Жена три дни чака резултата си от PCR тест

Росица Драгинова има симптоми и е контактна със заразени
23 окт 2020 14:10, Ния Христова
20
Жена три дни чака резултата си от PCR тест
Снимка: Pixabay

Росица Драгинова, която е адвокат по професия, чака резултата от своя PCR тест, който лабораторията на Инфекциозната болница във Пловдив вече три дни бави. Тя е със симптоми на вируса и е била контакта със заразени, съобщава bTV.

Жената не е поставена под карантина, а е взела решението да се самоизолира. След множество телефонни обаждания, включително и до Министерството на здравеопазването, Росица разбира, че е заразена с COVID-19.

 
Ако не се беше изолирала, можеше да зарази много хора през тези три дни, докато чака резултата си.
 
Росица е подала жалба и в Административния съд. 
 
"Не смятам, че е редно да се случват такива неща. 3 дни човек да чака резултат и да не знае какво да прави, как да реагира. Поради тази причина аз подадох жалбата. И смятам, че са ми накърнени правата", каза още Росица.
 
От РЗИ-Пловдив са категорични, че е недопустимо резултатите да се чакат 3-4 дни.
 
"Грешката, която е допусната, е несвоевременно въвеждане на резултатие в системата. Техният аргумент е, че са много натоварени и нямат достатъчно персонал", допълни Милена Панайотова от Здравна инспекция в Пловдив.
 
На лабораторията е поставен срок, в който да се организират и да създадат график на служителите, за да не се получават такива грешки.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До като излезе резултата, жената вече се е излекувала.
14
5
 
2
 
! Отговори
Д преди 3 години
аз го разнасях 12 дена тоя ковид, преди да разбера че съм заразен :) Кекав вирус е
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия се чака 4 дена
12
4
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Ми, едва ли имат време да се правят на интересни по форумите като теб и то в работно време. Май ти лъжеш работодател. Ей заради такива работни като теб Фейсбук и др сайтове са забранени в моята фирма.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКитайците първо пуснаха уханците да празнуват новата година и да разнесат китайската чума навсякъде, чък след 2 седмици взеха да правят нещо по въпроса, но само с тези които се върнаха. Толкова за "умните" китайци.
10
1
 
6
 
! Отговори
Кучкарите преди 3 години
Командват бала!Ако си с куче може да си без маска,ако си с кон,е нужна!Това е то ,равноправие!
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на нейно място щях да си шаря из града на разходки. Като не могат да се организират срещу "страшната епидемия" аз ли да ги спасявам, да не им лъсне безхаберието и немощта?Щото те точно това правят - дай да ни помогнат студентите, дай да се самоизолирате, дай сами да си плащате тестовете, дай сами да спрете контактите, дай сами да се лекувате... и после? После ще се бият в гърдите "Ний съ справихми с йепидемйитъ! Ний сми вилики!".
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе, има ли замесени пари, другото е мижай да те лажем. Натоварени били горките.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Една жена.... Журналистите вече изместиха политиците. От липса на събития, започват да дебнат, дано нещо някъде да излезе. Така ми разпряваха за Израел, седели журналистите от всички световни медии, на една гореща точка / митинг, протест и т.н. / с дни, дано някой войник да стреля или някой протестиращ да извади нож, и айде, световна новина, сензация. Пък ако гръмне бомбичка, ей ти материал за цяла седмица.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ест, че е пълен хаос. Нали нямаше вирус, ама изведнъж се оказа, че са *** и има, че се и изпозаразиха от много акъл. И понеже вече е на тяхно дупе, опищяха света като горепосочената уфсичка
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарът Слави има 200 човека. Вместо да свири и да проси пари от публиката по 78 стотинки, да прати хората си да печелят пари като санитари. Ще получават и бонуси 1000 лева.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловдив в момента е пълен ХАОС
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персонала в Инфекциозна е повече от недостатъчен. Бях там по друг повод. Хората изнемогват. Разбирам жената, която е чакала резултатите си, но в този момент трябва да сме по-толерантни към медиците.
2
7
 
19
 
! Отговори
Нема страшно преди 3 години
Нейния резултат значи е включен три поредни дни в статистиката.
1
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, тия адвокати! Хората им е пламнала главата и не знаят на кой свят са от работа, тя сега ще им създава още повече, за да пишат обяснения....О.... била си и оставаш си о...