Изграждат детски площадки на мястото на незаконни гаражи в Сливен

Те ще радват жителите на квартал "Дружба"
21 май 2021 19:48, Красимир Ангелов
32
Изграждат детски площадки на мястото на незаконни гаражи в Сливен
Снимка: БГНЕС

Детски и спортни площадки ще бъдат изградени на мястото на незаконни гаражи в един от най-гъсто населените квартали - "Дружба" в Сливен, съобщиха от общинската администрация.

Дейностите са по проект на за подобряване на градската среда, финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и от националния бюджет.

На мястото на премахнатите незаконни гаражи в района ще бъдат оформени площадки за отдих, четири детски площадки и открита детска сцена. В плана е включена и комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис.

Ще бъдат поставени фитнес уреди на открито и маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видоенаблюдение.

Срокът за изпълнение е 320 календарни дни.

Проектът включва терени в трите големи квартала - "Сини камъни", "Дружба" и "Българка", като н 14 май започна благоустрояването в квартал "Сини камъни". Предстои начало на дейностите и в квартал "Българка".


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе кога ще отворите 1-2 завода да има работа за хората, кметчето марионетка на Танева едно нещо нормално не е направил. ЕДНИ КУХИ проекти с цела лапане и крадене!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Иван Христов преди 4 седмици
А какво стана с МЕЖДУБЛОКОВИТЕ пространства? - През Март месец бяхте писали , че и на МЕЖДУБЛОКОВИТЕ пространства ще се обърне внимание , но явно това е поредната лъжа.
5
1
 
1
 
! Отговори
От кв. Надежда преди 1 месец
Бате, от жилязо и дърво да са, да им се порадваме и ние
4
0
 
0
 
! Отговори
. преди 1 месец
Господа градоначалници да не ги изградите като велоалейте - срам и позор, целият град се възмущава от безумието което правите.
3
0
 
0
 
! Отговори
До като преди 1 месец
не стане не го вярвам!!! Само обещания, лъжи и манупулации
2
2
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Да са пластмасови. Инак няма да осъмнат
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не вземе сега някой с джип да вършее по новите полянки в знак на отмъщение?