Сметища, преливащи кофи - боклуци заливат страната

В Helpbook получихме сигнали и снимки от страната
9 сеп 2022 21:15, Анисия Иванова
21

Снимка: Helpbook

Незаконни сметища, преливащи контейнери, безразборно изхвърлени едрогабаритни отпадъци - боклуци от всякакво естество заливат страната. Ето какъв сигнал ни изпрати наш потребител в платформата на Helpbook.info:

"Населено място, за което се отнася сигнала: село Търнава, община Бяла Слатина. В южната част на селото се изхвърлят безразборно всякакъв вид отпадъци, без да е налице или да е създадена някаква организация за тези цели. В близост до образувалото се сметище се намират жилищни постройки и водоеми. Замърсяването, предимно със строителни и пластмасови отпадъци е отвратително. Липсва информация за законността на терена, на които се депонират тези отпадъци, както и обозначителни табели за тези цели. Да се има предвид, че сметището непрекъснато се разраства", пише в сигнала.

В друг сигнал адресиран към Столичен инспекторат се твърди следното: "Звънях няколко пъти на община Овча купел, за да помоля да бъде извозен един диван, който изнесох пред къщата ми след ремонт. Вече няколко пъти само ми се обещава, но камион не идва, а ме посъветваха да си викна контейнер. Редно ли е след като има такава услуга и се води безплатна за граждани, аз да се моля да бъде извозен. Питам как да се изхвърли мебел, която вече не е потребна, след като не получавам съдействие от отговорната за това фирма. Очаквам адекватен отговор", завършва нашият потребител.

Изпратиха ни и сигнал за замърсяване в близост до жилищни сгради: "Застрашава се здравето на живущите поради занижени или отсъствието на хигиенни навици на населението от ромски произход и непрекъснатото нерегламентирано изхвърляне на отпадъци извън контейнерите - т.е. по улици и тротоари в квартал; унищожаване на контейнери", 

В Русе също имат проблем с отпадъците

. Изпратиха ни снимки на контейнер за боклук, около който са нахвърляни торби с боклуци, които бездомните кучета разкъсват и разнасят сметта из цялата улица.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ТОЯ С ДИВАНА ДА ЗЕМЕ САМ ДА СИ ГО РАЗглоби ДЪРВОТО В ПЕЧКАТА ОСТАНАЛОТО ПО МАЛКО ПО МАЛКО В КОНТЕЙНЕРА И СИЧКО ША Е О'КЕЙ,АМАН ОТ ТИКveniци вече
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом имаме проблем с отпадъците, защо ги внасяме от целия свят? Внасяме даже от Ливан и Сингапур.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете програма с изкуствен интелект и машинно обучение да изчисти
5
0
 
3
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Преди да ругаете срещу хората, я се замислете дали общини и държава осигуряват как и къде д се изхвърля ***. Я се опитайте д изхвърлите електроника или мебели и ще видите че е почти невъзможно. По селата вместо да има ред и организация за изкосена трева и подрязани дървета никой нищо не прави и хората ги горят което е незаконно.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нали уж ги махнахме пепето и деебето, пак ли ще ни заливат?
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
социализмът е бъдещето. и на кокошките на село вече им е ясно, че най-запаленият демократ е неосъзнат социалист
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...двукраки също.
1
2
 
12
 
! Отговори
От Бъдещето преди 1 година
Бокклука е най-сладкият бизнес в България. Никаква инвестиция почти не ти трябва, а падат милиони и ако не си вършиш въобще работата, пак всичко е точно. Думата "***" и "оттпадъък" не трябва да съществуват в бъдещите развити общества. Всичко в природата е материя, която се трансформира. Трябва да се търси пълен кръговрат на материала и той да се рециклира на 100%.