България изостава при изграждането на интелигентен туризъм

Всеки един град може да се превърне в такава дестинация
11 май 2021 17:29, Анисия Иванова
28
България изостава при изграждането на интелигентен туризъм
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България изостава от европейските страни по отношение на интелигентния туризъм, но се работи в тази насока. За пример може да се даде Варна, която всяка година участва в конкурса "Европейска столица на интелигентния туризъм". Градът се старае да работи по четирите стълба, по които се оценява дали дестинацията е интелигентна. Това заяви Даниела Стоева - основател и управител на Тандем Травъл и член на Консултативния съвет по туризъм към Столична община, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“София също има потенциал и ако не тази година, то следващата ще има самочувствието да кандидатства в конкурса“, коментира Стоева пред Bloomberg TV Bulgaria.

По нейни думи концепцията за интелигентния туризъм е много интересна, като тя е продукт на съвремието и технологичното развитие.

"Интелигентният туризъм предвижда интегриране на информационните и комуникационни технологии в цялата верига на туристическия продукт и туризма като цяло. Отговорността към околната среда има много голямо влияние в тази концепция”.

Гостът обясни, че за да бъде една дестинация интелигентна, тя трябва да е изградена върху инфраструктура от най-съвременен технологичен вид. Устойчивото развитие на дестинацията трябва да е предвидено; да са планирани мерки за повишаване на качеството на преживяване на посетителите и на качеството на живот на жителите ѝ.

Според Стоева конкурсът, стартиран от Европейската комисия, може да се използва като добър маркетингов инструмент от победителите в него, а съревнованието между дестинациите би било полезно за самите тях.

"Всеки един град може да направи необходимото, за да се превърне в дестинация за интелигентен туризъм”.

Повече по темата вижте във видеото.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега след електронното гласуване винаги ще са ДПС/БСП. Тогава ще видим какво е изоставане от цивилизацията. Ха ха ха
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България в какво напредва ? Последните в европа .
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че България в какво ли е изостава?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквайте ковид 21 ;) Интелигентния вирус дето ваксините не го ловят .Да видим тогава кво ще стане с туризма и авиацията .Те даже го забавиха .До ся трябваше да го изкарат
22
0
 
5
 
! Отговори
Колинс преди 1 месец
За какъв "интелигентен туризъм" може да претендира страна, в която сферата на обслужването е тотално завлядана от прсташкото фамилиарничене, грубиянството и чалгата!!!!! Както се казва, обикновенно държавите си имат "мутри", а при нас "мутрите" си имат страна.
21
5
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Докато България е дестинация за отдих на руско- израелската мафия интелигентен туризъм е невъзможен. Към днешна дата Родината ни е някакъв гнусен публичен дом за разврат,дрога и е врейски хазарт.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, чалгата и интелекта са коренно различни неща.
19
1
 
10
 
! Отговори
Балконтурист преди 1 месец
Интелигентният туризъм позволява на туристите да се информират своевременно и да пропуснат почивката на мутроморието.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И все пак неразбрах какво е това животно " интелектуален туризъм"!
17
1
 
9
 
! Отговори
жалко, но факт преди 1 месец
Ха ха ха, като видя туристите , които ни посещават и някак не се връзва с интелект и производните му. Нискочели батки и сънародници на Дарвин, борещи се за наградата му.
16
0
 
7
 
! Отговори
БГ изостава и по ред преди 1 месец
други стратегически направления.Хората не получиха усещане за справедливостпо време на незавършилия още преход,в който политическото властване нафункционерите от соца бе заменено с икономическо владеене.Армията отбюрократи с огромни заплати изпива икономиката на държавата.Нароилите сепартии имат за самоцел властта и самообогатяването,а не добруването на хората.Медиите служат на собствениците си и основно заблуждават народа.Правосъднатасистема не работи.Народът е разделен.Много още може...
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се напиняте няма как да станем като Гърция или Египет. Просто няма какво да се предложи за гледане, за посещения и т.н.. Даже няма смисъл да говорим за сезоните извън летния. Имаме една София, където общо взето е съсредоточено всичко в смисъл на някакъв зародиш на изкуство и отделни проблясъци тук там от типа на Етъра. И толкоз. Какво да видят туристите ? Те си го имат и в техните страни и то по повече.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък Слънчака какъв потенциал има за "интелигентен" туризъм, направо... Абе, гледайте "Съни бийч", въпреки че там нещата са смекчени. Истината е много по-лоша.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв туризъм?! Я, пак! Не бяхме ли известни като топ алкохолната дестинация на Европа? Даже в Ибиса има правила, а тук всеки 15 годишен може да пие и да вилнее до припадък. Та ако това е "интелигентен" туризъм...
12
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
По принцип след 1989-а г. Изоставаме по всякакъв вид интелект.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 6Тцъ. Някой ако ви отговори, че е разбрал, то това означава че лъже.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усвояване...усвояване...усвояване...а като чуете и "околна среда" - двойно усвояване ... двойно усвояване...
9
1
 
7
 
! Отговори
. преди 1 месец
България изостава във всяко едно отношение за съжаление.
8
5
 
3
 
! Отговори
Африканско цру преди 1 месец
При Интелигентния туризъм, Държавна Сигурност винаги ще знаят къде се намирате дори по лошо ще ви натрапват какво да правите, програмата се казва Targeted Individual.
7
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/6Става дума за усвояване на едни пари... Първо в Брюксел едни експерти са усвоявали пари, за да измислят как да усвояват пари. После са пуснали пари да се усвояват от приятелските режими и фирми.Накрая получилите пари (усвоителите) се отблагодаряват на местните брюкселски марионетки.