Пореден бой между ученички, този път от Плевенско

Според ръководството на школото, не било училищен инцидент
3 фев 2022 10:32, Петя Славова
21
Пореден бой между ученички, този път от Плевенско
Снимка: Pexels

Зачестяват случаите на агресия между деца. Поредният инцидент този път става пред училището в град Койнаре, Плевенско, където две момичета се сбиват пред очите на група други деца.

Случаят е от края на миналата седмица, но добива популярност, след като едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда как две момичета на видима възраст около 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с боя между момичетата е водеща сред повечето ученици. Децата споделят, че до сбиването се стигнало заради момче. Боят се случва пред вратата на двора на училището, но според ръководството това е извън неговата територия и не става въпрос за училищен инцидент.

"С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг", каза пред Нова тв директорът на СОУ "Христо Смирненски" Даниела Цоньовска.

Още по темата

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал извън училището, е важно утонение, тъй като при такъв случай Регионалното управление на образованието не се информирало. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

"Ще проверим какви мерки е предприело училището, как е разгледало случая, дали е имало някакъв конфликт межди учениците, дали е ангажиран психолог и най-важното – работи ли се със семействата", каза Албена Тотева, началник на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се проверката на място да бъде през следващата седмица, когато учениците се връщат в клас.

Темата коментираха в студиото на „Здравей, България” Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование,д- р Юлиян Петров от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" и родителят Антонина Кенова.

"90% от случаите на насилие се правят, за да се заснемат и да се качат с цел подигравка", каза Александров.

"Трябва да има наказание за подобни клипове в интернет. Трябва да има рекламент, както е в другите държави. По-важно е защо в училищата има толкова много случаи на психическа и физическа агресия. Това вреди на образователната система", обясни Петров.

"Идеята за глобяване при качване на клипове с насилие граничи с безсилие. Имаме нужда от превенция. Проблемът е в цялото общество", заяви Кенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ПлевенучилищепобойРУО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 5000 до 10000 лв глоба за родителите и ще видите как по-добре ще си гледат децата. Ама никой не му се занимава да направи това. Ако нямат наличност на толкова пари, част от заплата отива да платят и за няколко години ще изплатят и ще внимават да нямат повече провинения децата. Височко се постига със санкции. На запад е така не си окосил и боядисал оградата глоба, не си хвърлил *** разделно .. глоба и т.н
15
2
 
13
 
! Отговори
До "до 5" преди 2 години
"на насилника, трябва да му се обясни с думи", ти вярваш ли, че агресивно, нагло и озлобено келешче, изобщо ще ти чуе думите, най много да ти се изсмее и да ти тегли и на теб някоя обидна дума или каруцарска . Строги наказания трябват и солени глоби за родителите! Ега ти, те училищата вече са като селски кръчми-то обиди, интриги, клюки, клевети, побоища, родителите хал хабер си нямат или и те такива, за учене остава ли време изобщо?!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са го измислили - ние просто трябва да го приложим - ГЛОБИ."Белите" държави, които даваме за пример, са си подредили по този начин къщичката.И наш , като отиде в бяла държава,как бързичко се съобразява с правилата, щото иначе дълбоко бъркане в джоба му.Въведе ли се в учлището глоби за родителите,всичко ще си дойде на мястото. Въобще учителят да не се разправя - крещял ученикът, тръшкал, чупил, посягал на други деца, ставал от мястото си по време на час - електронна глоба за родителя
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно липсата на наказания води до това поведение у подрастващите. Каквото и да направят - с тях ще работи психолог и нищо повече. До следващия път...
12
4
 
2
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Това следва от хроничния не.....к. Хормона натиска и избива на агресия. Затова зелените са го решили този проблем - на 16 ги женят и така.
11
9
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
"Също така имахме уважение и страх към учителите и ако някой учител те удари, винаги е имало защо, и кажеш ли вкъщи, и там - бой."----------------Страх да, но уважение към учител, който бие -едва ли! Ако някой ученик бие и тормози по-слабите в класа, един шамар би му подействал отрезвително, но може да породи още по-голямо озлобление. На това дете трябва да се обясни с думи защо насилието е неприемливо и унизително. Иначе удряш и ти вече си част от това, което уж заклеймяваш.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз, когато ходех на училище през 90-те, такива прос_тотии нямаше. Дори и момчетата не бяха агресивни един към друг, та какво остава за момичетата. Но тогава тъкмо "Радка-пиратка" набираше скорост - беше зората на масовата чалгаризация. Ценности, сър.
9
2
 
8
 
! Отговори
Левтер преди 2 години
Както преди, така и сега има скотове!Който разбрал,разбрал.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 90тте години нашумя един зловещ случай, при който две момичета от Пловдив пребиха и удушиха своя съученичка и приятелка и после ги бяха вкарали в затвор за непълнолетни или нещо такова. Такива случаи на побой и саморазправа са изключително опасни и никога не трябва да бъдат игнорирани! Зад такава агресия се крият ОГРОМНИ пропуски във възпитанието, изключително примитивно мислене и престъпно безхаберие и лош пример от страна на родителите в семейството!
7
3
 
10
 
! Отговори
Олдскуул преди 2 години
Какви ножове сте вадели ве недоносчета, носел няква пеперудка в себе си и вече гангстер. Аз съм участвал в над 30 сбивания и не си спомням някой да е бил бит след като се е предал, а ножове никой не вадеше щото после става по зле само, идват по-големите и раздават правосъдия. Само неандерталци в тази държава останаха.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Има нещо вярно за уважението. Когато знаеш, че само да погледнеш някого на криво и може да се стигне до ножове, и ставаш страшно учтив човек. Обаче трябва да ти кажа, че през 90те нямаше и една трета толкова бой в училище, колкото през 80те.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В техникума през 80-те две съученички се сбиха в класната стая. Имаше друга тарторка, дето и някои момчета не смееха да я погленат. На лятната бригада група се опита да небие съученик и той ги посрещна с нож. Единия го отнесе по лицето. Кютеците в училище си бяха редовни. Рдовно при футболни мачове от младежката група се влизаше в съблекалната на гостуващия *** и се нанасяше побой. А какво им се случваше на агитките на грандовете от София по пътя от стадиона до гарата при гостуване не коментирам
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато ходих на училище 90-те години, такива неща бяха нещо често срещано, само дето нямаше социални мрежи да се вдига шум. Също така имахме уважение и страх към учителите и ако някой учител те удари, винаги е имало защо, и кажеш ли вкъщи, и там - бой. А сега на ей такива невъзпитани и некултурни ако някой учител им направи забележка става чак медиен въпрос.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2Taка е. По мое време нямаше бой, вадеха се направо ножовете. През ден. И никой нищо не казваше, просто защото не се вдигаше много шум. Сега има мнооого по-малко насилие всъщност, но деца са по-*** и сами се хвалят с простотиите си. А, и сега вече момичетата се бият повече.
2
2
 
19
 
! Отговори
Еволюция на клипчета преди 2 години
Като малки - бойКато порастнат - яко плющене и духова музика.Накъде отива този свят?
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че има телефони с камера, че инак ще се избият пред/във/над и под училището и никой няма да разбере.