Зачестяват сигналите в Helpbook за бездомни и агресивни кучета

Потребител подаде сигнал за поредния изоставен автомобил
6 мар 2021 19:20, Анисия Иванова
48
Зачестяват сигналите в Helpbook за бездомни и агресивни кучета
Снимка: БГНЕС

Според действащите нормативни уредби грижата за бездомните кучета е работа на съответната община, която трябва да създаде предприятие или да подпише договор с действаща фирма, чиито функции са определени с вътрешни правила. Целта е безопасното поведение спрямо хората и свеждане на броя им до минимум. За съжаление все по-често получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за бродещи, бездомни кучета в различни места на страната.

Наш потребител ни писа от курортният комплекс "Св. Св. Константин и Елена", където през последните месеци агресивни кучета обитават изоставени имоти, които доскоро нападали само животни, но започнали да налитат и на хора. В сигнала се твърди, че човек не може спокойно да излезе от дома си, камо ли да разходи домашния си любимец.

Още по-ужасно е положението с бездомните четириноги в кюстендилско село. Ето какво ни пише нашият потребител: „Преди центъра на с. Долна Бресница, община Кюстендил, до главния път, има глутница много болни кучета до контейнери за боклук. Много слаби, с рани по телата, десетина-дванадесет кучета се измъчват, гладуват и разнасят зарази! Нямам сили да направя снимки! Страшна гледка“, пише в сигнала.

Завършваме днешния обзор с апел за взимане на мерки по повод поредния изоставен автомобил: „Става въпрос за изоставен автомобил, който никога не е бил в движение, докаран с въже, преди 3 години, в кв. Дружба 2, на паркинга пред Блок "Хоризонт", вх. "В". Есента на 2020 г. служители от институция залепиха бележка върху колата, че ако до 3.01.2021 г. не бъде премахната доброволно, ще бъде вдигната. До ден днешен колата стои и пречи пред блока. И без това паркоместата не достигат. От снимките се вижда, че някой е скъсал поставената бележка. Моля, тези, които отговарят, да СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА. Всички си плащаме данъците, паркоместата не достигат, откакто е построен блокът, не е асфалтирано, тънем в кал и мизерия. ЗАТОВА МОЛЯ, ПОНЕ СИ СВЪРШЕТЕ ЗАПОЧНАТОТО. Време е вече някой да си свърши работата. Стига с това безхаберие, трябва ли да стигаме до медиите, за да си свърши някой работата“.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Според мен някой ги развъждаи пуска. И във Варнапреди 1 месец се появиха много от нищото..?!
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си познавам съседите във входа - предпачитам да общувам с кучета.Кучето никога не забравя ако си му направил добро.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не кучетата са проблема, проблема е в стопаните и новите граждани които си зарязяха песовете на къра. Моето куче също понякога агресира към пуснати такива без повод, не се научиха и столичани, че куче се пуска само в оградените места, но няма и кой да ги глобява.
31
18
 
4
 
! Отговори
Бръснач преди 3 години
Мене куче ме е спасявало. Куче не ме лае и хапе. Оставете кучетата. Скоро и с хле**арки не мож се справите
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоополиция има, но само за агресия срещу животни, може да им се обадиш по всяко време на 112!!!Ако има свободно разхождащо се куче от опасна порода 112 не върши работа, трябва да търсиш общината в работно време !!!Прекрасна организация, нормално е нали хората са опасни винаги, а кучетата само в работно време.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАСТРОЯВАНЕТО НА ГЕРБ ДОВЕДЕ ДО ХИЛЯДИ ПРОБЛЕМИ - КУЧЕТА ХАПЯТ, КОТКИ ДРАЩЯТ, МУТРИ БИЯТ ПРОТЕСТИРАЩИ..
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае как са се отнасяли с животните.По-гадни и агресивни от хората няма.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.Най-агресивни са домашните кучета от изкуствените породи, създадени за бой.Такива кучета трябва да се забрани да се отглеждат.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У наше село що няма улични кучета? Щото има будни селяни!
25
10
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако ние Зелените,БСП,ДБ иМутри Вън бяхме по-активни и бяхме избрали Мая Манолова за кмет сега кучетата нямаше да хапят хората.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно време кметицата явно е позанемарила нещата. Нито един изяден професор, нито едно осакатено дете. А едно време как си ги оглозгваха само, сега изжедърастяла работа.
23
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ПЕСовете бягат от Позитано, глад майка, свърши лапачката...
22
2
 
11
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Защо се търпят нерегистрираните кучета? Оттам тръгвт ***. И после защо се търпят *** вместо да се избият?Защото е блгрстан, затова.
21
0
 
15
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Незнаех,че бездомните кучета падат от небето ,както и стари изоставени автомобили.Когато немогат да се грижат за кучета ,защо изобщо ги вземат и след това ги изхвърлят на улицата.Правим се на велики,а сме живи ***. Култура...култура-това липсва в България.Вандали колкото искаш,не останаха непотрошени пейки,неотъпкани зелени полощи и градинки,неизтръгнати млади фиданки....и т.н
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги светна оплакващите се, че като приберат кучетата идват бездомни котки, а тях никой дори не се опитва да ги събира и кастрира. А котките също са териториални и съскат/дерат, така че не се решава един проблем а се създава нов
19
0
 
12
 
! Отговори
Macтия преди 3 години
Това не са бродещи, бездомни кучета, това са общински кучета с временни жилищни проблеми.
18
0
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ.-АКО БЪДЕТЕ НАПАДНАТ ОТ КУЧЕ ПО РЕД ПРИЧИНИ-НАСЪСКАНО СРЕЩУ ВАС НА ОБЩИНСКИ ТЕРЕН-УЛИЦА-ПРИМЕР.-ИЛИ БЪДЕТЕ УХАПАН ОТ КАКВОТО И ДА Е БИЛО КУЧЕ.-УВЕДОМЕТЕ МВР-ПОИСКАЙТЕ ДА ВИ СЪДЕЙСТВАТ ЗА МЕДИЦИНСКО ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ.-ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО КЪМ ОБЩИНА ИЛИ ЧАСТНО ЛИЦЕ-АКО КУЧЕТО ИМА СОБСТВЕНИК.-АДВОКАТИТЕ ВИ ЧАКАТ С НЕТЪРПЕНИЕ-В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ОБЕЩЕТЕНИЕТО МОЖЕ ДА НАДВИШИ 100 000?.-ТОГАВА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРЕМАХНАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СамоковецПочерпи си съгражданката, дето ги развъжда из Софето
16
0
 
5
 
! Отговори
Владо Путката преди 3 години
Koe зачетява?Сигналите или агресивните кучета.Добър въпрос.
15
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ХахахахаТо затова всички се натискат да станат софиянци.3 милиона жители вече станахме.