Румънски туристи напълниха Слънчев бряг

Хотелиер се похвали, че резервациите са скочили
77
Румънски туристи напълниха Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Hаплив от румънски туристи след отпадането на ограниченията за влизане в България за тях. Раздвижване се наблюдава предимно по Черноморието.

Още по темата

Само за часове стотици автомобили от северната ни съседка буквално напълниха алеите на Слънчев бряг. А в няколко от хотелите, румънските гости създадоха в откритите паркове празнична атмосфера, съобщи Нова ТВ.
Според хотелиер, в рамките на четири часа от 300 резервациите са станали над 500.

Някои от тях преминали границата подготвени с бърз антигенен тест, а други само с лични документи. Трети споделиха, че платили излишно PCR тестове още с резервацията на ваканция в България.

Преди няколко дни хотелиерите призоваха правителството за облекчаване на мерките. След като това се случи те благодариха на Министерството на туризма.

Според местни румънците са дошли преди българите. А за да дойдат и останалите чужденци от бизнеса Веселин Налбантов - хотелиер - БХРБ призова да се освободят всички дестинации Молдова, Украйна, Беларус.

Към момента остават строгите мерки за безопасност в затворените пространства в хотелите, а сосбтвениците им ще настояват да се организират мобилни станции за PCR-тестове.

По този начин ще улеснят чуждите туристи по пътя им към дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
2
 
! Отговори
Съюз преди 2 години
Да са ни добре дошли съседите!Забравен факт е че на времето са искали да правят балканска федерация от България и Румъния... Наистина си приличаме и си пасваме по характери...Но най-много се изкефих на "Закуска Българеаска" (точно така написано на латиница)... т.е. 1:1 Лютеница!!!
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година бяхме на Слънчев бряг и в хотела преобладаваха румънците. Останах с добри впечатления. Приличаме си.
53
7
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До АнонименХайде стига вече сте ревали за тези руснаци !! Вече стана досадно !! Само че когато отида на плажа няма повече да гледам дебели тьотки и пияни до козирката мужици ! На когото му липсват толкова много руснаците да отиде в Пловдив и да цуне альошата по автомата !!
52
4
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До АнонименХайде стига вече сте ревали за тези руснаци !! Вече стана досадно !! Само че когато отида на плажа няма повече да гледам дебели тьотки и пияни до козирката мужици ! На когото му липсват толкова много руснаците да отиде в Пловдив и да цуне альошата по автомата !!
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според запознат Хотелиер в Слънчака се наблюдава юрюш на Румънското нископлатежно цигааноря и тотален отлив на Руснаци, Скандинавци Израелци и Великобританци. Положрнието е Шекер махала и ще бъде в следващите много години.
50
1
 
3
 
! Отговори
До шемет 'работ преди 2 години
Ако си някой държавен хрантутник то ти нито си работник нито работиш в реалната Икономика на България нито изкарваш и лев от БВП , нито Плащаш Данъци и Осигуровки към НОИ камо ли да твърдиш ,че безполезният ти сфинктерис допринася с каквото и да било за благото на тази нация и България освен ,че запушваш канализацията с отвесите си.Поне 2 млн търтея на държавна служба са като теб така ,че ограмоти се ти не си работник. Ти си ТЪРТЕЙ.
49
4
 
6
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 2 години
Аз работя в Икономиката на България - изкарваме БВП , Плащаме Данъци и Осигуровки в НОИ . Държават се крепи на нашия Продукт . Това са Пенсии и Заплати .Трябва Държавата да се отнася към нас като Яйца - ако внесете заразата от тези Държавави , ще измрем всички .Призовавам Държавата да затегне режима с тези територии - те светят в червено за Ковид .Знам че Мафията натиска Правителството за да има Доходи за Адвокати пред НАП и ББР - да не връщат парите ни .
48
5
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Не знам как искат да пуснат туристи от Украйна при положение, че пандемията там въобще не се контролира. Няма и ваксинация, няма и да има. Луди работи, в същия момент за туристите от Русия се създават пречки за посещение при положение, че там има ваксинация и контрол. Туристи от САЩ също не се допускат. Дивотия! Откровенно.
47
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Значи да очакваме следващата вълна на епидемията в най-скоро време и загуби за милиарди за икономиката ни. Отделно, че вируса прави хората импотентни и демографската катастрофа ще е още по-ужасяваща.
46
5
 
4
 
! Отговори
Пак по БОрисовски 1 преди 2 години
Уж махнаха Бооклук Борисов, а пак продължаваме по Борисовски, да носим АРАБСКИ маски..Тия *** да вземат да си сложат- вълнен КОЖУХ, Вълнена ШАПКА и ШАЛ на главата. И накрая може да им сложим и една ЖЕЛЯЗНА маска, хваната с винтове... Както на някакъв затворник му сложили ЖЕЛЯЗНА маска, да не му гледат лицето , преди 700 години.
45
1
 
4
 
! Отговори
Пак по Борисовски 2 преди 2 години
Тия , щом дори и арабските маски НЕ искат да махнат, не знам какво ще променят , ако вземат властта !! Всички араби и оли.гоф.рени с маски, ВЪН от парламента !!! Трябва да САМО чужденците- араби, н.ег.ри и китайци да носят арабска маска, ДОРИ и в ресторанти, абсолютно навсякъде, за да НЕ ни заразяват. Тия да се гърчат. Важното е ние да сме добре и да НЕ носим маски..
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците са по-прости и от българите. Само дето имат повече пари. Щот си немат местните Шиши и Лойко. Вкараха ги в затвора...
43
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Румънците - щъркелите на слънчев бряг, сииуугааанджарите - лястовици .!.
42
6
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Таман да изгонят и няколкото заблудени българи там!По нагли от мамлигите няма!Викат,блъскат се опъват бохчите на плажа ядат,плюят ,буклоци след тях..абе по зле и от нашите са!
41
2
 
21
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Пълни глупости-много плоска агитация.В курорта е абсолютна пустош,тук там се мярка някой заблуден турист, имаше малко шумотевица от български абитуриенти.Имахме бизнес събитие в Несебър 2 дни и такова спокойствие не съм виждал от години.Докато не се събори половината бетон и не се оправи качеството все ще е така.Може да е за добро.
40
5
 
7
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 2 години
до 36:тоя пък......... Мамалигарите с 1000000000 пъти по светли от Българите дето са тъмни и приличат на Араби повече отколкото на Бели Европейци..........
39
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 40 (Нищо ново) Само да уточня: Аналогично, същото важеше и за нас българите да отидем във великия СССР. Ходил съм в Украйна тогава, по времето на Горбачов, и да ти кажа честно, по-лесно ми беше да си извадя виза за САЩ по-късно когато отвориха границите, отколкото да отида в Съветския Съюз! Искаха ни специални приглашения.
38
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Номер 40 (Нищо ново) Не, не ги пресилвам. Брежнев не пускаше рускините тогава да ходят никъде. Даже в рамките на СССР от една република да отидат в друга им е трябвало разрешение. Не че нямаше изобщо рускини, но аз говоря за Созопол, Несебър, ММЦ-то, Южното Черноморие, където буквално се отърквахме по улиците от чехкини, немкини, унгарки, полякини и всякакви, но за рускини не помня. Не че ги нямаше, но не го ли знаеш вица "Мiь от групiь не делимся!"?
37
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До българин "Едно време рускини нямаше изобщо"? Пресилваш нещата. Имаше рускини, имаше унгарци, чехи, германци. България беше мястото им за лятна почивка. И тогавашната наша държава ги скубеше здраво. Задължаваха ги да си купуват купони за храна, цените на които бяха доста по-скъпи от цените, на които купувахме ние. А поляците с тръгваха с торби с българско бренди "Плиска". Тогава казваха, че поляк не е националност, а професия. Какво знаят сегашните.....
36
0
 
3
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Що сте сложили снимка на хотел Дюн?