов преброи 700 млн. лв. дългове на болниците у нас
Снимка: БГНЕС

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас, просрочените средства са над 160 млн. лв. Това каза здравният министър Костадин Ангелов в отговор на въпрос на депутата от БСП – Дора Янкова, предаде БГНЕС.

На 529.67 млн. лв. възлизат дълговете на държавните болници, 129.89 млн. лв. от тях са просрочени. При общинските клиники задълженията са 149.9 млн., като просрочени са 32.32 млн. лв.

"Пандемията е една от причините, която допълнително усложни състоянието на болниците” , каза министърът.

Тя е поставила лечебните заведения пред сериозни изпитания, било е отложено лечението на редица хронични заболявания, заради това приходите през първото шестмесечие са се понижили с 16% в сравнение със същия период на 2019 г.", обясни Ангелов.

Той допълни, че държавата ще подпомогне работата на лечебните заведения с 19 млн. лв. за общинските болници, които ще се раздадат по методика за неблагоприятни условия, както и с над 7 млн. лв. за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подпомогне от 1 август и с увеличаването на цените на клиничните пътеки с 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я гледай колко интересно! Курдисали тоя, който натрупа 72 милиона дълг в Александровска, да следи и разрешава проблема с натрупаните 700 милиона в цялата ни здравна система... Найс, а?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо всеки ден е в новините, не е голям красавец и интелигент. Не може ли да работи по безшумно, но ефективно?Ти пък сега. На Коцето там му е силата - да вдига пушилки и да натъкмява документи за измами. Ти ако очакваш да свърши нещо - объркал си се, хахаха.Ако не го познавах щях да кажа А дано да свърши нещо хубаво, ама надали. Ама го познавам и от сега ти казвам че е твърдо НАДАЛИ.
33
1
 
4
 
! Отговори
Борисовата клиника преди 3 години
По клинична патека на Пожарникара в шкафчето разбираш ли.
32
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
Тези задължение са благодарение на мъдрото ръководство на др. Борисооф и неговата клика. Колко още извършени и неплатени разходи ще се окажат в министерства, ведомства и общини.Некадърното управление прикрива разходите, да не говорим как и на кого ББ раздава нашите пари. Милиони на професори да си довършат болници, ремонти на университети, да не говорим за оскъпяването на строителството на магистрали и пътни възли. Около 1.5 млр. лв. бяха прехвърлени от здравната каса в бюджета. Само затова затв
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като най сетне има министър който може и да брои, да сметне и парите в чекмеджето
30
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
ама какви дългове, моля ви се? Хората дълго не смееха да си покажат носа навън, поликлиники не работеха, болниците само с короната работят. Направляния не се раздаваха, откъде тия дългове сега? Майките останаха без контролни прегледи почти два месеца?
29
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 28Така е... ако пожарникарят не беше и ренегат.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не направят черепа министър на финансите. От нинова всичко може да се очаква.
27
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 20ЕС иска болниците да са търговски дружества....
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре партия на пожарникар, отколкото партия на ренегат.
25
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Голям прас!Финансовият министер ПАК да си затвори едното око, както с парите за черепа.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другите какви са? Ти прочети за прехода и тогава коментирай. Подкрепяш най крадливата, нагла и арогантна партия. Ще го разбереш по трудния начин. Едно е да смениш управляващи, съвсем различно е да смениш системата.
23
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 3 години
До до "обективния"-Ей ,гербав мушморок.Нямам партия и никога не съм имал.А бандата на пожарникаря ми е най-противна.Само невежи и алчни продажници сте се събрали там.Време е чекмеджетата ви да бъдат конфискувани , а "най-младия член на БКП" и личен слуга на Тато да заеме мястото си в килията.Няма да му е за първи път.Лежал е в Чехия за кражби на коли.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "обективния" уж! Той поне умее да прави пари, за разлика от твойта партия любима - бсп, дето касата и все е празна.
21
1
 
2
 
! Отговори
konduktor преди 3 години
predichnia ministar , sega finansov da gi plati.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, когато не се отказва лечение на неосигурени лица, така ще е. Не може през ден да са в болниците, да лежат с дни, да им се правят безплатни процедури и после хоп болниците да са на плюс. Идете в което и да е произволно Спешно в България и ми кажете процента на неосигурени, които са минали оттам съответния ден. Щот тия марли за хъхри струват пари, които после болницата няма как да прибере от НЗОК и седи на минус
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фигуранта допълнително натовари здравната система с измислените си "протести" с цел да спаси корумпираните си заместници.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като болниците са търговски дружества така ще е. Вместо лечебни заведения вие ги превърнахте в место за правене на пари.
17
0
 
6
 
! Отговори
срамота преди 3 години
Проф.Коце Обратников се оказа интимната приятелка на Владо Карамазов.Явно в тази държава нормалните не са на почит.
16
0
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
10% от тези дългове са на ръководената от този некадърник Александровска болница.