Манолов: Прокарва се политика, замразяваща доходите

Не е добра политика да се теглят дългове за социални плащания
14 ное 2022 10:06, Петя Славова
22
Манолов: Прокарва се политика, замразяваща доходите
Снимка: БГНЕС

Голям национален протест се състоя в петък  организиран от синдикатите от КНСБ и КТ "Подкрепа", които поискаха увеличение на работната заплата, която да е адекватна на високата инфлация.

Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, държавата ще бъде хвърлена в хаос, ако се либерализират цените за ток за битовите потребители.

По думите му, служебният кабинет може да бъде упрекван за част от действията си или за цялостното си поведение, но решението ще се вземе от хората в Народното събрание и затова демонстрациите са насочени именно към хората там.

"Прокарва се политика, която замразява доходите, замразяват цялата структура на разходите, които се правят през държавния бюджет, заяви Манолов пред БНТ.

Още по темата

По думите му разходът за увеличение на минималната работна заплата трябва да бъде бюджетно обезпечен, тъй като държавата също е платец на минимална работна заплата.

Според Манолов да се теглят дългове, за да се покриват социални плащания, не е добра политика. Димитър Манолов прогнозира, че това може да не се случи, но това е въпрос на структура на разходите. Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че тези средства трябва да бъде бюджетно разчетени.

Той обясни, че има поредица институции, които изнемогват финансово, сред които е и НСИ, музеи, читалища, като всичко може да се поправи с не толкова много пари.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Пъпъ направиха нови министерства назначиха любовници лели чичо стринки братовчеди
19
1
 
9
 
! Отговори
АМИ да... преди 1 година
Цялата излишна червена номенклатура---ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ'--сега е момента !!!!
18
2
 
7
 
! Отговори
В България преди 1 година
ЧИНОВНИЦИТЕ СА 3-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РЕАЛНО РАБОТЕЩИТЕ В ИКОНОМИКАТА!ЗА КАКВО ГИ ХРАНИТЕ ТИЯ ДУМБАЗИ И РУШВЕТЧИИ...?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се спрат моменталически!
16
0
 
6
 
! Отговори
ДА съкращавате... преди 1 година
ХАЛГЪЗНИЦИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВАТА И ДЪРЖАВНИТЕ УЧЕРЕЖДЕНИЯ---ЕТО ВИ ЕДНО ДОБРО СПЕСТЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА
15
1
 
6
 
! Отговори
Ами.... преди 1 година
СЪКРАТЕТЕ ЧИНОВНИЦИТЕ ЗА ДА СПЕСТИТЕ ПАРИ И ДА НАМАЛИТЕ ИНФЛАЦИЯТА!! НАПРАВЕТЕ РЕФОРМИ В ИКОНОМИКАТА И НАМАЛЕТЕ БЮРОКРАЦИЯТА И ИЗЛИШНИТЕРАЗХОДИ ЗА НЕЙНАТА ИЗДРЪЖКА!
14
1
 
3
 
! Отговори
АМИ правилно! преди 1 година
ДОХОДИТЕ И ХАРЧОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ----ЗАДА СЕ НАМАЛИ ИНФЛАЦИЯТА!НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАЙТЕ НА БАРОВЦИ, ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА И ВОЙНА...ЩОТО ФАЛИТА И ИНФЛАЦИЯТА ШЕ ВИ ПОДГОНИ ЯКО..!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде беше тоя при управлението на ГРОБ?- Разбира се , ПОД ШЛИФЕРА НА БОКО
12
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Явно хал хабер си нямаш от икономика!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам едно въпросче към тъй наречените синдикати, защо мълчахте 12 години докато мафията на гербавите и ДПС беше на власт и ги оставихте да умората от глад стотици хиляди българи?!На килимчето в Банкя ли бяхте или ви напълниха устата с финикийски знаци?!
10
0
 
15
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Кой ми с.а в гащите? Защо не протестирахте при раздаването на калпак? Удобно ви беше. На богатите давате повече, отколкото на 100 работещи бедни. САМО В БГ ОТ ЕС НЯМА НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ!!! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?! ПРИ 2000 ЧИСТ ДОХОД Г.О.Д.И.Ш.Н.О. ДАВАМ 200 ЛВ 10% ДАНЪК НА ДЪРЖАВАТА!! БЕЗУМИЕ!!! БЕДНИТЕ ИЗДЪРЖАТ БОГАТИТЕ! ПФУ! ПФУ!ПФУ!
9
6
 
1
 
! Отговори
Умности преди 1 година
До ГлупостиНаистина голяма глупост казА - напротив, раздават се пари на калпак в някои държави..... това генерира инфлация, която засяга и БГ и тук е много забавно, как я борим с икономии и намаление на разходите
8
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Сега трябва едно голямо съкращение в държавата администрация,за да може тези които останат да имат пари за съществуването.
7
1
 
13
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
САМО РАЦИОНАЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ И ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА НИ СПАСИ! ВЗЕМЕТЕ ОТ ТАМ, КЪДЕТО ТЕЧЕ В ЧЕРНИ ДУПКИ И В ИЗЛИШНА АДМИНИСТРАЦИЯ!! МНОГО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ! НО НИКОЙ НЯМА ЖЕЛАНИЕ ЗА ТОВА!
6
2
 
13
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
КРИЗА И ИНФЛАЦИЯ СЕ БОРЯТ----СЪС ИКОНОМИИ И НАМАЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ! ....НИКОЙ НЕ РАЗДАВА ПАРИ НА КЛПАК---това се прави само от хора , които искат ИНФЛАЦИЯ И КРИЗИ- ЗА ДА изкупуват труда имотите и стоките на безценица /Като комунистите/
5
0
 
4
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Чврвен *** щом са ви доходите....:)))
4
18
 
11
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 1 година
Мързеливци, стига сте помпали инфлацията с това вдигане на помощи и мин заплата. Който не го мързи да работи си има пари!
3
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ад се спре с вдигането на пенсии и заплати предизборно защото това надува инфлацията.
2
5
 
23
 
! Отговори
Фафла Хипер преди 1 година
Протестите през виденовата зима ще ви се видят като невинен пърформънс и весел гейпарад, в сравнение с това, което може да се случи съвсем скоро. Ще има линчувани политици и депутати.
1
8
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Всички знаехме, какви ги вършеха Харвардските Измамници, и какви са ги подписвали в Брюксел, но защо Тия чак сега изпълзяха! Да обира пешкира някой друг! Не че Превратаджията Радев не ни беше натресъл и предишните!