Нов случай на починал след чакане пред Спешно отделение

Инцидентът е станал в Дупница
15 фев 2022 08:29, Александър Попов
65
Нов случай на починал след чакане пред Спешно отделение
Снимка: БГНЕС

След трагедията във Враца започнаха да "валят" сигнали за забавена медицинска помощ. Последният е от Дупница и с летален изход.

Близките на възрастен мъж твърдят, че той е чакал близо 5 часа, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние. В крайна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е издъхнал.  

"5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно", разказа пред Нова тв Магдалена Галчева.

От държавната болница обясниха, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест.

От частната болница заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Дупницаспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В била и лидл плащат повече. Всички некадърни здравни работници да ходят там.Иначе друг е въпроса и за качеството и цените на продуктите във въпросните"супермаркети"...
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не стават за здравни работници, да напускат и да си търсят друга работа!!!!Сигурно и директорите са страшно виновни, че го допускат и трябва да почнат да ги вкарват в затвора. Да, ама в България забравих, че няма закони.... Пряват си каквоти искат,което не е нормално.... Фашизъм....
57
0
 
0
 
! Отговори
Време е за революция преди 2 години
Докато на търгашите в бели престилки се бори по 1000 лв. на ковидарска глава *** за наистина болните хора места никога няма да има и ще умират, а възрастните хора ще бъдат направо убивани. Цял свят се надига на бунт срещу престъпленията със здравето, а ние какво чакаме, да ни избият до крак? ДОКОГА???
56
0
 
1
 
! Отговори
Народен човек до #51 преди 2 години
Частната болница възстановявала вече платена сума?? Ха ха ха ха!! Ти слушаш ли се какви ги дрънкаш бе тикво???
55
0
 
1
 
! Отговори
Народен човек преди 2 години
Частната болница възстановявала вече платена сума?? Ха ха ха ха!! Ти слушаш ли се какви ги дрънкаш бе тикво???
54
0
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
Договорите на ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ с НЗОК са незаконни!! НЗОК е ДЪРЖАВНА институция и финансирането на частния сектор е държавна помощ, което е недопустимо в условията на пазарна икономика!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Ало," коментаторите" и " разбирачите"!! Що не коментирате писаното от Д-р Хаус и Д-р Куин бе тикви,а??? Само питам!!
52
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Куин- лечителка преди 2 години
До #48 !! Ха ха ха!! Кой е " излекувал" болен с инфаркт,инсулт,рак,сърдечна, бъбречна, чернодробна и друга недостатъчност бе тикво?? Айде бегай да дигаш гълъбите на село!!!
51
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаус до #49 преди 2 години
Ало,анализатора!! Още през 1999 г. когато се въведе КАСОВО осигурителния МОДЕЛ на здравеопазването предупредих,че частните болници трябва да са на пълна САМОИЗДРЪЖКА!! ,че новосъздадената НЗОК ще бъде източвана и крадена " законно"!! Доказателство: Бюджетът на НЗОК през 1999г. беше 900 милиона и парите стигаха за всичко!! Сега е над 8 МИЛИАРДА и " не достигат" за нищо??!! Изводите всеки средно интелигентен човек ще си направи сам!!
50
3
 
3
 
! Отговори
хм преди 2 години
До Д-р Хаус Гледах интервюта сутринта по телевизията. Два пъти обясниха ,че според закона ,един месец след като си изписан от дадена болница ,тя отговаря за здравето ти и е длъжна да те приеме. Един вид гаранция след лечението /като на уредите... дотам ни докараха /.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено ще е гарантирано и от Радев, и от Кирчо, ако продължат по пътя на Костов и сие, по пътя на докторите, които това положение ги устройва. Положението в системата е катастрофално за българите, но носи баснословни печалби за други. Срещу човешка реформа в здравеопазването са само печалбарите. Хората от средната класа и работещите бедни трябва да са на едно мнение по въпроса. Никой не е застрахован от обедняване, нито от болести.
48
2
 
0
 
! Отговори
по света преди 2 години
В частна болница се заплаща при постъпването по късно ти се възстановява сумата /частимно/ ако имаш мед. застраховка или осигурен от ЗК.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от Радев и Кирчо............
46
1
 
22
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Има много лесен начин за справяне с проблема. Частните болници, които претендират, че предлагат по-добри условия за лечение да си работят на частно. Който има пари и желание да ходи там, но без пътеки и други схеми (това е причината да има толкова частни болници в момента!). Парите на НЗОК ще се насочат към държавните болници. Там, ако някой откаже да ви лекува - отнемане на лекарски права, глоба и затвор. Лекарите да работят само на държавно или само на частно!!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На докторите трябва да се заплаща само при излекуван пациент. Колкото повече излекувани толкова по високи заплати. Имали смъртни случаи рязане от заплатите. Това сеяндурите дето се правят на управници трябва да го въведат на момента със закон.
44
2
 
9
 
! Отговори
ние в Харвард ,,, преди 2 години
не мож да бъди ! *** нали таквиз неща се случваха само при лошия Бойко .
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E нали е бил приет в крайна сметка, и да не е бил само той за приемане. Един единствен лекар преглежда неспешните и приема спешните. Ами ще чакате.
42
1
 
2
 
! Отговори
Според овците преди 2 години
виновни за високата смъртност са черните овци, а не овчаря.Но от овци, кво ли друго да очакваш...
41
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Българското законодателство пациент има право да се лекува от едно заболяване един път в месеца в болница,без значение каква е болницата.Можели да го приемат като платен пациент.Другия проблем също е голям,заради ковида няма свободни легла.Та освен системата вина имат и гражданите.В страните където са над 70%ваксинирани,вече нямат проблеми с леглата.Имат много заразени и много малко постъпили в болница.Вината е на всички нас,а не болницата в конкретния случай.
40
1
 
8
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Политтика: Болните трябва да бъдат приемани само от държавните болници, които ги няма, а там където им стои още сградата, то е за протокола. Гражданите трябва да си плащат тока на чехите, французите и американците, ама държавата трябва да им го доставя безплаттно на тези дружества. Водата е по същата схема. За тея аборигени няма смисъл да се инвестира в тръби. Само там където текне и после се зарива с пръст, та да си трошат колите. Тези унтерменшове в България очевидно друго не заслужават.