Мелник без банкомат, проблем и и за туристите

Така било от началото на годината
27 юли 2021 15:50, Петя Славова
35
Мелник без банкомат, проблем и и за туристите
Снимка: БГНЕС

Най-малкият град в България - Мелник няма банкомат от началото на годината. Градчето е сред една от посещаваните туристически дестинации целогодишно.

Туристите, които отиват до Рупите или Сандански, често се отбиват да опитат прочутото мелнишко вино. Но трябва да знаят, че в града няма банкомат и няма откъде да изтеглят пари в брой. А това е проблем и за местните хора.

Каквото зависи от общинското ръководство, е направено, има допитвания до 90% от всичките банки - твърди пред БНТ кметът Сашо Филипов.

"Тяхната теза е, че обслужване на един банкомат на месец струва от 1000 до 1200 лв., тук влизат застраховка, джи пи ес системи, зареждане и такива неща. И казват, че на тоя етап не им се връзва да сложат банкомат", каза още кметът.

По думите му в града е имало банкомат, но вероятно поради същата причина са го премахнали и вече от половин година банкомат в града няма.

Ресторантьори също се оплакаха, защото губят клиенти. Пенсионерка разказа, че трябва да ходи до Сандански да си изтегли пенсията, но пътят до там ѝ излиза 10 лв. Тя коментира, че дори аптека няма в Мелник.

Кметът уточни, че дават помещението без пари, но няма аптекари, които искат да идват да работят.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
МЕЛНИК ИМА НАСЕЛЕНИЕ ОТ 200 ДУШИ ПО-МАЛКО ОТ ПОВЕЧЕТО СЕЛА В БЪЛГАРИЯ! БАНКОМАТИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НА МЕСТА КЪДЕТО НЯМА ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ!
10
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 2 месеца
Само дойде да измрънкаш за друго нещо, нали така :D просто да ревнеш с един коментар, темата е друга, напиши статия за аптеките и ще коментираме. И ОТКОГА се пише слято!
9
3
 
8
 
! Отговори
LOL преди 2 месеца
Ето ви идейка: правите си целия град акаунти в Револют, и бабите вече имат смартфони. Давате сметката там да ви превеждат пенсиите/парите и почвате да се разплащате през смартфона. И забележете - БЕЗ ТАКСИ! Хем може да си теглите от банкомат, хем можете с 2 клика на телефона да изпращате/получавате пари. Както някой написа за ПОС терминали...заведенията да си вземат по 1 такъв терминал.В 1 момент като почнат да се въртят парите помежду ви и банките не печелят от това ще има вой до небесата.
8
7
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
ОТ КОГА БАНКОМАТЪТ Е ПО ВАЖЕН ОТ АПТЕКАТА?!?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каквато държавата,такива и банките.Понеже печелят малко,та не могат да отделят 1000лв на месец,хората да се чувстват комфортно...По скоро Шенген..
6
3
 
8
 
! Отговори
.... преди 2 месеца
за какво са банкоматите, по-добре да задължат продавачите да имат POS терминали, за да не работят в сивата икономика.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А държвната поща защо не си направи система от банкомати,щот изплаща и пенсиите? Защо само на гише ги плащат и не признават банковите карти, ако застанеш на пощенско гише да платиш ток и вода? Държавната пощи има гишета и офиси на всяка керемида, които са на държавна издръжка.
4
1
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 2 месеца
а ПОС терминали да сложат поне ? Не можеш да дърпаш,ама поне може да платиш...ама друго е да мрънкаш по цял ден като говедои на мен да не ми излиза сметката няма да сложа банкомат, не ,че родните банки не са за бой ;)
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баба ви все банкомати е ползвала.
2
0
 
19
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 месеца
След като ни задължават да си получаваме трудовите възнаграждение директно в банкова сметка, трябва да задължат банките да поддържат банкомати на удобно за ползване разстояние от хората!
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно от най хубавите места по времето на бай Тошо се разпадна. Но това нее за учудване. Тя цялата ка...чина се разпадна та едно селце ли. Не само аптека имаше. Имаше и кино и ресторанти и магазини и каво ли не. Но това беше по времето на Недоносения социализъм. Сега в Развитият Капитализъм няма нищо. Честито на скачащите и вирещите двата пръста които им ги зав..ряха отзаде на чисто.